ASP tili vuosineljännes – määritelmä

ASP järjestelmässä käytössä oleva määritelmä ASP tili vuosineljännes liittyy ASP säästämisen aikarajoituksiin ja tallettamisen ajoittamiseen.

Asuntosäästöpalkkio-tileille tehdään järjestelmän puitteissa talletuksia, joiden tarkoituksena on saada kokoon 10 % ensiasunnoksi tarkoitetun kohteen hankintahinnasta tai omakotitalon rakentajan antamasta kustannusarviosta.

Talletuksia ei voi kuitenkaan tehdä tilille vaikkapa könttäsummana, vaan lainsäätäjä on halunnut aikarajoituksilla varmistaa, että kyseessä on aitoa omaa kotia kohti säästämistä.

Hyväksyttävästi tehdyn ASP-säästämisen puitteissa ASP-tilille tulee tehdä talletuksia vähintään kahdeksana kalenterivuosineljänneksenä.

Kalenterivuosineljänneksestä käytetään myös nimitystä kvartaali, ja se tarkoittaa periodeja:

1. kvartaali (Q1) 1.1. – 31.3.
2. kvartaali (Q2) 1.4. – 30.6.
3. kvartaali (Q3) 1.7. – 30.9.
4. kvartaali (Q4) 1.10. – 31.12.

Yhden kalenterivuosineljänneksen (eli 3 kk periodin) puitteissa hyväksyttävä talletus on vähintään 150 euroa ja enintään 3000 euroa.

Summien tallettamisen tulee tapahtua kvartaalin sisällä omaan tahtiisi, vaikkapa 50 euroa per kuukausi minimisumman suhteen.

Talletuksia ei kuitenkaan ole pakko tehdä peräkkäisinä vuosineljänneksinä, vaan halutessasi voit pitää säästämisestä taukoa ja jatkaa sitä niin kauan kuin haluat.

Kahdeksan hyväksyttävän kalenterivuosineljänneksen tullessa täyteen, voit hakea poikkeuksellisen suotuisin eduin tarjolla olevaa ASP-lainaa ASP-tilipankiltasi tai muulta rahoituslaitoksista, jonka lainatarjous on sinulle parhain.