ASP laina kokemuksia ensiasunnon ostajilta

Hyviin lähteisiin, jos haluat lukea ASP laina kokemuksia, kuuluvat ASP-lainoja myöntävät pankit itsessään, kuten Nordea, Säästöpankki, ja OP.

Pankkien kommunikaatiokanavien (viralliset nettisivut, Youtube, Facebook, jne) ohella voit lukea ASP-lainakokemuksista myös etenkin talousjulkaisujen yleisiltä netti-keskustelupalstoilta.

Näistä vaihtoehtoisista keskustelupalstoista mielenkiintoisin on Kauppalehden “Palstat” nettikeskustelu, osoitteessa keskustelu.kauppalehti.fi, sillä lehden lukijakunta on ajoittain huomattavan tietorikasta populaatiota sijoittamisen ja säästämisen suhteen.

Kauppalehden nettikeskustelussa varmin tapa saada tuoreita kokemuksia on aloittaa uusi keskustelu, jossa voit kysyä mielessäsi olevia kysymyksiä ASP-järjestelmän nykytilasta ja ongelmista.

Nordean ASP lainaamisen kokemukset

Yksi ASP-asiakkaidensa kokemuksia esiin tuovista pankeista on Nordea, joka kertoo sivuillaan tuusulalaisen automekaanikko Tomi Kallion ASP-lainakokemuksen.

Kokemus ja Kallion haastattelu löytyvät osoitteesta:

www.nordea.fi/henkiloasiakkaat/palvelumme/saastaminen-sijoittaminen/saastamisen-tilit/asp-saastoilla-koti-omaksi-jo-nuorena.html

Nordean asiakkaana Tomi Kallio teki ASP-tilin avaussopimuksen 18-vuotiaana (äidinsä kannustamana), ja ASP-lainan hän haki ensiasuntoaan varten 25-vuotiaana.

Kallio laittoi rahaa ASP-tililleen vähitellen vuosien varrella, eikä rahan melko säännöllinen säästäminen juurikaan vaikuttanut hänen muuhun elämiseensä.

Kun hän löysi Tuusulasta sopivan asunnon, varsinaisen ASP-lainan järjestäminen vaati kaksi käyntiä Nordean konttorissa.

Ensimmäisellä käynnillä selvisi, paljonko olisi maksimimäärä ASP-lainaa, jonka Kallio voisi saada ASP-säästöjensä perusteella ja toisella käynnillä syntyivät jo kaupat ensiasunnosta.

Säästöpankin ASP lainaamisen kokemuksia

Säästöpankki on tuonut myös esiin positiivisia asiakaskokemuksiaan ASP-lainaamisen saralla.

Pankkiryhmän Youtube-videolla Säästöpankin asiakkaat Mikael Sokero ja Lotta Viljamaa kertovat ASP-lainan ottamisesta ja ensiasunnon hankinnastaan.

Mikael oli ollut ASP-säästäjä jo useamman vuoden ajan, ja hänen kertomansa mukaan ASP-tilin avulla ensimmäisen kodin osto oli edullista ja järkevää.

Optia Säästöpankilla on oma videonsa ASP-asiakaskokemuksista, jossa Noora, 25-vuotias tradenomiopiskelija, kertoo ASP-säästämisestään.


Noora aloitti videon mukaan ASP-säästämisen jo varhain ja on nyt onnellinen ensiasunnon omistaja. Hän myös säästää asuntolainan takaisinmaksun ohella, tuomaan arkielämään sekä itsenäisyyttä että turvaa.