ASP tili Handelsbanken pankissa

ASP tili Handelsbanken pankissa on yksi tavoista aloittaa ASP-säästäminen kohti ensiasunnon omistamista.

Voit avata ASP-tilin Handelsbankenissa, mikäli olet iältäsi 15-39-vuotias, etkä ole aiemmin omistanut omaa asuntoa.

Toisaalta aviopuolisot voivat aloittaa ASP-säästämisen yhdessä Handelsbankenissa, vaikka toinen puolisoista olisikin yli 40-vuotias.

Toisaalta jos sinulla on perinnöksi tai lahjaksi saatu asunto, se ei estä ASP-tilin avaamista, jos et omista asuntoa kokonaan (omistusosuus on alle 100 prosenttia).

Lisäksi alle 18-vuotias voi tallettaa tilille vain itse ansaitsemansa rahat, kuten kesätyöpaikasta saadun palkan.

Jos sinulla on ASP-tili jossakin muussa pankissa, voit siirtää sen Handelsbankeniin, tai voit hakea ASP-lainaa Handelsbankenista, vaikka ASP-tili olisi toisessa pankissa.

Handelsbanken.

ASP säästötavoite Handelsbankenissa

Kun olet avannut ASP-tilin ja teet 150 – 3000 euron talletuksia vähintään kahdeksana kalenterivuosineljänneksenä (joiden ei tarvitse olla peräkkäisiä) ja säästät kokoon vähintään 10 prosenttia ensiasunnon hinnasta, voit hakea Handelsbankenilta lainaa asunnonostoon.

Lainalle, jonka laina-aika on enintään 25 vuotta, voi saada rajoitetun valtiontakauksen.

Voit lopettaa ASP-säästämisen kesken Handelsbankenilla, mikäli tarvitset säästövarallisuuden muuhun tarkoitukseen. Sopimus purkautuu myös silloin, jos hankit asunnon vastikkeellisesti ennenaikaisesti.

Huomaa, että ASP-tilille oikeutettua lisäkorkoa (lain mukaan 2%-4%, Handelsbankenissa 4%) ei tällöin makseta, ja verottaja perii talletuskorosta (1%) lähdeveron. Halutessasi voit myöhemmin aloittaa ASP-säästämisen uudestaan alusta.

ASP tilin avaus Handelsbankenissa

ASP-säästötilin avaus onnistuu vierailemalla Handelsbankenin konttorissa tai ottamalla yhteyttä pankin henkilöasiakkaiden asiakaspalveluun.

Jos olet avaamassa ASP-tiliä 15-17-vuotiaana, mukana tilinavauskäynnillä konttorissa täytyy olla myös holhoojasi.


Samaan tapaan yhteisen ASP-tilin avaavien avioparien täytyy molempien olla paikalla konttorissakäynnin aikana.