Danske Bank ASP tili perussäännöt ja edut nuorille säästäjille

Danske Bank ASP tili avaaminen on tehty erittäin helpoksi ja vaivattomaksi prosessiksi, jonka ohella pankki tarjoaa monenlaisia oheisetuja nuorille säästäjille.

Yleistasolla ASP (AsuntoSäästöPalkkio) järjestelmä on luotu Suomen valtion toimesta edistämään ja helpottamaan nuorten suomalaisten ensiasunnon hankintaa.

Pääset mukaan ASP-säästämiseen Danske Bankin kautta 15-39-vuotiaana, tekemällä pankin kanssa ASP-säästösopimuksen.

Aloittamalla ASP-säästämisen talletuksesi kerryttävät varoja ensiasuntoasi varten ja ostaessasi asunnon saat (ASP-säästösopimuksen ehtojen täyttyessä) erinomaisen koron säästöillesi ja valtion takauksen asuntolainallesi.

Danske Bank Suomi.

ASP-tilin avaaminen Danske Bankissa

Aloitat ASP-säästämisen avaamalla pankissa ASP-tilin ja tekemällä ASP-säästösopimuksen.

ASP-tilin avaus ja säästösopimuksen tekeminen tapahtuu helpoiten soittamalla pankin asiakaspalveluun ja valitsemalla ”Lainat”.

Ota jo valmiiksi esille verkkopankkitunnuksesi, jotta Danske Bank voi tunnistaa sinut puhelun kuluessa. Puhelun jälkeen Danske lähettää sinulle tarvittavat dokumentit verkkopankkiin allekirjoitettavaksi.

Huomaa, että jos olet alaikäinen, alaikäisten ja toisaalta pariskunntien yhteisten ASP-tilien avaaminen tapahtuu aina Dansk bankin konttorissa.

Talletuksien tekeminen Danske Bank ASP-tilillesi

Kun alat tallettaa ASP-tilillesi, sinun tulee tehdä talletuksia vähintään kahdeksana kalenterivuosineljänneksenä ennen kuin voit hakea ASP-lainaa.

Kunkin neljännesvuositalletuksen määrä voi olla vähintään 150 euroa ja enintään 3000 euroa, ja voit tehdä talletukset useammassa erässä vuosineljänneksen aikana (esimerkiksi 50 euroa per kuukausi).

Voit jättää vuosineljänneksiä halutessasi väliin, mutta säästötavoitteen mukaisten vuosineljännesten vähimmäismäärän tulee kuitenkin täyttyä myöhemmin.

Danske Bankin ASP-tilin lisäkorko, vakuus, ja ASP-laina

Kun säästät ASP-säästösopimuksen mukaisesti ja ehtojen täyttyessä, Danske Bank tukee sinua kohti ensiasuntoa maksamalla säästöillesi asuntokaupan yhteydessä lisäkorkoa 4 % normaalin 1 % vuotuisen koron lisäksi.

Säästettyäsi riittävästi ja sääntöjen mukaisesti ensiasuntoa varten ASP-säästösopimuksella, voit hakea pankilta korkotuettua ASP-lainaa.

ASP-lainan vakuudeksi riittää normaalisti asuntosi yhdessä valtion antaman ilmaisen asuntolainatakauksen kanssa.

Danske Etuohjelma nuorille

Jos tulet mukaan ASP-säästäjäksi nuorena suomalaisena, Danske Bank tarjoaa, Danske Etuohjelma järjestelmän puitteissa, erityisiä lisäetuja 18–27 -vuotiaille nuorille sekä 18–32 -vuotiaille opiskelijoille.

Danske Etuohjelmassa on neljä etutasoa ja oma etutasosi määräytyy lainojen, säästöjen, vakuutussäästöjen, ja sijoitusten yhteenlasketun määrän mukaan.

Etutason noustessa saat edullisemmin myös sinulle sopivan päivittäispalvelupaketin.

Jo alimmalla tasolla saat heti tuntuvia etuja, kuten 20 % alennuksen Fennian vakuutuksista.

Lisäksi etuohjelman puitteissa saat apua pankin parhailta mahdollisilta asiantuntijoilta silloin, kun sinulle sopii – arkisin klo 8-20 ja lauantaisin klo 10-16.