Coinbase Bitcoin välittäjä

Coinbase on maailman suurin kauppapaikka ostaa ja myydä maailman suosituinta digitaalista kryptovaluuttaa, bitcoineja.

Kesäkuussa 2012 perustettu ja Yhdysvaltain San Franciscon kaupungista käsin toimiva Coinbase tarjoaa asiakkailleen sekä digitaalisen valuutan säilytyslompakoita netissä että kaupankäyntialustan.

Coinbase Bitcoin välittäjä.

Coinbasen kaupankäyntialustaa hyödyntäen voit ostaa ja myydä digitaalisia valuuttoja, bitcoinin ohella myös ethereum digivaluuttaa.

Bitcoin on maailman laajimmalti käytetty digitaalinen vaihtoehtoisvaluutta, jonka toiminta perustuu tuhansista tietokoneista, joita ylläpitävät yksityiset tahot eri puolilla maailmaa.

Coinbase on noussut bitcoinin markkinapaikoista johtavaksi brändiksi etenkin sen luotettavuuden vuoksi, sillä firman rahoituksen (US$117 miljoonaa vuoden 2017 alkuun mennessä) taustalta löytyy joukko johtavia teknologia-alan pääomasijoittajia & pääomasijoitusyhtiöitä, kuten Andreessen Horowitz, Y Combinator, Adam Draper, IDG Ventures, BBVA, SVAngel, Ribbit Capital, USV, ja USAA.

Yhtiön ilmoituksen mukaan sillä on (2017) 5,5 miljoonaa käyttäjää, sen servereillä on 12,2 miljoonaa digivaluuttalompakkoa, ja Coinbasea hyödyntää 45 000 bitcoineja vastaanottavaa kauppiasta.

Coinbase (www.coinbase.com) tukee bitcoinien ostoja ja myyntejä 33 eri maassa, tarjoten palvelujaan myös suomalaisille asiakkaille.

Suomalaisten Coinbasen asiakkaiden suhteen firman asiakastilille voi siirtää rahaa bitcoinien ostoa varten muun muassa pankkisiirtoina (SEPA), talletuksina, sekä Credit/Debit (3D-Secure) -kortteja käyttämällä.

Coinbasen käyttöönotossa on olemassa kolme vaihetta.

Ensinnäkin sinun täytyy rekisteröityä Coinbasen palveluun, luoden digitaalisen valuutan lompakon, johon voit säilöä ostamasi bitcoinit ja ethereumit.

Rekisteröitymisen jälkeen sinun tulee yhdistää pankkitilisi, debit-pankkikorttisi, tai luottokorttisi tiliisi, jotta voit vaihtaa eurovaluuttaa (tai muuta kotivaluuttaasi) digitaaliseksi valuutaksi ja toisinpäin.

Coinbase tilin ollessa yhdistettynä ostojen rahoituslähteeseen (kuten pankkitiliin), voit ostaa bitcoineja ja ethereumeja sekä alkaa käyttää niitä osana elämääsi.

Coinbasen digitaalisen valuutan lompakkoa voidaan käyttää nettiselaimen lisäksi myös mobiililaitteissa, iOS ja Android käyttöjärjestelmissä. Mobiililompakoilla voit mm. lähettää bitcoineja ystäville, tehdä ostoksia kaupoissa, jotka ottavat vastaan bitcoineja maksuna, sekä ostaa ja myydä bitcoineja lennossa, kun pankkitilisi (tai muu rahoituslähde) on yhdistetty asiakastiliisi.

Yhtiön kautta on mahdollista ostaa/myydä bitcoineja myös säästö- tai sijoitusmielellä esimerkiksi tasasummalla kerran viikossa, kerran kuukaudessa, jne., ja nämä toistuvat ostot/myynnit on mahdollista automatisoida Coinbasen käyttöliittymän kautta.

Mikäli haluat aktiivisesti treidata bitcoin-valuutalla, Coinbase omistaa tätä lähestymistapaa varten Global Digital Asset Exchange (GDAX) pörssin, joka on markkinoiden johtava digitaalivaluuttapörssi.