ASP tili Osuuspankki – edut ja hyödyt

ASP tili Osuuspankki pankissa tuo monenlaisia etuja ja hyötyjä, joista osa on tarjolla vain OP:ssa tilin avaamalla ja ASP-lainan ottamalla.

Asuntosäästöpalkkiotilin Osuuspankissa avaaminen ja säästäminen kohti 10 % omarahoitusosuutta ensiasunnon hankinhinnasta luovat helposti seurattavan ja palkitsevan väylän kohti ensimmäistä omaa kotia.

Kun olet saanut kokoon omarahoitusosuuden ensiasunnon hankintahinnasta, OP lainaa sinulle loput tarvittavat varat.

Osuuspankki Suomi.

Miten ASP-järjestelmä toimii

ASP-säästämiseen OP kautta pääset käsiksi avaamalla ASP-tilin pankissa, etkä tarvitse tällaisen säästötilin avaamiseen vielä säännöllisiä tuloja.

Ikärajojen suhteen voit aloittaa ASP-säästämisen 15-vuotiaana ja viimeistään 39 vuoden ikäisenä.

Asuntosäästöpalkkiotilin säästösuunnitelma on joustava, sopeutuen kulloiseenkin elämäntilanteeseesi ja budjettisi joustavuuteen.

Kun talletukset saavuttavat 10 prosentin tason ensiasunnon kauppahinnasta, OP voi lainata sinulle loput kauppahinnasta ASP-järjestelmän mukaisena lainana.

Saadaksesi ASP-lainan, talletuksia tulee minimissään tehdä kahdeksan kalenterivuosineljänneksen ajan (noin 2 vuotta). Enimmäisaikaa säästämiselle ei ole.

Osuuspankin ASP-tilille maksetaan 1 % vuotuisen talletuskoron ohella 4 %:n lisäkorko säästämisen aloittamisvuodelta ja sen jälkeen enintään viideltä seuraavalta vuodelta – kun ASP:n ehdot täyttyvät ja hankit ensiasunnon ASP:n avulla.

Tilille laittamasi talletukset sekä talletuskorko kuuluvat Suomessa voimassa olevan talletussuojan piiriin (laissa säädettyyn rajaan asti).

Erityisetuna ASP-tilin avaaminen Osuuspankissa on se, että tilillä olevat varat kerryttävät OP-bonuksia.

ASP-laina Osuuspankista

Pohjimmiltaan asuntosäästöpalkkiojärjestelmä on valtion alunperin vuonna 1980 luoma järjestelmä, jolla pyritään kannustamaa ja helpottamaan nuorten suomalaisten ensimmäisen oman asunnon hankintaa.

ASP-järjestelmään osallistuminen ylipäätään antaa asuntosäästöillesi poikkeuksellisen hyvää korkoa ja edullisilla ehdoilla tarjolle tulevan lainan.

Voit saada koko ASP-lainalle tai osalle siitä 10 vuoden ajan valtion korkotukea.

Käytännössä tämä korkotuki tarkoittaa sitä, että jos lainan korko ylittää korkotukiaikana 3,8 %, valtio maksaa 70 % tämän tason ylittävästä korosta.

Osuuspankin myöntämillä ASP-lainoilla on lakiin perustuvat paikkakuntakohtaiset enimmäismäärät.

Voit saada korkotuettua ASP-lainaa maksimissaan Helsingissä 180 000 €, Espoossa, Kauniaisissa ja Vantaalla enintään 145 000 €, sekä muualla Suomessa enintään 115 000 €.

ASP-lainan vakuudeksi Osuuspankin kautta riittävät usein ensiasunto itsessään sekä valtiontakaus (joka on maksuton), Osuuspankin luottotakaus, tai muu pankin hyväksymä vakuus.

Osuuspankki ASP-lainan hakeminen ja allekirjoittaminen

Sen jälkeen kun saavutat säästötavoitteesi ja oman kodin hankkiminen tulee ajankohtaiseksi, voit täyttää asuntolainahakemuksen suoraan Osuuspankin nettisivuilla, op.fi:ssä.

Muista mainita hakemuksen lisätiedoissa, että haet nimenomaan Osuuspankin ASP-lainaa.

Kun olet jättänyt hakemuksen, Osuuspankki on yhteydessä sinuun seuraavana pankkipäivänä.

OP:n hyväksyttyä lainahakemuksesi, voit allekirjoittaa uuden ASP-lainasi sopimukset sähköisesti.

Halutessasi lainaneuvottelu sekä allekirjoitukset voidaan hoitaa alusta loppuun verkossa, ja sinun tarvitsee tässä tapauksessa tulla käymään OP:n konttorille vasta kaupanteon yhteydessä.

Sähköisen allekirjoituksen saat tehtyä verkkopalvelutunnuksillasi.

Voit täyttää Osuuspankin ASP-lainahakemuksen verkossa, vaikka et olisi vielä pankin asiakas. Lisäksi asuntolainahakemusta täyttäessäsi sinun ei vielä tarvitse tarkkaan tietää uuden asunnon hintaa.

Lainahakemus on itsessään vasta tarjouspyyntö, eikä se siten sido sinua lainan ottamiseen.

Kun täytät lainahakemusta, varaudu vastaamaan mm. seuraaviin kysymyksiin:

    • sinun ja mahdollisten muiden lainanhakijoiden tulot, menot, velat ja niiden kuukausikulut
    • tiedot varallisuudestasi.

Yksi perusedellytyksistä on, että lainan saaminen Osuuspankista edellyttää riittävää maksukykyä vakuuksien ohella. Lainan hakemisen yhteydessä luottotietosi tarkistetaan Suomen Asiakastieto Oy:n luottotietorekisteristä.

ASP-tili Osuuspankissa – Omistaja-asiakkaan edut ja OP-bonukset pankkipalveluista

Osuuspankin kautta hankittuna ASP-tilin ja -lainan etuihin lukeutuvat OP:n omistaja-asiakkaan edut sekä OP-bonukset.

Yleistasolla, omistaja-asiakkaalle kertyy OP-bonuksia esimerkiksi lainoista, säästöistä ja sijoituksista, tileillä olevista varoista, OP-Visan Credit-ominaisuudella maksetuista ostoksista, sekä kodin, perheen ja ajoneuvojen vakuutusmaksuista.

Voit käyttää kertyneitä OP-bonuksia pankin palvelumaksuihin ja vakuutusmaksuihin, jotka voivat olla parhaimmillaan ilmaisia bonusten ansiosta.


Omistaja-asiakkaana saat lisäksi päivittäiselle pankin käyttötilillesi parempaa korkoa, joka vuonna 2019 on 0,10 % (normaalisti 0,00 %).