American Express vuosimaksu eri korttivaihtoehdoissa

Katsaus American Express vuosimaksu määriin eri korttivaihtoehdoissa (Platinum, Gold Card, Green Card, ja Basic Card).

Näistä Basic Card on American Expressin peruskortti, kätevä ja käyttökustannuksiltaan edullinen maksukortti arkipäiväiseen elämiseen.

Amex Basic Card -kortin käyttöön ei kuulu jäsenyysmaksuja, eikä korko- tai käsittelykuluja, kun maksat korttilaskusi kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä.

Basic Card myönnetään muiden alla kuvattujen American Express maksukorttien tapaan ilman ennalta määrättyä käyttörajaa.

American Express Green Card on puolestaan maksukorttien mutkaton ja turvallinen klassikko, jonka etuihin kuuluvat rahanarvoiset Membership Rewards -jäsenyyden pisteet, etuja ravintoloissa eri puolilla maailmaa, sekä täydentävä matkaturva sinulle ja perheellesi.

Kultainen American Express kortti (Gold Card) on yhtiön maksukorttien suosittu lippulaivatuote, jonka etuihin sisältyvät täydentävä matkavakuutus, pääsy lentokenttäloungeihin ympäri maailman (4 vierailua/vuosi) etuja autonvuokrauksen yhteydessä, etuja arvostetuissa golf resorts -kohteissa, kuin myös etuja ravintoloissa eri puolilla maailmaa.

American Express Platinum kortti sisältää eniten etuja, mitä valittavissa olevilta korteilta voit yhtiöltä odottaa.

Keskeisiä Amex Platinum kortin tuomia etuja ovat vapaa ja rajoittamaton pääsy lentokenttäloungeihin eri puolilla maapalloa (sinulle sekä Platinum-rinnakkaiskortin haltijallesi), Fast Track / Priority Security -turvatarkastus Helsinki-Vantaalla ja Arlandassa…

…kattava matkavakuutus (sinulle ja perheellesi), etuja hotelli- ja autonvuokrauksiin, Platinum Travel -palvelu, etuja huippuravintoloissa eri puolilla maailmaa, sekä väliaikainen kortti ilman lisämaksua, jos Amex Platinum korttisi varastetaan tai katoaa matkalla).

American Express maksukortit.

On olemassa myös American Express Centurion kortti, ns. musta American Express kortti, jota ei voi hakea, vaan sen saa ainoastaan yhtiön kutsusta. Kortti on eduiltaan kaikkein kattavin ja toisaalta myös kortin omistamiseen liittyvistä hinnoistaan kaikkein tyyrein omistaa.

American Express vuosimaksu lista

American Express vuosimaksu.

Vuosimaksu on osa American Express kortteihin liittyviä ehtoja, jotka ilmoitetaan American Express -maksukorttiehdoissa ja joka on luettavissa netissä yhtiön verkkosivuilla (jo ennenkuin hankit Amex kortin).

Ehtojen mukaan voit kortinhaltijana halutessasi hakea korttia, johon liittyy tiettyjä korttietuja, tai korttia ilman korttietuja, ns. American Express Basic Card -korttia.

Amex veloittaa tililtä jäsenyysmaksun sinulle myönnetyn korttityypin mukaan.

Jos jäsenyysmaksua sovelletaan valitsemaasi korttiin, tämä maksu veloitetaan tilin avauspäivämäärästä lähtien (valintasi mukaan) joko kuukausittain aina samana kuukaudenpäivänä tai vuosittain ennen kutakin jäsenyysvuotta (kahdentoista peräkkäisen kuukauden jakso tilin avaamisesta).

Voit lukea jäsenyysmaksun määrän maksukorttiin liittyvien ehtojen yhteydessä olevasta taulukossa (Taulukko American Express -maksukorttien maksuista). Basic Card -kortista ei veloiteta (kuukausittaista tai vuotuista) jäsenyysmaksua.

Vuoden 2019 American Express -maksukorttien maksutaulukon mukaan vuosimaksut per kortti ovat Suomen asiakkaille:

American Express Basic Card: 0 €
American Express Green Card: 70 €
American Express Gold Card: 170 €
American Express Platinum Card: 700 €
American Express Centurion Card: 3000 €


Tilastossa ilmoitetaan kullekin korttityypille (poislukien Basic Card (0 €) ja Centurion Card (kk-veloitus ei mahdollinen)) myös kuukausimaksuvaihtoehdon hinnat, jotka ovat Green Card 6 €/kk, Gold Card 15 €/kk, sekä Platinum Card 60 €/kk.