ASP laina OP pankista otettuna – OP-bonukset ja omistaja-asiakkaan edut

Katsaus ASP-laina OP pankista otettuna etuihin, ennen kaikkea OP-bonuksiin ja omistaja-asiakkaiden etuihin.

ASP-säästäminen ja ASP-tilin avaaminen OP pankissa on erinomainen vaihtoehto jo ylipäätään osana ensiasunnon hankintaa, sillä OP pankin ASP-tili on vaivaton ja monella tapaa palkitseva tapa säästää ensimmäiseen omaan asuntoon.

OP pankin pankkineuvojien käyttäminen osana ASP-tilin avaamista on monille tärkeä vaihe, sillä sillä luodaan pohja onnistuneeseen säästämiseen ja lopulta ASP-lainan ottamiseen. Tämä tilin säästösuunnitelma on luonteeltaan joustava, eli se sopeutuu kulloiseenkin elämäntilanteeseesi ja kukkarosi paksuuteen.

Kun ASP-tilisi on OP:ssa, sillä olevat talletukset kerryttävät OP-bonuksia, ja voit hyötyä samalla jo säästöaikana muista pankin luomista tallettajien eduista.

ASP-laina Osuuspankista otettuna

Asuntosäästöpalkkio-järjestelmää on kehitetty vuosien varrella siten, että nykyisellään voit kilpailuttaa pankit ASP-lainan ottopankin suhteen, eikä ASP-tilipankin siten tarvitse olla sama kuin mistä lopulta otat ASP-lainan.

Keskeisiä tekijöitä tässä pankkien välisessä kilpailutuksessa ovat varsinaisen lainakoron ohella muut lainaan kohdistuvat kustannukset (lainan hoitomaksut, lainatilin avauskustannukset, pankin palvelumaksut, jne) sekä se, kuinka paljon pankki maksaa ASP-lisäkorkoa säästöillesi.

Lisäkoron maksaa aina se pankki, josta ASP-laina on otettu, ja se tulee maksuun, kun ensiasunto on hankittu.

OP maksaa omalta osaltaan ASP-lisäkoron maksimimääräisenä, eli 4% ASP-tililläsi oleville säästöillesi säästämisen aloittamisvuodelta ja sen jälkeen enintään viideltä seuraavalta vuodelta.

OP-bonukset ja asiakas-omistajien edut

Jos otat ASP-lainan osuuspankista ja tulet pankin asiakkaaksi, voit liittyä samalla omistaja-asiakkaaksi verkossa, soittamalla OP puhelinpalveluun tai asioimalla konttorissa. Vaikka et olisikaan osuuspankin asiakas, voit liittyä omistaja-asiakkaaksi käymällä konttorissa.

Liittymisen yhteydessä maksat kertasijoituksena jäsenosuusmaksun, joka useimmissa pankeissa on suuruudeltaan 100 euroa. Muita maksuja ei ole.

Kun olet liittynyt asiakas-omistajaksi, pääset heti hyödyntämään osuuspankin omistaja-asiakkaille kuuluvia monipuolisia etuja, joihin kuuluu OP-bonuksien kertyminen lainoista, myös ASP-lainasta.

OP-bonuksilla voi maksaa esimerkiksi pankin palvelumaksuja ja vakuutuslaskuja, jotka voivat olla jopa maksuttomia bonusten ansiosta.

Omistaja-asiakkuus sinällään luo verkoston paikallisia kumppanietuja ja kaikille omistaja-asiakkaille suunnattuja, valtakunnallisia etuja ympäri Suomen. Lisäksi saat alennusta pankki- ja vakuutuspalveluista sekä OP Kodin palveluista.


ASP-lainasi ohella OP-bonuksia voit kerryttää myös säästöistä ja sijoituksista, tileillä olevat varoista, sekä OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista ja
kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista.