Alfa Rahoitus

Alfa Rahoitus on rakennusliike YIT:n asuntorahoitus palvelu, jossa pääset YIT kotiin vain 30 % alkupääomalla.

Rahoitusmuotoa ei ole mahdollista tosin saada kaikkiin YIT Koti rakennuskohteisiin, vaan vain osaan tarjolla olevasta rakennustuotannosta.

Rahoitusmuodossa maksat 30 % asunnon velattomasta hinnasta, siten että kaupantekohetkellä maksat 15 % käsirahana, ja toiset 15 % kun rakennuskohde valmistuu.

Loppuosa, 70 % asunnon velattomasta hinnasta, on rahoitettua yhtiölainaa, jonka maksat pois pääomavastikkeen muodossa kuukausittain talossa asuessasi.

Tällainen rahoitus sopii varsinkin, jos et halua ottaa suurta henkilökohtaista asuntolainaa, ja yhtiölainan suhteen takaisinmaksu-aikana on 22 vuotta, kevyelle budjetillekin sopivina kuukausierinä.

22 vuoden laina-aikana tapahtuvat korkomuutokset lyhentävät tai pidentävät yhtiölainan laina-aikaa, joka on tasaeräinen. Ensimmäisen vuoden aikana maksat lainasta takaisin vain korkoja, lyhennysten alkaessa vuoden kuluttua talon valmistumisesta.

Jos olet kiinnostunut Alfa palvelustar asuntosi rahoituksen suhteen, näitä asuntoja löytyy muun muassa alueilta Helsinki, Espoo, Vantaa, Jyväskylä, Lahti, Turku, Tampere, ja Oulu.

Alfa rahoitus

Alfa rahoitus – lainan ominaisuudet

YIT on rakentanut Alfa palvelustaan sekä joustavan että toisaalta helposti ennakoitavan rahoitusmuodon asunnonostajalle.

Laina on sidottu 12 kk euriborkorkoon, ja korkomuutokset näkyvät ainoastaan laina-ajan pidentymisenä tai lyhentymisenä, eivät tasaeräisessä pääomavastikkeessa, joten voit suunnitella huolettomasti kotisi budjetin kullekin kuukaudelle.

Joustavuutta löytyy myös itse asuntolainan koon suhteen, sillä ennen muuttoa voit valita mm. pidätkö koko yhtiölainan, vai maksatko sen takaisin kokonaan tai osittain.

Vaihtoehtoja lainaosuuden suhteen ovat 17,5 %, 35 %, 52,5 %, ja 70 % alkuperäisen hinnaston mukaisesta velattomasta myyntihinnasta.

Tämän suhteen on hyvä huomata, että ne asunnon ostajat, joilla on yhtiölainaa enemmän kuin 50 % alkuperäisestä asunnon velattomasta myyntihinnasta, joutuvat maksamaan 4 kk pääomavastike-ennakon asuntoyhtiön tilille, asuntoyhtiön maksukyvyn varmistamiseksi.

Pääomavastike-ennakko palautetaan sinulle, kun yhtiölainamäärä alittaa 50 % rajapyykin. Vastaavasti laina-ajan päätyttyä asunto on kokonaan sinun omistamasi.

Mikäli myyt asunnon ennen kuin laina-aika on päättynyt, siihen liittyvä Alfa-rahoitusjärjestely siirtyy asuntokaupan myötä seuraavalle omistajalle.

Jos haluat käyttää Alfa palvelua asunnon ostamiseen YIT:n tuotannosta, sinun kannattaa ottaa yhteyttä firman YIT Koti -asuntomyyntiin.