ASP lainan ehdot Hypo-pankissa

Katsaus ASP lainan ehdot yksityiskohtiin Hypo-pankista otettuna asuntosäästöpalkki-järjestelmän puitteissa.

Hypo-pankki (Suomen AsuntoHypoPankki) on yksi monista Suomen markkinoilla ASP-tilejä ja ASP-lainoja tarjoavista rahoituslaitoksista.

Vaikka sinulla olisi ASP-tili jossakin muussa näistä rahoituslaitoksista ja pankeista, voit halutessasi ottaa ASP-lainan Hypo-pankista. Tämän tilisiirron tulee kuitenkin olla valmis ensiasunnon ostohetkellä.

Hypo ASP -tilin avaaminen on yleisellä tasolla erinomainen tapa ottaa ensimmäinen askel kohti omaa ensiasuntoa.

Tilin avaamisesi yhteydessä Hypon asuntomarkkinoiden asiantuntijat laativat sinulle elämäntilanteesi parhaiten sopivan säästämissuunnitelman ja he ovat tukenasi koko prosessin ajan ensimmäisen oman asunnon hankinnassasi.

Hypo-pankissa olevalle ASP-tilillesi maksetaan talletuskorkona säästöille 1 prosentin vuotuista korkoa.

Talletuskoron ohella Hypo maksaa ASP-säästöillesi kiinteän 4 prosentin lisäkoron, kun olet saavuttanut asuntosäästö talletustavoitteesi ja tehnyt asuntokaupat tai saanut omakotitalosi valmiiksi.

Molemmat (talletuskorko ja lisäkorko) ovat lähdeverosta verovapaata tuloa.

Voit aloittaa ASP-säästämisen Hypon kautta, jos olet iältäsi 15–39-vuotias, etkä ole aiemmin hankkinut kaupalla puolta (50 %) tai enemmän asunnosta.

Jo 15–17-vuotiaat voivat aloittaa ASP-säästämisen Hypo-pankissa, mutta tässä iässä talletettujen varojen tulee olla omalla työllä ansaittuja.

ASP-sääntöjen puitteissa sinun tulee tehdä Hypon tilillesi 150–3000 euron talletuksia vähintään kahdeksan vuosineljänneksen aikana, joiden ei tarvitse olla peräkkäisiä periodeja.

Kun olet säästänyt kokoon määrätietoisesti ja säännöllisesti vähintään 10 prosenttia ensiasunnon hankintahinnasta, voit hakea Hypolta edullista ASP-lainaa.

Hypo-pankin ASP-laina

Hypo-pankki on asuntolainojen, asuntokauppojen, sekä asuntomarkkinoiden asiantuntija, jolta saat sekä ASP-lainan että hyödyllisiä asiantuntijoiden neuvoja ensiasunnon ostoon.

Kun olet saanut kokoon ASP säästöjä 10 prosenttia uuden tulevan kotisi velattomasta hinnasta, voit hakea ASP-lainaa Hypo-pankilta.

Hypon ASP-lainan vakuudeksi riittävät yleensä ostamasi asuntosi sekä valtiontakaus, etkä tarvitse muita takaajia.

ASP-lainan ehdot ovat suotuisat verrattuna tavalliseen asuntolainaan Hypo-pankista otettuna.

Pankkeja, myös Hypoa, edellytetään antamaan ASP-lainoille tavallista pienempiä lainamarginaaleja. Tyypillisesti tämä alennus on luokkaa 0,2–0,3 tavallista marginaalia pienempi.

Saat ASP-lainaa maksimissaan 115 000 – 180 000€, riippuen siitä, millä paikkakunnalla asunto sijaitsee.

Nostamallesi lainalle tulee lisäksi valtion korkotukea 10 vuoden ajan (korkotuki 70 % siitä koron osasta, joka ylittää 3,8%) lainan ensinostosta laskettuna.

Enimmäislainamääränä Hypon kautta ASP-kohteelle on 90 % asunnon kauppahinnasta, sisältäen ASP-korkotukilainan ja mahdollisen lisälainan.