Aktia remonttilaina – Aktia Käyttölaina

Aktia remonttilaina päätuote pankilla on Aktia Käyttölaina, joka on suunniteltu olemaan nopea ja joustava tapa rahoittaa unelmat, myös kodin kunnostukset.

Vuoden ympäri on mukava toteuttaa uusia unelmia, mutta joskus tarvitaan lainaa, jotta unelmat voisivat realisoitua. Aktia Käyttölaina on suunniteltu nopea ja vaivattomaksi tavaksi rahoittaa sekä suuret kuin pienetkin projektit.

Käyttölaina on lainatyyppinä 2 500–20 000 euron kokoinen kulutusluotto, jonka myöntämiseen sinulta ei edellytetä takaajia tai vakuuksia. Voit hakea lainaa helposti Aktian verkkopalvelussa kaikkien pankkien pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Aktia remonttilaina - Aktia Käyttölaina.

Kun olet jättänyt hakemuksen ja pankki on myöntänyt lainan, se maksetaan yhdessä erässä hakemuksessa ilmoittamallesi tilille 1-3 arkipäivän kuluessa. Maksat lainan takaisin kuukausittain kiinteissä erissä (vähintään 50 €), takaisinmaksuaikana ollessa 24 – 120 kuukautta. Eräpäivä on kuukauden 15. tai viimeinen päivä.

Aktia remonttilaina – kuka voi saada Aktia Käyttölainan?

Voit saada Aktia Käyttölainan remonttiasi varten, mikäli

 • olet vähintään 24-vuotias
 • sinulla on suomalainen henkilötunnus
 • sinulla on pysyvä kotiosoite Suomessa
 • olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti, eikä sinulla ole maksuhäiriöitä
 • säännölliset vuositulosi ovat vähintään 20 000 euroa (brutto)
 • työsuhteesi mahdollinen koeaika on päättynyt

Maksuvapaita kuukausia

Aktia Käyttölainaan voi saada kaksi maksuvapaata kuukautta vuodessa. Maksuvapaa kuukausi tarkoittaa, että et tarvitse maksaa kyseisen kuukauden laskua ja laskun korot ja kulut siirtyvät seuraavan kuukauden laskulle, jossa luoton lyhennykset jatkuvat normaalisti.

Voit valita maksuvapaiksi kaksi kuukautta jokaista kalenterivuotta kohti, mutta ne eivät kuitenkaan voi olla peräkkäisiä kuukausia tai jo alkanutta laskutuskautta. Toisaalta voit maksaa normaalin kuukausierän, vaikka olisit ilmoittanut maksuvapaasta kuukaudesta.

Lainakulut – Aktia remonttilaina

Käyttölainan todellinen vuosikorko on 3 kk euribor + 4,5 %-11,5 %. Esimerkkilaskelma Akti remonttilainan kuluista:

 • Luottomäärä: 8 000 euroa
 • Luottoaika: 5 vuotta
 • Kuukausisuoritus: 124,33 euroa
 • Todellinen vuosikorko: 14,28 %
 • Maksettava yhteismäärä: 12 104,59 euroa

Lisätietoja lainojen vertailemiseen

Lainan hakemisen yhteydessä on tärkeää vertailla eri lainatarjouksia huolellisesti. Lainan todellinen vuosikorko on tärkein tekijä lainojen vertaamisessa, sillä se kertoo, kuinka paljon lainaa maksat takaisin korkojen ja kulujen muodossa.

Lainan todellinen vuosikorko lasketaan seuraavasti:

Todellinen vuosikorko = (Lainan kokonaiskulut / Lainan määrä) * 12

Lainan kokonaiskuluihin kuuluvat muun muassa lainapääoma, korko, avausmaksu, tilinhoitomaksu ja muut kulut.

Lainan hakeminen

Lainan hakeminen on helppoa ja nopeaa. Voit hakea lainaa verkossa Aktian verkkosivuilla tai mobiilipankissa. Hakemukseen tarvitset henkilötunnuksesi, pankkitunnuksesi ja tiedot tuloistasi.

Tulojen todentaminen

Lainan myöntäminen edellyttää, että voit todentaa tulosi Aktialle. Tarvittaessa pankki pyytää sinulta tulotositteen. Hyväksyttäviä tapoja todentaa tulot ovat seuraavanlaiset tulotodisteet:

 • Palkansaajat:
  • Tulorekisteriote
  • Edellisen vuoden verotuspäätös
  • Palkkakuitti
 • Yrittäjät:
  • Yksityiset elinkeinonharjoittajat: Tilinpäätös
  • Osakeyhtiöiden osakkaat ja toimitusjohtajat: Tulorekisteriote tai edellisen vuoden verotuspäätös

Tulorekisteriote on ilmainen ja saat sen tulostettua Verohallinnon sivuilta.

Automaattinen päätöksenteko Aktia remonttilaina – Aktia Käyttölaina hakemusten käsittelyssä

Aktia käyttää luottohakemustensa käsittelyssä automaattista päätöksentekoa, joka nopeuttaa ja tehostaa hakemusten käsittely, näkyen sinun kannaltasi siinä, että saat useimmiten päätöksen hakemukseesi nopeasti.

Automaattinen päätöksenteko perustuu jättämäsi hakemuksen tietoihin, Aktian omiin asiakastietoihin, sekä ulkoisista rekistereistä saatuihin tietoihin.

Aktia Käyttölaina remonttilaina.

Hakemuksessa oleviin tietoihin kuuluvat mm. asiakkaan henkilötiedot, tulot, menot, ja luottotiedot.

Aktian asiakastiedoista saatavat tiedot sisältävät muun muassa asiakkaan tilitiedot ja luottokorttitiedot. Ulkoisista rekistereistä saatavat tiedot sisältävät muun muassa asiakkaan luottotiedot ja maksuhäiriöt.

Se miten automaattinen järjestelmä toimii, on, että se arvioi asiakkaan luottokelpoisuuden ja tekee päätöksen luoton myöntämisestä tai epäämisestä perustuen asiakkaan kokonaistilanteeseen ja siihen, kuinka todennäköisesti asiakas pystyy maksamaan lainan takaisin.

Mikäli et ole tyytyväinen automaattiseen päätökseen, voit pyytää, että asiaa käsittelee toimihenkilö. Toimihenkilö voi harkita hakemusta uudelleen ja tehdä päätöksen, joka perustuu sinun yksilöllisiin olosuhteisiisi.

Lainan käyttötarkoitus

Vaikka Aktia Käyttölainan yksi keskeisistä käyttökohteista asiakkaiden keskuudessa ovat remontit ja kodin kunnostusprojektit, voit käyttää varoja mihin tahansa tarkoitukseen, eikä käyttötarkoitus vaikuta hakemuksen hyväksyntään tai epäämiseen.

Käyttölaina onkin hyvä vaihtoehto, kun tarvitset nopeasti rahaa remontin tai korjauksen rahoittamisen ohella esimerkiksi uuden auton tai moottoripyörän ostamiseen, lomamatkan maksamiseen, opiskelun rahoittamiseen, tai yritystoiminnan rahoittamiseen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Käyttölaina on hyvä Aktia remonttilaina vaihtoehto, jos sinulla on hyvät tulot ja olet hoitanut raha-asiasi moitteettomasti.


Lainan todellinen vuosikorko on kuitenkin suhteellisen korkea, joten vertaile lainatarjouksia huolellisesti ennen lainan hakemista.
Muista, että lainalla on aina omat riskinsä. Et voi olla varma, että pystyt maksamaan lainan takaisin suunnitellusti.