ACT Rahoitus

ACT Rahoitus on pienlainoja ja pikavippejä tarjoava turkulainen yritys, joka on rekisteröity Etelä-Suomen Aluehallintoviraston ylläpitämään luotonantajarekisteriin.

Yritys on ollut toiminnassa vuodesta 2010, ja myönsi pikaluottoja vuoteen 2013 saakka muun muassa nettipalveluiden G4 Vippi, Salamavippi, ja VIP Vippi avulla.

Yhteensä yrityksellä oli 12 erilaista verkkosivustoa Suomessa, jonka kautta se pystyi tarjoamaan pienlainoja asiakkailleen.

Käytetyin ja mainostetuin näistä palveluista oli Salamavippi.

Vuoden 2013 vippilainojen maksimikorkoja säädelleen lain voimaan tultua (kesäkuu 2013) yrityksen toiminta nettipalveluidensa osalta on ainakin väliaikaisesti loppunut.

Kun yritys vielä myönsi pienlainoja, sen kautta oli mahdollista hakea EUR 25 – 600 kokoisia lainasummia, siten, että takaisinmaksu tapahtui 14 vrk tai 28 vrk päästä, riippuen sekä lainasummasta että mitä firman palvelua käytit luotonhakuun.

Rahoitusyhtiön vippilainojen myöntämisen toiminta-aikana nämä lainahakemukset käsiteltiin klo 7-23 (Suomen laeista johtuen, jotka kieltävät yöllisen lainanmaksun) viikon jokaisena päivänä, ja lainat maksettiin tileille, kun olit hyväksynyt lainaehdot hyväksytyn luottopäätöksen jälkeen.

Lasku takaisinmaksua varten esimerkiksi Salamavipiltä tuli suoraan sähköpostiisi, mutta firmalta oli mahdollisuus tilata myös paperinen lasku kotiosoitteeseen, pyytämällä sitä erikseen yrityksen asiakaspalvelulta.


Monien muiden vippejä myöntäneiden firmojen tapaan pikaluottoja oli mahdollista hake ACT:ltä sekä verkkohakemuksen että tekstiviestien kautta, ja näihin tekstiviesteihin liittyi erillisiä lisäkuluja.