ASP tilin siirto toiseen pankkiin

ASP tilin siirto toiseen pankkiin on mahdollista koko ASP-säästämisen prosessin ajan, mukaanlukien ASP-lainanottohetki.

Asuntosäästöpalkkio (ASP) on lakiin perustuva järjestelmä, jonka tarkoituksena on valtion tuki nuorille suomalaisille heidän ensimmäisen oman asuntonsa hankinnassa yhdessä pankkien kanssa.

Tämän tavoitteen edistämisessä on runsaasti liikkumavaraa, ja tätä liikkumavaraa sääntelee tulkinnoillaan etenkin Valtiovarainministeriön alainen keskusvirasto nimeltään Valtiokonttori.

Valtiokonttorin pankeille antamassa ohjeistuksessa ASP-säädösten soveltamisesta neuvotaan, että ASP-säästäjät voivat vaihtaa ASP-tiliään pankista toiseen koko ASP-säästämisen ajan.

Voit halutessasi myös lopettaa ASP-tilin, käyttää säästämäsi talletukset johonkin muuhun talletukseen, ja aloittaa myöhemmin ASP-säästämisen alusta uudelleen, mikäli täytät edelleen ASP-järjestelmään liittyvät ikäehdot ja olet hankkimassa ensiasuntoa.

Valtiokonttorin ohjeet ASP-tilin siirroista pankista toiseen

Valtiokonttorin ohjeistuksen mukaan voit halutessasi siirtää ASP-tilin talletusaikana pankista toiseen.

Samaan tapaan voit ottaa ASP-lainan jostakin muusta pankista kuin missä sinulla ASP-tili ja ASP-talletukset.

ASP-tilin tulee olla siirrettynä uuteen luottolaitokseen kaupantekohetkellä. ASP-lainan myöntävä pankki maksaa säästämällesi summalle lisäkoron, joka vaihtelee ASP-lain mukaan annettujen asetusten perusteella 2-4% välillä.

Jos siirrossa tapahtuu epäselvyyksiä tiedon siirrossa ASP-tilipankista toiseen, on hyvä muistaa, että on aina aikaisemman, lähettävän ASP-pankin velvollisuutena informoida uutta ASP-tilipankkia tiliin liittyvästä historiasta ja yksityiskohdista.

Nopeiten pääset siirrossa alkuun ottamalla yhteyttä uuden, tulevan ASP-tilipankkisi asiakaspalveluun, joka osaa ohjeistaa miten kommunikoit tilisiirrosta aikaisemman, vanhan tilipankin kanssa.