ASP tili Danske Bankissa – avaaminen ja keskeiset edut

ASP tili Danske Bankista on yksi parhaista vaihtoehdoista suurimpien pankkiryhmittymien tarjousten puitteissa.

Muita pankkeja, joissa voit avata ASP tilin Suomessa ovat OP Ryhmä, Nordea, Handelsbanken, Säästöpankkiryhmä, Aktia Bank, S-Pankki, POP Pankki -ryhmä, Ålandsbanken, Hypo-konserni, sekä Oma Säästöpankki.

Danske Bankin valintaan liittyy kuitenkin useita etuja verrattuna muihin pankkeihin, yhtenä tärkeimmistä ollessa Dansken Etuohjelma ja nuorille asiakkaille suunnatut edut.

Mikä on Danske Bankin ASP-tili?

Danske Bank asuntolainan kilpailutus.

Danskessa ASP-tilin avaaminen on tapa päästä mukaan Suomen laissa määriteltyyn asuntosäästöpalkkiojärjestelmään, joka on säädetty eduskunnan toimesta (alunperin vuonna 1980) kannustamaan nuorten säästämistä kohti ensiasunnon hankintaa.

Voit avata tällaisen tilin 15-39-vuotiaana ja tekemällä pankin kanssa ASP-säästösopimuksen, josta selviävät järjestelmään liittyvät useat yksityiskohdat.

Pohjimmiltaan tavoitteenasi ASP-säästäjänä on kerryttää varoja ensiasuntoa varten, ja hankkiessasi asunnon saat (ASP-säästösopimuksen ehtojen täyttyessä) erinomaisen koron talletuksillesi sekä maksuttoman valtion takauksen asuntolainallesi.

Danske Bankin ASP-tilin avaaminen

Säästämisen aloittaminen ASP-järjestelmässä tapahtuu Dansken kautta, kun avaat pankissa ASP-tilin ja tekemällä samalla ASP-säästösopimuksen.

Danske Bank on luonut järjestelmän, jossa pääset avaamaan ASP-tilin ja tekemään säästösopimuksen soittamalla yksinkertaisesti heidän asiakaspalveluunsa ja valitsemalla annetusta vaihtoehtovalikoimasta “Lainat”.

Sinun kannattaa ottaa jo ennen puhelun aloittamista esille verkkopankkitunnuksesi, sillä tämä auttaa Danskea tunnistamaan sinut puhelun aikana.

Kun olet tehnyt asiakaspalvelun kanssa ASP-tilin avauksen, Danske lähettää puhelun jälkeen tarvittavat dokumentit sinulle suoraan verkkopankkiin sähköisesti allekirjoitettaviksi.

Suoraan asiakaspalveluun yhteydessä oleminen ja verkossa ASP-tilin aukaisu eivät ole mahdollisia, jos olet alaikäinen tai jos olette aukaisemassa yhteistä ASP-tiliä pariskuntana.

Alaikäisen ja pariskunnan yhteisen ASP-tilin avaaminen tapahtuu aina konttorissa.

ASP-talletusten tekeminen Dansken ASP-tilillesi

Kun ASP-tilisi on avattu ja toiminnassa, voit aloittaa tekemään sille talletuksia kohti tavoitteena olevaa 10 % omasäästöosuutta ensiasunnon hankintahinnasta.

Hyväksyttävään ASP-tallettamiseen liittyy kuitenkin joukko erityisiä sääntöjä.

Ensinnäkin sinun tulee tehdä talletuksia vähintään kahdeksana kalenterivuosineljänneksenä (3 kk periodi tammi-maaliskuu, huhti-kesäkuu, heinä-syyskuu, tai loka-joulukuu). Siten nopeimmillaan pääset hakemaan ASP-lainaa kahdessa vuodessa säästämisen aloittamisesta.

Toiseksi kunkin hyväksyttävän neljännesvuositalletuksen määrä voi olla vähintään 150 euroa ja enintään 3000 euroa, ja voit tehdä talletukset useammassa erässä vuosineljänneksen aikana (vaikkapa 50 euroa kuussa).

Voit jättää vuosineljänneksen väliin, mutta ASP-sopimuksen säästötavoitteen mukaisten vuosineljännesten vähimmäismäärän on kuitenkin täytyttyvä myöhemmin.

Lisäkorko Dansken ASP-tilille tehdyille talletuksille

Koska ASP:n kohdalla kyseessä on asuntosäästöPALKKIO-järjestelmä, siihen on luotu palkkion omainen kannustin säästötavoitteeseen pääsyn ja ensiasunnon oston kohdalla.

Tämä kannustin on nimeltään lisäkorko, joka on lain pohjalta 2% – 4%. Käytännössä kaikki pankit maksavat lisäkoron maksimimääräisenä.

Siten, kun ASP-säästösopimuksesi ehdot ovat täyttyneet, Danske Bank tukee sinua ASP-projektissasi maksamalla säästöillesi toteutuneen asuntokaupan yhteydessä vielä 4 % lisäkorkoa normaalin 1 % vuotuisen peruskoron lisäksi, mutta vain ensimmäiseltä säästövuodelta ja maksimissaan viideltä seuraavalta kalenterivuodelta.

Vakuusvaatimukset Danske Bankin ASP-lainalle

ASP-järjestelmä on suunnattu kannustimeksi nuorille suomalaisille heidän pyrkiessään ensiasunnon omistajiksi. Osana järjestelmää on otettu huomioon, että nuorille saattaa olla vaikeaa saada pankkien normaalisti asuntokauppojen yhteydessä vaatimia vakuuksia kokoon.

Tämän vuoksi valtio antaa ASP-lainaajille mahdollisuuden ottaa lainalleen maksuttoman valtiontakauksen. Muissa tapauksissa valtiontakaus maksaisi 2,5 prosenttia taatusta lainamäärästä.

Siten normaalitapauksessa asuntosi riittää lainan vakuudeksi yhdessä valtion asuntolainatakauksen kanssa, etkä tarvitse vaikkapa vanhempiesi lainan takausta.

Dansken etuohjelmien lisäedut ASP-säästäjille ja ASP-lainaajille

Dansken asiakkailleen luoma perus-etuohjelma palkitsee pankkipalveluiden keskittämistä siten, että mitä enemmän asioit pankin kanssa sitä parempia etuuksia ohjelma tarjoaa.

Pankin etuohjelmassa on neljä tasoa, joista ylimpään pääset, kun yhteenlaskettu pankkiasiointisi (lainat, säästöt, vakuutussäästöt, sijoitukset) on yli 150 000 euroa.


Lisäksi Danske Bank tarjoaa oheisetuja asiakkaiden iän ja elämäntilanteen perusteella, siten, että 18–27 -vuotiaille nuorille on tarjolla Danske Nuoriso etuohjelma sekä 18–32 -vuotiaille opiskelijoille Danske Opiskelija etuohjelma.