Danske Bank MasterCard Gold luottokortti – edut ja käyttö

Katsaus Danske Bank MasterCard Gold luottokortti tuotteeseen, kortin käytön etuihin, matkavakuutukseen, sekä kortin hintaan.

Danske MasterCard Gold on finanssituotteena kansainvälinen maksuaika- ja luottokortti, credit/debit-yhdistelmäkortti, joka tuo helppoutta ja turvaa niin kotimaassa kuin ulkomaillakin tehtäviin ostoksiin sekä shoppailuun verkossa.

Luottokorttina kortti antaa vararahastoa menoihin ja talouden tasapainottamiseen 2 000 eurosta luottomäärästä alkaen.

Danske Bank MasterCard Gold luottokortti.

Luotto-ominaisuuden avulla voit esimerkiksi tasata suurempien menojen maksuja pidemmälle maksu-ajalle budjettisi ja tulojesi mukaan.

Jos maksat korttilaskusi eräpäivään mennessä kokonaisuudessaan, kortin käyttöön ei liity korkokuluja – saat siten keskimäärin 43 päivää korotonta maksuaikaa ostoksillesi.

Danske MasterCard Gold kortti – arkikäyttö

Kun maksat ostoksiasi Dansken Gold MasterCardilla, voit aina päättää, veloitetaanko ostos luotolta (credit) vai suoraan tililtäsi (debit) – voit käyttää molempia maksutapoja myös Danske MobilePay-maksusovelluksessa.

Kassalla voit käyttää korttiin sisältyvää lähimaksamisen ominaisuutta, jolla hoidat alle 50 euron suuruiset ostokset nopeasti ilman tunnusluvun näppäilyä. Lähimaksamisessa veloitukseen käytetään aina kortin Debit-puolta.

Lähimaksaminen toimii siten, että vie MasterCard korttisi lähelle maksupäätettä kunnes laite hyväksyy maksun. Korttia ei lähimaksamisessa tarvitse laittaa maksupäätteeseen eikä sinun tarvitse erikseen näppäillä PIN-tunnuslukua.

Kaikki yli 50 euron korttiostokset maksetaan asettamalla kortti maksupäätteeseen ja tunnistautumisen kautta (näppäilemällä tunnusluku).

Lähimaksaminen kortilla maksupäätteellä.

Tunnistat lähimaksamiseen tehdyt maksupäätteet ja -kortit radioaalloin kuvatusta lähimaksu-logosta.

Voit nostaa rahaa kortilla käteiseksi kotimaan pankkiautomaateista sekä MasterCard logolla varustetuista käteistautomaateista ulkomailla.

Käteisnosto Tokmanni - Danske MasterCard.

Suomessa käteistä saa nostettua lisäksi TalletusOtto-automaatista ja K-ruokakaupoista, Tokmanni-myymälöistä, sekä R-kioskeista.

Verkkomaksamisen kohdalla Danske Bank ja MasterCard suosittelevat käyttämään nettipalveluita, jotka hyödyntävät Mastercard Secure Codea, joka varmentaa 3D Secure (3DS) maksujärjestelmän kautta identiteettisi kortin omistajana.

Kortin omistajana voit liittää siihen MobilePay-maksusovelluksen, jonka avulla pääset siirtämään rahaa vaikkapa kavereillesi ja maksat ostoksesi mutkattomasti MobilePay-kumppaniverkostossa.

MasterCard Priceless Cities - Danske Bank MasterCard Gold kortti.

Paljon matkustaville kortti antaa etuna Priceless Cities -tarjouksien kautta.

Mastercardin Priceless Cities –ohjelmassa, johon sinun tulee rekisteröityä päästäksesi hyötymään sen eduista, saat ainutlaatuisia tarjouksia unohtumattomista elämyksistä esimerkiksi Tukholmassa, Lontoossa, Pariisissa ja New Yorkissa.

Matkavakuutus ja muut vakuutuksen kaltaiset edut – Danske Bank MasterCard Gold

Danske Bank MasterCard Gold korttiin on liitetty perusominaisuutena kattava matkavakuutus, joka astuu voimaan aina, kun maksat matkastasi vähintään 75 % credit-puolelta.

Tämä kortin vakuutus, jonka myöntää Vakuutusyhtiö Tryg, antaa turvaa matkallesi esimerkiksi tapauksissa, joissa sairastut matkasi aikana, tapahtuu tapaturma, matkasi peruuntuu / keskeytyy, lentosi myöhästyy, tai matkatavarasi vahingoittuvat / katoavat.

Danske Bank korttivakuutus - Danske Bank MasterCard Gold.

Vahinkoilmoitukset matkavakuutuksen kohdalla on mahdollista tehdä suoraan Trygin verkkosivuilta (tryg.fi/danskebank).

Gold luottokorttiin kuuluu myös osto-ja käteisnostoturvavakuutus.

Näistä ostoturvavakuutus, joka on voimassa 6 kuukautta ostohetkestä, kattaa yhdistelmäkortin luotto-ominaisuudella ostettujen esineiden varkaudet ja vahingoittumiset.

Käteisnostoturvavakuutus puolestaan kattaa käteisautomaateista nostetun käteisen rahan varkauden tai ryöstön suhteen 12 tunnin sisällä nostoajankohdasta, aina 250 euroon asti.

Danske kortit - MasterCard Gold ja Platinum.

Käyttämällä luotto-ominaisuutta saat lisäturvaa ostoksiisi lisäksi mm. tilanteissa, joissa palvelun / tuotteen tarjoava yritys menee konkurssiin.

Tällöin voit reklamoida pankkisi ja korttiyhtiösi kautta siitä, että tilaamasi tuotetta tai palvelua ei ole toimitettu ja saada hyvityksen jo tehdystä maksusta.

Siten sinun kannattaa suosia luottokorttia erityisesti lentovarauksia tehtäessä ja verkkokauppaostoksissa.

Danske Bank tunnistussovellus.

Voit hakea hyvitystä käyttämättömien lahjakorttienkin osalta, jos olet ostanut lahjakortin Gold korttisi luotto-ominaisuudella ja lahjakortin myynyt yritys hakeutuu konkurssiin.

Kortin turvaominaisuuksiin kuuluu automaattinen maarajausominaisuus, jossa maantieteelliset alueet, joissa voit käyttää korttiasi, päivittyvät automaattisesti liikkumisesi mukaan.

Jos esimerkiksi matkustat Suomesta Viroon ja käytät korttiasi sirulla ja tunnusluvulla Virossa, Danske avaa käyttöösi automaattisesti alueen Eurooppa ja samalla pankki sulkee kotimaan käytön. Samoin palatessasi Suomeen kortin käyttösi perusteella kotimaan alueen avautuu ja Eurooppa sulkeutuu käyttöalueena pois käytöstä.

Halutessasi voit myös itse muuttaa käyttöalueita verkko-, tablet- ja mobiilipankissa sekä Danske Bankin asiakaspalvelun kautta.

Pankki pitää sinut ajan tasalla muutoksista käyttöalueisiin ja kortin käyttöön suljetulla alueella tekstiviesteillä. Tämän takia sinun kannattaa pitää yhteystietosi aina ajan tasalla, että pankkien viestit tavoittavat sinut.

Hinta ja kulut – Danske Bank kortit – MasterCard Gold

Danske Bank MasterCard Gold Credit/Debit kortin vuotuinen hinta (pankin vuosipalkkio) on 1,9% luottorajasta, kuitenkin enintään 150 euroa. Pääkortin oheen haettava rinnakkaiskortti on maksuton.

Vuosimaksun lisäksi kortin käyttöön ja luottopuolen hyödyntämiseen liittyy erilaisia kustannuksia ja pankin veloittamia maksuja.

Danske kortit - MasterCard Gold kortti.

Jos käytät kortin luotto-puolta (credit) ja jätät tilillesi maksamatonta saldoa, tämän luoton hinta, korko, 3 kk euribor lisättynä 11 prosenttiyksiköllä.

Todellinen vuosikorko luotolle, jonka myöntää Danske Bank A/S – Suomen sivuliike, on 15,4 % laskettuna 2 000 euron luotolle (1.6.2019) ja tällöin arvioitu maksettavaksi tuleva luoton kokonaismäärä korkoineen ja kuluineen on 2 153,79 euroa.

Kun teet kortilla ostoksia tai teet käteisnostoja muissa valuutoissa kuin euroissa, nämä tapahtumat muutetaan euromääräisiksi Mastercardin käyttämällä valuutan tukkukurssilla, johon pankki lisää enintään 1,95 prosentin marginaalin.

Ulkomailla maksupäätteellä maksaessasi saatat saada kysymyksen, että haluatko maksaa kortilla euroissa vai maan paikallisessa valuutassa. Dansken mukaan maan paikallisessa valuutassa maksaminen antaa useimmiten paremman valuutanvaihtokurssin.

Voit vertailla Dansken verkkosivuilla tästä valuutan muuntamisesta aiheutuvia kokonaiskustannuksia sekä prosenttilukuna että euromäärinä.

Danske mobiilipankissasikin on valuutanmuuntaja, jolla voit myös helposti laskea valuuttakurssin ostoksillesi ulkomaan valuutassa.

Automaateilla (Otto. ja muut automaatit Suomessa ja EU-maissa) euromääräisen käteisen rahan nostaminen on ilmaista neljä kertaa kk/tili. Seuraavat nostot ovat hinnaltaan 0,90 euroa kappaleelta.

Käteisnostot muilla automaateilla ovat hinnaltaan 2 euroa + 3,0% noston summasta.