Amex Gold kortti vs. Platinum kortti – edut ja hinta

Amex Gold kortti vs. Platinum kortti vertailu siitä, mitkä ovat korttien edut suhteessa toisiinsa ja miten hinta korttien käytön välillä muodostuu.

Korttien takaa löytyy amerikkalainen, vuonna 1850 perustettu (Suomessa vuodesta 1979) American Express Company, maailman suurin luotto- ja maksukortteja sekä matkapalveluja tarjoava yritys, jolla on yhteensä noin 91 miljoonaa kortinhaltijaa eri puolilla maailmaa.

Sekä Gold Card että Platinum Card ovat yhtiön lippulaivatuotteita, joiden molempien edut on suunniteltu etenkin paljon matkustavien tarpeita silmälläpitäen, mutta jotka ovat erinomaisia kortteja myös kotimaan arkikäytössä.

Amex Gold ja Amex Platinum kortti.

Korttiin ei sisälly eräpäivän jälkeen käytettävissä olevaa luotto-ominaisuutta eli kyseessä on maksuaikakortti, joka tarkoittaa, että kortilla tehdyt ostokset on maksettava kokonaisuudessaan seuraavassa korttilaskussa.

Kun maksat Amex laskusi kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä, tämä maksuaika on ilmaista, sillä siihen ei sisälly korko- tai käsittelykuluja.

Toisin sanoen, kortilla tekemäsi ostot ovat korttityypistä riippumatta täysin korottomia laskussa ilmoitettuun eräpäivään saakka.

Amex sovellus kännykkään - Amex Gold mobiili.

Lisäksi kumpikin kortti myönnetään ilman ennalta määrättyä käyttörajaa, joka tarkoittaa, että voit joustavasti tehdä suurempiakin ostoksia kortilla ilman pelkoa, että kortin maksulimiitti tulee vastaan.

Jos haluat nostaa Platinum- tai Gold Card -kortilla käteistä, sinun tulee hakea tätä palvelua, nimeltään “Express Cash”, soittamalla asiakaspalveluun tai toimittamalla American Expressille kirjallisen hakemuksen.

Amex Platinum edut.

Platinum kortin kohdalla voit hakea Express Cash ominaisuutta heti korttiisi, mutta Gold Card asiakkaana voit liittää palvelun vasta sen jälkeen, kun asiakassuhde on kestänyt 6 kuukautta ja kaikki kuukausilaskut on maksettu viivästyksettä.

Amex Gold hinta vs. Amex Platinum hinta

Korttien käyttämisellä on alempana lueteltujen etujen vastapainona hinta, korttijäsenyysmaksu:

  • Gold Card 17,50 €/kk (yhteensä 210 €/vuosi) tai 210 €/vuosi vuosimaksuna.
  • Platinum Card 60 €/kk (yhteensä 720 €/vuosi) tai 700 €/vuosi vuosimaksuna.

Korttijäsenyysmaksu veloitetaan tilin avauspäivämäärästä lähtien joko kuukausittain (aina samana kuukaudenpäivänä) tai vuosittain ennen kutakin jäsenyysvuotta (kahdentoista peräkkäisen kuukauden jakso tilin avaamisesta).

Gold Cardin suhteen tämä jäsenyysmaksu sisältää yhden Gold Card -rinnakkaiskortin ja Platinum Cardin kohdalla yhden Platinum Card -rinnakkaiskortin sekä neljä Gold Card -rinnakkaiskorttia.

Pisteet – American Express Gold vs. Platinum kortti

Kun kuulut American Express Gold tai Platinum kortin omistajiin, pääset ansaitsemaan korttiin kuuluvia rahanarvoisia etupisteitä, Membership Rewards -pisteitä.

Pisteitä kertyy kaikista tekemistäsi korttiostoksistasi, molemmilla korttityypillä samaan tapaan, siten, että saat 1 pisteen jokaista kortilla maksamaasi euroa kohti (1 € = 1 pistettä).

Amex pisteet - American Express kortit.

Membership Rewards -pisteohjelmaa mainostetaan usein “maailman suosituin pisteohjelma” nimellä, sen suosion pohjautuessa siihen laajaan kirjoon vaihtoehtoja, joihin voit käyttää hankkimasi pisteet.

Saat päättää täysin itsenäisesti milloin ja miten käytät näitä pisteitäsi, voit vaikkapa tehdä ostoksia verkkokaupoissa, lyhentää korttilaskuasi, tai siirtää pisteitä Amexin yhteistyökumppanien kanta-asiakasohjelmiin (kuten Finnair Plus, SAS EuroBonus, Marriott Bonvoy, ja Hilton Honors kanta-asiakasohjelmat).

Suosittuja pisteiden käyttötapoja ovat olleen mm. laskun lyhentäminen pisteillä, verkko-ostokset, lentojen osto, hotelliöiden maksaminen, ravintolakäynnit, sekä kalustehankinnat kotiin.

Platinum kortti-asiakkaana erikoisetuisuuksiin kuuluu mahdollisuus hyödyntää Membership Rewards -pisteitä Platinum Matkapalvelussa, jonka numeron löydät Platinum Card -korttisi kääntöpuolelta.

Voit käyttää pisteitä lentojen ja kaikkien Platinum Matkapalvelun varausjärjestelmässä olevien American Express Vacations Worldwide Cities & Resorts -ohjelman hotellien ja matkojen maksamiseen.

Kun tilaat matkasi Platinum Matkapalvelun kautta, voit maksaa tilauksen joko osittain tai kokonaisuudessaan Membership Rewards -pisteillä. Pisteillä voi maksaa myös kaikki palvelumaksut ja lentokenttäverot.

American Express Platinum maksukortti.

Huomaa, että ehtoihin kuuluu se, että Platinum Matkapalvelun kautta tehtävän tilauksen maksuun tulee käyttää American Express Platinum Card -korttia ja/tai vähintään 10 000 Membership Rewards -pistettä.

Lentokenttälounget – Amex Gold vs. Platinum

Kuten pisteidenkin käytön suhteen, eroja Amex edut valikoimassa löytyy korttien välillä myös liittyen matkustusetuihin.

Molemmilla, sekä Goldilla että Platinumilla, pääsee yli 1 200 lentokenttäloungen valikoimaan ympäri maailmaa, joka on etuna tehnyt korteista suosittuja paljon matkustavien asiakkaiden keskuudessa.

Edun käytön mahdollistaa Gold ja Platinum American Express kortin jäsenyysmaksuun sisältyvä Priority Pass -kortti. Alkaaksesi hyödyntää etua, sinun tulee kuitenkin ensin liittyä Priority Pass -ohjelmaan.

American Express Gold Card kortti - Amex edut.

Gold Card -kortin kohdalla kyseessä on Standard-tason Priority Pass -jäsenyys, joka kattaa neljä maksutonta loungevierailua/vuosi.

Voit vierailla lentokenttäloungeilla useamminkin, mutta lisävierailusta tai mahdollisesta vieraasta veloitetaan aina 24 €/henkilö/käynti.

Platinum Cardin osalta Priority Pass etu kattaa vapaan ja rajoittamattoman pääsyn lentokenttäloungeihin ympäri maailmaa sinulle ja Platinum-rinnakkaiskortin haltijallesi.

American Express Lounge by Pontus, Arlandan lentokenttä (Platinum Card asiakkaille).

Platinum kortti kattaa Priority Pass verkoston ohella loungebrändit Plaza Premium Lounge, The Centurion Lounge, American Express Lounges (myös American Express Lounge by Pontus Arlandassa), ja Delta SkyClub.

Norjassa Platinumilla on pääsy loungeihin Oslossa ja Stavangerissa.

Amex matkavakuutus – American Express Gold ja Platinum Card

Matkustusetuihin molemmissa korteissa kuuluu matkavakuutus sinulle ja perheellesi (mukaanlukien alle 23-vuotiaat lapset) – Gold Cardissa täydentävä matkavakuutus ja Platinum kortissa kattava matkavakuutus.

Amex Gold kortin suhteen saat muita vakuutuksiasi täydentävän matkavakuutuksen voimaan, kun maksat vähintään 75 % matkastasi (kuljetukset, majoitukset) Gold Card -kortillasi.

Aer Lingus lentokone - matkustamo.

Täydentävän matkavakuutuksen ominaisuuksiin kuuluu mm. että se korvaa ilman omavastuuta kuluja 300 euroon asti, jos matkatavarasi myöhästyvät yli 4 tuntia.

Platinumin kattavan, maailmanlaajuisen matkavakuutuksen saat voimaan sinulle, perheenjäsenillesi, rinnakkaiskortinhaltijoillesi ja heidän perheenjäsenilleen, kun maksat vähintään 75 % matkasta (kuljetukset, majoitukset) Platinum-kortillasi.

Kattavan matkavakuutuksen ominaisuuksiin lukeutuu esimerkiksi se, että se korvaa ilman omavastuuta vuokra-auton varkaudesta ja kolarista aiheutuvia kuluja, sisältäen korotetun vastuuvakuutuksen.

Molempiin kortteihin kuuluu perusominaisuutena väliaikainen kortin saaminen ilman lisämaksua, mikäli korttisi varastetaan ulkomailla, tai se katoaa matkasi aikana.

Autonvuokraus-, golf-, hotelli-, ja turvatarkastus Amex edut – Gold vs. Platinum

Amex Gold Card -kortinhaltijana saat etuja autonvuokrausten yhteydessä, joihin pääset käsiksi liittymällä American Expressin yhteistyökumppani Hertzin Gold Plus Rewards -kanta-asiakasohjelmaan.

Kun olet liittynyt Gold Plus Rewards -kanta-asiakasohjelmaan, voit hyödyntää valikoituja etuja, mukaanlukien autonluokan korotukset, 10 %:n alennukset normaalihinnoista, sekä lisäkuljettajan vuokraukseesi veloituksetta.

Amex edut - Hertz Gold Plus Rewards.

Myös Platinum korttiin kuuluu mahdollisuus liittyä Gold Plus Rewards -kanta-asiakasohjelmaan, mutta suoraan Five Star -jäsenyystasolle, joka tuo joukon lisäetuja Hertz autonvuokrauksiin ympäri maailmaa.

Samaan tapaan Platinumin omistajana saat tilaisuuden liittyä Avis Preferred -ohjelmaan, ja nauttia Aviksen kanta-asiakaseduista autonvuokrausten yhteydessä.

Gold Card -kortinhaltijana voit liittyä (ilman lisämaksua) Preferred Golf -ohjelmaan, jonka jäsenenä saat ilmaisen golfkierroksen kahdelle jokaista kahden yön majoitusta kohden, tai jopa 25 % alennuksen green fee -maksusta tietyissä kohteissa.

Amex Golf edut - Amex Gold edut.

Mukavampaa oleskelua, ylellisiä etuja ja huoneluokan korotuksia saat American Expressin omissa, korkealuokkaisissa hotelliohjelmissa.

Platinum kortin sisältämä mahdollisuus liittyä Preferred Golf -ohjelmaan antaa jäsenyyden suoraan korkealle, Premium-tasolle, joka antaa väylän laajempaan joukkoon etuisuuksia.

Amex Platinum kortti.

Lisäksi Platinum Card antaa väylän liittyä erilaisten tasokkaiden hotelliketjujen kanta-asiakasohjelmiin suoraan korkealle jäsenyystasolle:

  • Radisson Rewards – Gold Status
  • Hilton Honors – Gold
  • MeliáRewards – Gold
  • Shangri-La Golden Circle – Jade
  • Starwood Preferred Guest – Gold

Tätä matkustamiseen liittyvien etujen joukkoa täydentää Platinum Card -korttiin kuuluva oikeus (sinulle ja Platinum-rinnakkaiskortinhaltijallesi) käyttää Helsinki-Vantaan Premium Lane -turvatarkastusta, matkustusluokastasi riippumatta.

Vastaava etu, Fast Track -palvelu, löytyy myös Platinum-kortinhaltijoille Ruotsin suurimmilla lentoasemilla.

Muut edut – Amex Gold vs. Amex Platinum

Gold ja Platinum American Express omistajana sinulla on mahdollisuus ostaa ennakkolippuja valikoituihin tapahtumiin ja konsertteihin jo ennen kuin liput tulevat julkiseen myyntiin.

Amex hyödyntää näitä yhteistyösopimuksia myös siten, yhtiö varaa Gold ja Platinum kortti-asiakkailleen kiintiön lippuja yleisen lippumyynnin yhteyteen.

Amex Gold edut - American Express Invites Suomi.

Vuosien varrella ennakkomyynnissä kortti-asiakkaille ovat olleet mm. Guns N’ Roses, Apocalyptica, Green Day, Slayer, Muse, Justin Timberlake, Depeche Mode, Turun DBTL kaupunkifestivaali, Cats, Metallica, ja Ultra Bra.

Amex Platinum tapahtumat.

Voit seurata tulevien ‘American Express Invites’ tapahtumien listaa ja varmistaa oman paikkasi seuraavassa tapahtumassa Amex Experiences -sovelluksen kautta.


Amex Platinum edut listaan kuuluu tämän ohella myös Platinum tapahtumat, joihin saavat kutsuja ainoastaan Platinum-kortinhaltijat, kuuluvat erilaiset huipputason muoti-, urheilu-, gourmet- ja musiikkitapahtumat.