American Express kortti – Green Card vs. Gold Card

Green Card vs. Gold Card American Express kortti vertailu sen suhteen, mitkä ovat kummankin kortin edut ja hyödyt Amex asiakkuudesta.

Green Card ja Gold Card korttien ohella Amex tarjoaa asiakkailleen vaihtoehtoina Basic Card ja Platinum Card vaihtoehdot.

Basic Card on perusmaksukortti, jolla voit mutkattomasti (ja ilman jäsenyysmaksua) aloittaa asiakkuuden American Expressissä, kun taas Platinum Card on suosittu etenkin paljon matkustavien keskuudessa, tarjoten laajan kirjon Amex edut hyötyjä.

American Express kortti vertailu - Green Card vs. Gold Card.

American Express kortti perusedut – Green Card ja Gold Card

Sekä Green että Gold Card ovat luonteeltaan maksukortteja, joilla ei ole ennalta määriteltyä käyttörajaa.

Tämä joustavuus, pisteiden ja Amex edut valikoiman ohella, on yksi keskeisistä hyödyistä käyttää American Express kortteja, sillä voit keskittää isommatkin ostoksesi kortille ilman pelkoa, että kortin luottoraja tulee vastaan.

American Express Gold Card kortti.

Maksukorttina kummallakaan kortilla ei ole luotto-ominaisuutta, vaan saat maksuaikaa tekemillesi ostoksillesi ennen tilin tasaamista.

Tämä maksuaika ei sisällä korko- tai käsittelykuluja, mikäli maksat korttisi laskun kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä.

Amex Green Card kortti.

Green Card ja Gold Card omistajuus sisältää jäsenyysmaksun: Green Card 6 €/kk vs. Gold Card 17,50€/kk. Siten Gold Card kortti kannattaa valita varsinkin, mikäli hyödyt sen tuomista matkustamiseen liittyvistä lisäeduista enemmän kuin Green Cardin suhteen.

Amex pisteet – Green Card vs. Gold Card

Molempia kortteja käyttämällä voi ansaita samaan tapaan rahanarvoisia American Express Membership Rewards pisteitä kaikista korttiostoksistasi.

Näitä pisteitä kertyy yksi piste jokaista kortilla maksamaasi euroa kohti (1 €=1 piste).

Amex pisteet - American Express kortit.

Pisteiden käytölle ei ole rajoituksia, vaan saat itse päättää miten ja milloin käytät ne. Pisteillä voi vaikkapa tehdä ostoksia nettikaupoissa tai lyhentää niillä Amex korttilaskuasi.

Yksi suosituista tavoista käyttää Membership Rewards pisteitä on siirtää niitä Amexin yhteistyö-kumppanien kanta-asiakasohjelmiin, kuten Finnair Plus ohjelmaan (ja hyödyntää siten Finnairin kautta saatavat edut paremmin).

Amex Membership Rewards pisteet ovat siirrettävissä Finnair Plus ohjelmaan siten, että 5 Membership Rewards -pistettä = 4 Finnair Plus -pistettä.

American Express kortti matkustusedut – Green Card ja Gold Card

Kuukausittaisen jäsenyysmaksun ohella tärkeimpiä eroja Green ja Gold Card vaihtoehtojen välillä ovat Amex edut suhteessa matkustamiseen.

Amex matkustusedut - Green Card kortti.

Yhteneväisyyksiä korteissa ovat kuitenkin täydentävä matkaturva (sinulle ja perheellesi), väliaikainen kortti ilman lisämaksua, sekä erilaiset edut ravintoloissa eri puolilla maailmaa.

Täydentävä matkavakuutus astuu voimaan, mikäli maksat matkasi kokonaisuudessaan Green tai Gold Card -kortillasi, ja se täydentää muita vakuutuksiasi matkallasi, antaen lisäturvaa sinulle ja perheellesi.

American Express kortti matkavakuutus korvaa ilman omavastuuta kuluja muun muassa tapauksissa, jossa matkatavarasi myöhästyvät, lentosi on peruttu, tai jos matkallasi tapahtuu onnettomuus.

Kortin sisältämän matkavakuutuksen korvausten maksimimäärä ja kattavuus ovat Gold Card kortissa huomattavasti paremmat kuin Green Cardissa, joten sinun kannattaa tutustua näihin vakuutusehtoihin yksityiskohtaisesti, mikäli täydentävä matkavakuutus on kortin valintaasi keskeisesti vaikuttava seikka.

American Express Suomi.

Väliaikainen kortti ilman lisäkuluja on myös hyödyllinen “lisävakuutus”, tapauksiin jossa Green tai Gold Amex korttisi katoaa tai se varastetaan matkan aikana.

Sinun tulee ilmoitaa kortin katoamisesta välittömästi American Expressin Suomen palvelunumeroon, jolloin vastuu kortin käytöstä siirtyy yhtiölle heti ilmoituksen myötä.

Huomaa, että rinnakkaiskortti toimii normaalisti, vaikka pääkortti jouduttaisiin sulkemaan katoamisen tai varastamisen johdosta.

Amex ravintolaedut - Green Card kortti.

Kortteja käyttämällä pääset ottamaan hyödyn American Expressin kansainvälisestä ravintolaohjelmasta, jonka parissa on yli 400 ravintolaa eri puolilla maailmaa.

Amex etuna saat joko alku- tai jälkiruuan veloituksetta, pullon viiniä aterian yhteydessä, tai 20 % alennuksen laskusta (ei koske juomia).

Gold Card tarjoaa matkustamiseen lisäetuina pääsyn lentokenttäloungeihin ympäri maailmaa, etuja autonvuokrausten yhteydessä, ja etuja arvostetuissa golf resorts -kohteissa.

Helsinki-Vantaa lounge - Finnair.

Omistaessasi Gold Card -kortin, pääset sitä näyttämällä yli 1 300 lentokenttäloungeen eri puolilla maailmaa jäsenyysmaksuun sisältyvän Priority Pass -kortin ansiosta.

Gold Cardin sisältämä Standard-tason Priority Pass -jäsenyys kattaa kuitenkin vain neljä maksutonta loungevierailua per vuosi. Lisävierailuista tai mahdollisista vieraista veloitetaan lisämaksu, joka on 24 €/henkilö/käynti.

Päästäksesi hyödyntämään tämän American Express kortti edun, sinun tulee liittyä Priority Pass -ohjelmaan.

American Express LOUNGE-ON-THE-GO.

LOUNGE-ON-THE-GO – Gold Card Amex edut.

Yksi matkailun hyödyistä on lisäksi LOUNGE-ON-THE-GO, jossa Amex tarjoaa metallisen ja muovisen Gold Card -kortin haltijoille aamiais-, lounas- tai iltapalapaketin Helsinki-Vantaan lentokentän, Helsingin päärautatieaseman, Tampereen päärautatieaseman, ja Turun päärautatieaseman Espresso Housesta.

Gold Card -kortinhaltijana voit liittyä myös Hertzin Gold Plus Rewards -kanta-asiakasohjelmaan.

Amex edut - Hertz Gold Plus Rewards.

Hertz Gold Plus Rewards tarjoaa valikoituja etuja, mukaanlukien autonluokan korotukset, 10 %:n alennus normaalihinnoista, sekä lisäkuljettajan veloituksetta.

Samaan tapaan voit liittyä ilman lisämaksua arvostettuun Preferred Golf -ohjelmaan, jonka jäsenenä saat golfkierroksen kahdelle ilman lisämaksua jokaista kahden yön majoitusta kohden, tai jopa 25 % alennuksen green fee -maksusta valikoiduissa golf-kohteissa.

Amex kortti muut edut – Green Card vs. Gold Card

Omistaessasi Green Card tai Gold Card maksukortin, pääset ostamaan ennakkolippuja erilaisiin tapahtumiin & konsertteihin, ja hyötymään American Expressin järjestämistä lippukiintiöistä kortinhaltijoille.

American Express edut - liput tapahtumiin ja konsertteihin.

Käytännössä nämä edut tarkoittavat sitä, että Amex on tehnyt yhteistyösopimuksia tapahtuma- ja konserttijärjestäjien kanssa, jonka kautta saat mahdollisuuden ostaa ennakkolippuja jo ennen lippujen julkista myyntiä.


Tämän ohella Amex varaa moniin tapahtumiin oman kiintiönsä lippuja, jotka tulevat myytäväksi vain kortinhaltijoille.