ASP lainan hakeminen ja kilpailuttaminen

ASP lainan hakeminen pankista on usein suoraviivainen prosessi, mutta sen yhteydessä tarjolla olevat lainat kannattaa kilpailuttaa.

Kun tarvittavat ASP-säästöt ovat koossa tililläsi, pankki voi myöntää sinulle ASP-lainan. ASP-etujen saaminen edellyttää, että asunto tulee omaan vakituiseen asumiskäyttöösi.

Asuntosäästöpalkkiojärjestelmän puitteissa ASP-laina on mahdollista hakea mistä tahansa ASP-lainoja tarjoavista pankeista ja luottolaitoksista, ei ainoastaan siitä pankista, jossa sinulla on ASP-tili.

Tässä yhteydessä uusi ASP-tilipankki myös maksaa talletuksille lain mukaan kuuluvan lisäkoron (2-4%) tallettamisen aloitusvuodelta ja korkeintaan viideltä seuraavalta vuodelta.

Kun olet löytänyt sopivan pankin ASP-lainan ottamista varten, sinun kannattaa olla yhteydessä sen asiakaspalveluun, joka antaa yksityiskohtaiset ohjeet kuinka edetä.

ASP lainan kilpailuttaminen pankkien välillä

ASP-lainoja Suomen markkinoilla tarjoaviin pankkeihin ja luottolaitoksiin kuuluvat muun muassa Danske Bank, POP Pankki, Osuuspankki (OP), Nordea, S-Pankki, Aktia, Säästöpankki, Handelsbanken, Hypo-pankki, sekä Ålandsbanken.

Keskeinen kilpailuttamisen kohde on luonnollisesti lainasta maksettava korko, jonka tulee lain pohjalta olla edullisempi kuin pankin muiden ensiasuntoa varten tarjolla olevien asuntolainojen.

Asuntolainan hinta ei kuitenkaan muodostu ainoastaan korosta. Kilpailuttaessasi pankkeja sinun kannattaa vertailla myös muita kuluja löytääksesi itsellesi parhaan asuntolainan.

Ennen vertailua sinun kannattaa miettiä tarkkaan jo lainan määrää, laina-aikaa, ja lainan takaisinmaksutapaa, sillä niiden valinnat vaikuttavat merkittävästi lainan kokonaishintaan.

Pankit voivat periä euriborkoron ja asiakaskohtaisesti määritellyn marginaalin lisäksi erilaisia omia palvelumaksujaan. Monilla pankeilla on käytössään esimerkiksi joka kuukausi perittävä palvelumaksu / tilinhoitomaksu, joka veloitetaan lainan yhteydessä.

Myös lainaan liittyvä pankin avausmaksu saattaa olla merkittävä lainan kustannuksiin vaikuttava yksittäinen erä.