Amex edut suomalaisille – American Express kortti

Katsaus Amex edut valikoimaan suomalaisille asiakkaille suhteessa American Express kortti vaihtoehtoihin Basic Card, Green Card, Gold Card, sekä Platinum Card.

Kuhunkin korttivaihtoehtoon liittyy erilainen valikoima etuja kortin käyttöön ja käyttöönottoon, joista tärkeimmät ovat korttiostoksista kertyvät Amex pisteet, korttiin sisältyvät matkustusedut, ja joukko muita etuja.

Kortteihin liittyvät edut ovat tehneet American Expressistä suositun varsinkin paljon matkustavien keskuudessa ja yrityskäytön suhteen liikematkustaja-asiakkaiden parissa.

Amex edut – Basic Card American Express kortti

Basic Card on peruskortti, monelle American Express asiakkuuden aloitustaso, jolla pääset kiinni joukkoon Amexin käyttöön liittyvistä etuisuuksista.

Amex edut - American Express Basic Card kortti.

Yksi perusetuisuuksista Basic Card kortin suhteen se, että kortin käyttöön ei liity jäsenyysmaksua, toisin kuin suureen osaan muita American Express kortteja.

Basic Card on luonteeltaan maksukortti, jossa ei ole ennalta määrättyä käyttörajaa. Siten kortin käyttö on erittäin joustavaa isompienkin ostojen ja erilaisia maksusummia sisältävien kuukausien suhteen, toisin kuin useimpien muiden luottokortti-brändien suhteen.

Jos maksat korttilaskusi kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä, kortin käytöstä ei kerry korko- tai käsittelykuluja.

American Express Suomi.

Basic Card omistajana voit lisäksi ostaa American Express yhteistyökumppaneiden valikoimasta ennakkolippuja valikoituihin konsertteihin ja tapahtumiin jo ennen julkista myyntiä, johon osaan Amex varaa kiintiön lippuja myytäväksi vain kortinhaltijoille.

American Express edut – Green Card Amex kortti

Jos valitset kortiksesi Green Card Amexin, saat samalla käyttöösi Basic Card korttia paljon monipuolisemman valikoiman etuja.

American Express Green Card kortti.

Kuten Basic Card, Green Card käytössä ei ole ennalta määrättyä käyttörajaa, joten pääset käyttämään korttia joustavasti isompiinkin menoihin. Samoin kortin käyttöön ei tule korko- tai käsittelykuluja, jos maksat korttilaskun kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä.

Green Card omistajana pääset ansaitsemaan kortin käytöstä rahanarvoisia Membership Rewards pisteitä kaikista korttiostoksistasi. Käytännössä tämä Amex edut hyöty tarkoittaa sitä, että saat yhden pisteen jokaista kortilla maksamaasi euroa kohti (1 €=1 piste).

Amex edut - pisteet bensiinin tankkauksesta Neste asemilla.

Voit maksaa tankkaukset Neste Express-asemilla kortillasi – kaikki tankkaukset kerryttävät Membership Rewards -pistesaldoasi.

Voit itse päättää, milloin ja millä tavalla haluat käyttää Membership Rewards -pisteitä.

Pisteillä voi mm. tehdä ostoksia nettikaupoissa, niillä voi lyhentää korttilaskua, tai vaikkapa siirtää pisteet American Express yhteistyökumppanien kanta-asiakasohjelmiin (mukaanlukien Finnair Plus – 5 Membership Rewards -pistettä = 4 Finnair Plus -pistettä).

Green maksukortti - American Express Suomi.

Green Card omistajuuden etuihin kuuluu täydentävä matkaturva (sinulle ja perheellesi).

Tämä muita vakuutuksiasi täydentävä matkavakuutus astuu voimaan, kun maksat matkasi kokonaisuudessaan Green Card -kortillasi.

Täydentävänä matkaturvana tämä etuisuus antaa lisäturvaa mm. siten, että se korvaa ilman omavastuuta kuluja esimerkiksi jos matkatavarasi myöhästyvät, lentosi peruuntuu, tai matkalla tapahtuu onnettomuus.

Saat Green Card American Express kortti omistajana etuja ravintoloihin eri puolilla maailmaa.

Amex ravintolatedut.

Amexin kansainvälinen ravintolaohjelma, joka kattaa yli 400 mielenkiintoista ravintolaa eri puolilla maailmaa, tarjoaa joko alku- tai jälkiruuan veloituksetta, pullon viiniä aterian yhteydessä, tai 20 % alennuksen laskusta (ei koske juomia).

Lisäturvaa tuo myös se Green Card korttiin kuuluva etuisuus, että saat väliaikainen kortin ilman lisämaksua, mikäli korttisi varastetaan tai se katoaa matkasi aikana.

Amex Green Card kortti.

Vastuu kortin käytöstä siirtyy American Expressille heti, kun ilmoitat korttisi kadonneeksi. Huomaa, että rinnakkaiskortti toimii normaalisti, vaikka pääkorttisi jouduttaisiinkin sulkemaan.

Green Card kortin etuisuuksiin kuuluvat lisäksi Basic Card tasoon kuulu mahdollisuus ostaa ennakkolippuja ja käyttää hyödyksi Amexin hankkimia lippukiintiöitä erilaisiin tapahtumiin.

Amex edut – Gold Card American Express kortti

Gold Card asiakkuus on Green Cardista seuraava omistajuustaso, jonka käyttö tarjoaa samat Membership Rewards piste-edut kuin Green Card, mutta laajennetun valikoiman matkustusetuja.

American Express Gold Card kortti - Amex edut.

Kortti on maksukortti, johon ei kuulu ennalta määrättyä käyttörajaa, tai korko- eikä käsittelykuluja, jos maksat laskun kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä.

Tekemällä ostoksia Gold Cardilla, ansaitset kaikista kortin kautta tehdyistä shoppailuista rahanarvoisia pisteitä – yksi piste jokaista kortilla maksamaasi euroa kohti (1 €=1 piste) – joiden käytöstä ja käyttöajankohdasta päätät itse, mukaanlukien siirtomahdollisuus muun muassa Finnair Plus kanta-asiakasohjelmaan.

American Express mobiilisovellus.

Matkustusetuisuuksien osalta saat Gold Card kortille väliaikaisen kortin ilman lisämaksuja, mikäli korttisi tulee varastetuksi tai se katoaa matkasi aikana.

Gold Cardin täydentävä matkavakuutus, joka tulee voimaan, kun maksat matkasi kokonaisuudessaan kortillasi, tarjoaa erinomaisesti lisäturvaa (Green Cardin tavoin) sinulle ja perheellesi.

Toisin kuin Green Cardin osalta, Gold Card antaa sinulle pääsyn tasokkaisiin lentokenttäloungeihin ympäri maailmaa (4 vierailua/vuosi).

American Express Gold Card -kortti avaa pääsyn kaikkiaan yli 1 000 lentokenttäloungeen, jäsenyysmaksuun sisältyvän Priority Pass -kortin ansiosta.

Kortin Standard-tason Priority Pass -jäsenyys sisältää maksimissaan neljä maksutonta loungevierailua per vuosi. Voit vierailla loungeissa useamminkin, mutta näistä lisävierailusta (tai mahdollisesta vieraasta) veloitetaan 24 €/henkilö/käynti.

Jotta voit hyödyntää tämän korttiin liittyvän edun, sinun tulee ensin liittyä Priority Pass -ohjelmaan.

Amex kortti lentokenttälounge.

Lisäksi Gold Card tuo etuja autonvuokrauksen yhteydessä. Kortinhaltijana voit halutessasi liittyä Hertz autovuokraamon Gold Plus Rewards -kanta-asiakasohjelmaan, joka tuo joukon etuja, kuten autonluokan korotus, 10 %:n alennus normaalihinnasta, sekä lisäkuljettaja veloituksetta.

Jos pelaat golfia, Gold Card antaa etuja arvostetuissa golf resorts -kohteissa. Pääset näihin etuihin kiinni liittymällä (ilman lisämaksua) Preferred Golf -ohjelmaan.

Ohjelman jäsenenä saat golfkierroksen kahdelle ilman lisämaksua jokaista kahden yön majoitusta kohden tai jopa 25 % alennuksen green fee -maksusta (vain valikoiduissa kohteissa).

American Express tapahtumat - Amex edut.

Kuten Basic Card ja Green Card korttien osalta, Gold Cardin omistajana voit hankkia ennakkolippuja ennen julkista myyntiä tapahtumiin ja käyttää hyväksesi edut Amexin hankkimista lippukiintiöistä kortinhaltijoille.

American Express edut – Platinum Card Amex kortti

Amexin peruskorteista monipuolisimman tason etuja ja hyötyjä tarjoaa Platinum Card.

Platinum Card on maksukortti, jonka käyttö on joustavaa, sillä siihen ei liity ennalta määrättyä käyttörajaa, etkä joudu maksamaan korko- tai käsittelykuluja, mikäli maksat laskusi kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä.

Kun maksat ostoksiasi Platinum Card kortilla, ansaitset rahanarvoisia pisteitä kustakin ostoksesta.

Amex Platinum Card kortti.

Membership Rewards pisteitä kertyy 1 piste jokaista kortilla maksamaasi euroa kohti (1 € = 1 pistettä), ja saat itse päättää, miten ja milloin käytät pisteitäsi – vaikkapa lyhentämällä korttilaskuasi tai tekemällä pisteillä ostoksia verkkokaupoissa.

Amex pisteet - American Express kortit.

Platinum Card ostosten pisteillä voi myös maksaa (kokonaan tai osittain) matkoja, käyttämällä tätä varten olevaa Platinum Travel -palvelua.

Platinum Travel -palvelu auttaa sinua löytämään juuri oikeat kohteet ja se hoitaa käytännön järjestelyt puolestasi, varaamalla esimerkiksi majoitukset – mukaanlukien American Expressin omistamat The Vacation Collection hotellit ja FINE HOTELS & RESORTS -ohjelman kohteet Platinum-lisäetuineen.

Kortin omistajuus tuo matkustuksen amex edut suhteen vapaan ja rajoittamattoman pääsyn yli 1 000 lentokenttäloungeen ympäri maailmaa sinulle ja Platinum rinnakkaiskortin haltijallesi (sekä molempien yhdelle vieraalle).

Amex Fast Track turvatarkastus - Amex edut Suomessa.

Lentokenttäloungeihin Platinum Card kortissa kuuluvat Priority Pass (sinun tulee liittyä Priority Pass -ohjelmaan), Plaza Premium Lounge, The Centurion Lounge, American Express Lounges (myös American Express Lounge by Pontus Arlandassa), sekä Delta SkyClub.

Platinum Card antaa sinulle (ja Platinum-rinnakkaiskortinhaltijallesi) etuisuutena pääsyn Fast Track -turvatarkastukseen Helsinki-Vantaalla sekä Ruotsin Arlandassa, Landvetterissä ja Malmössa, matkustusluokastasi riippumatta.

Korttiin kuuluu etuna kattava, maailmanlaajuinen matkavakuutus sinulle, perheenjäsenillesi, rinnakkaiskortinhaltijoillesi, ja heidän perheenjäsenilleen.

American Express mainos - Suomi - raitiovaunu.

Saat matkavakuutuksen voimaan kun maksat Platinum Cardilla vähintään 75 % matkasta (kuljetus, majoitus).

Vakuutus korvaa (ilman omavastuuta) muun muassa vuokra-auton varkaudesta ja kolarista aiheutuvia kuluja ja sisältää korotetun vastuuvakuutuksen. Tämä etu korvaakin useimmiten autovuokraamojen tarjoamat maksulliset lisävakuutukset.

Hotelli- ja autonvuokrausedut Platinum Card kortissa antavat puolestaan mahdollisuuden mukavampaan oleskeluun muun muassa huoneluokan korotuksien kautta American Expressin omissa hotelliohjelmissa.

AMEX Suomi.

Saat nämä edut käyttöön liittymällä Amexin yhteistyö-kumppanien kanta-asiakasohjelmiin, joka luo väylän huone- ja autoluokan korotuksiin, edullisempiin hintoihin, sekä lisäetuihin hotelleissa, golf-kohteissa, ja autovuokraamoissa.

Platinum Cardilla saat jäsenyyden korkealla tasolla seuraavissa ohjelmissa:

  • Radisson Rewards – Gold
  • Hilton Honors – Gold
  • MeliáRewards – Gold
  • Shangri-La Golden Circle – Jade
  • Starwood Preferred Guest – Gold
  • Preferred Golf – Premium
  • Hertz Gold Plus Rewards Five Star
  • Avis Preferred

Jos korttisi varastetaan matkasi aikana tai se katoaa, saat väliaikaisen kortin käyttöösi ilman lisämaksua.

Platinum Card asiakkaana voit ostaa erilaisiin tapahtumiin ennakkoliput ja lippuja American Express lippukiintiöistä, jo ennen kuin ne tulevat julkiseen myyntiin.

Lisäksi Amex edut joukkoon kuuluvat Platinum-tapahtumat, joihin kutsutaan vain Platinum-kortinhaltijoita, mukana huipputason muoti-, urheilu-, gourmet- ja musiikkitapahtumia.


Saat kutsuja Platinum-tapahtumin lataamalla puhelimeesi ensin Amex Experience -sovelluksen, jonka avulla voit myös ilmoittautua niihin.