Amex kortti yrityksille

Amex kortti yrityksille, American Express Yrityskortti, tarjoaa joustavan ja luotettavan maksutavan missä päin maailmaa tahansa.

Yrityskortti on erinomainen vaihtoehto liiketoimintaan liittyvien menojen, mukaanlukien lento-, juna- ja taksimatkojen, hotelli- ja ravintolalaskujen sekä toimistomateriaalien yms. maksamiseen.

Kun yrityksesi käyttää maksuihin ilman ennalta määrättyä käyttörajaa olevaa yrityskorttia, saat selvemmän kuvan kuluistasi kun kaikki kulutiedot ovat koossa yhdessä paikassa.

Kulujenseuranta American Express Corporate Card kortilla

Amex Yrityskortti on luonteeltaan maksukortti, jonka lasku erääntyy maksettavaksi aina laskussa ilmoitettuna eräpäivänä.

Saamassasi laskussa kortilla tehdyt ostokset on eritelty euroissa. Jos Corporate Card -yrityskorttia on käytetty ulkomailla, laskussa olevat summat ilmoitetaan sekä ulkomaan valuutassa että euroissa. American Express perii ulkomaan valuutassa tehdyistä ostoksista ja käteisnostoista 2 prosentin suuruisen valuutanmuuntopalkkion.

Amex Corporate Card -yrityskortissa ei ole ennalta määrättyä käyttörajaa, mutta osana turvallisuuspalvelujaan American Express valvoo kortin käyttöä.

Amex toivookin yritysasiakkailtaan, että otat yhteyttä (numeroon 09 6132 0470), mikäli yrityskorttisi käyttö lisääntyy merkittävästi.

Tämän suhteen, maksaessasi suurehkoja summia, myyjä saattaa pyytää sinua odottamaan, että hän saa myyntiluvan varmennuskeskuksesta. Tällainen tarkistus tehdään aina turvallisuussyistä ja väärinkäytön estämiseksi.

American Express tarjoaa kulujenseurantaa varten erityisen Yrityskortti online -palvelun, jonka kautta pääset seuraamaan korttitilin tapahtumia, ajankohtaisia ja menneitä veloitettuja kuluja.

Voit rekisteröityä palvelun käyttäjäksi osoitteessa: www.americanexpress.fi/webtools.

Palvelun sisältämä American Express @Work työkalu mahdollistaa muun muassa erilaisten korttiin liittyvien tilastojen tarkastelun (joilla saat yrityksen korttikulut paremmin hallintaan) ja erilaisten yrityksen & vastuuhenkilöiden tarpeisiin olevien raporttien luonnin.

American Express @Work työkalun avulla voit muun muassa…

tarkastella veloitettuja kuluja,
tarkastaa maksutapahtumia,
saada sekä vakiomallisia että yksilöityjä raportteja,
tarkastella tilitietoja yhteenveto- ja tilitapahtumatasolla,
nähdä tilin rahamäärän yleiskatsauksen, sekä
nähdä erääntyneet laskut ja tapahtumat.

Nämä kaikki ovat toiminnassasi tietoja, jotka voivat vahvistaa huomattavasti yrityksesi asemia tavarantoimittajien kanssa käytävissä neuvotteluissa, mahdollistaen sekä lisäsäästöt että paremman palvelun.

American Express Corporate Card yrityskortti.

Säästöt American Express yrityskortin käytön avulla

Corporate Card -kortti ja American Express maksuratkaisut voivat auttaa yritystäsi saamaan aikaan huomattaviakin säästöjä useasta eri syystä.

Tärkeimpiin kuuluu, se, että kortin käyttö helpottaa matkakulujen hallinnointia.

Lisäksi korttien myötä saatavilla olevat reaaliaikaiset tilastot ja raportit mahdollistavat tarkemmat hintaneuvottelut kaikkien palveluntuottajien kanssa.

Saat siirrettyä kulutiedot suoraan yrityksesi kirjanpito-ohjelmaan, joka parantaa kuluihin liittyviä prosesseja ja tehokkuutta vähentämällä tietojen manuaalista käsittelyä.

Corporate Card maksukortin käyttö parantaa myös yrityksesi kassavirtaa, sillä kortin maksuille saat jopa 55 kalenteripäivän verran korotonta luottoaikaa.

Yrityskortilla maksaminen Suomessa ja kansainvälisesti

American Express yrityskortin käyttö.

Voit käyttää Corporate Card korttiasi sekä Suomessa että ulkomailla joko sirulla tai magneettiraidalla ja hyväksyä ostoksesi näpyttämällä sirukorttisi PIN-luvun kortinlukijaan tai allekirjoittamalla kuitin.

Mikäli kortissasi on lähimaksusymboli, voit hyväksyä alle 25 euron ostokset vilauttamalla korttiasi kortinlukijalle, josta löytyy vastaava symboli.

Kortinlukija saattaa kysyä jos haluat, että ostoksesi veloitetaan paikallisessa valuutassa vai sen maan valuutassa, jossa korttisi on myönnetty. American Express pyytää valitsemaan aina paikallisen valuutta, eli sen maan valuutan, jossa sillä hetkellä olet.

Sinun kannattaa aina säilyttää ostotositteiden kopiot, niin voit verrata niitä laskuerittelyssä mainittuihin summiin.

Ennen laskun saapumista voit seurata tilisi tapahtumia Yrityskortti Online -palvelun avulla, josta löytyy sekä laskutetut että uudet veloitukset kolmen kuukauden ajalta.

American Express Global Assist palvelu

Yrityskortin omistajana käytössäsi on American Expressin Global Assist –palvelu, joka on tarjolla auttamaan sinua hätätilanteissa tarvitessasi esimerkiksi lääkärin apua tai oikeudellisia neuvoja.

Saadaksesi Amex Global Assist palvelun apua, sinun tulee soittaa numeroon +358 (0)9 6132 0404.

Ollessasi yhteydessä palveluun saat esimerkiksi lähimmän lääkärin tai asianajajan yhteystiedot tai vaikka käteistä hätätilanteessa.

Palvelu on toiminnassa 24 tuntia vuorokaudessa lähes kaikkialla maailmassa.

Amex yrityskortin matkavakuutus

American Express Yrityskorttiisi sisältyy kätevä matkavakuutus, joka vakuuttaa sekä sinut että matkatavarasi niin liikematkoilla kuin yksityismatkojenkin aikana.

Tämä maksuton American Express lisämatkaturva on voimassa aina, kun maksat matkastasi vähintään 75 % Yrityskortilla tai American Express Matkatilin kautta.

American Express yrityskortin vakuutusturvan sisältää…

korvauksen lennon tai matkatavaran viivästymisestä tai koneesta myöhästymisestä,
omavastuuturvan,
kiireellisen sairaanhoidon kulujen korvauksen,
matkatapaturmavakuutuksen, sekä
turvan lentokonekaappauksen varalta.

American Express Corporate Card – pikakortti

Mikäli American Express Yrityskorttisi katoaa tai se varastetaan matkallasi, voit saada uuden vastaavan kortin sinulle toimitettuna maksutta yleensä jo yhden työpäivän kuluessa, lähes minne päin maailmaa tahansa.

Vastuu kadonneesta tai varastetusta kortistasi sen käytön suhteen siirtyy American Expressille välittömästi, kun olet ilmoittanut korttisi kadonneeksi.

Jos kadotat korttisi, sinun tulee ottaa välittömästi yhteyttä American Express asiakaspalveluun, joka on avoinna maanantaista perjantaihin klo 9-17, puhelinnumerossa 09 6132 0430 ja muina aikoina puh. 0800 114 646 (joka on 24h/7pv kortin sulkupalvelu).

American Express yrityskortti – Express Cash

Jos yrityksesi ottaa palvelun käyttöön, Express Cash tarjoaa kortilla käteisen rahan nosto mahdollisuuden useimmista Amex-palvelupisteistä sekä yli 1 200 000 käteisautomaatista ympäri maailmaa.

Mikäli yrityskortillesi ei ole aktivoitu Express Cash -palvelua, saat sen käyttöön ottamalla yhteyttä American Express asiakaspalveluun numerossa 09-6132 0430. Express Cash -palvelun tunnusluku on sama kuin yrityskorttisi PIN-koodi.

Miksi yritykset valitsevat American Express yrityskortti ratkaisun?

Lisäsyihin edellä mainittujen ohella siihen, miksi yritykset suosivat Amex Corporate Card -korttia liittyvät laskuttamiseen ja maksamiseen.

American Express tarjoaa useita erilaisia laskutus- ja vastuuvaihtoehtoja sekä maksuvaihtoehtoja laskun maksamiseksi.

Kortinhaltijoille voidaan luoda henkilökohtaiset korttitilit, joista he saavat kuukausittain tiliotteen, sisältäen tietoja edellisen jakson veloituksista.

Kortinhaltija saa tällöin laskun valitsemaansa koti-tai työosoitteeseen.

Amex voi myös luoda keskitettyjä laskutustilejä, koontilaskuja, joita yrityksesi voi käyttää…

yhdistääksenne yksittäisiltä korteilta veloitettavia menoja,
tiettyjen menoluokkien vakiomaksuvälineenä, ja
kokonaisraportointivälineenä yksilöllisen maksuvaihtoehdon puitteissa.

Lisäksi Amex tarjoaa 5 erilaista laskutusjaksoa, jotta yrityksesi voisi helpommin sopeuttaa maksut maksurutiineihin.

Mahdollisten maksuvastuiden puolesta American Express tarjoaa vaihtoehtoina yhtäältä jaetun maksuvastuun – kortinhaltijalla ja yrityksellä on erillinen ja yhteinen vastuu kaikista korteilla tehdyistä veloituksista korttiehtojen mukaisesti.


Toisaalta vaihtoehtona on yrityksen maksuvastuu – yritys vastaa kaikista korttitiliin liitetetyillä korteilla tehdyistä veloituksista.