Dead Cat Bounce -käsite sijoittamisessa

Dead Cat Bounce on amerikkalainen sijoitusmarkkinoilla käytetty käsite, jota käytetään varsinkin kun voimakkaasti laskutrendinen osake tekee lyhyeksi jäävän nousupyrähdyksen.

Termi, suomennettuna “kuolleen kissan pomppaus” on johdettu siitä ideasta, että “jopa kuollut kissa pomppaa, jos se tiputetaan riittävän korkealta”.

Käsitettä käytetään erittäin yleisesti Wall Streetin (New York City) finanssimarkkinoilla, joten jos aiot töihin Wall Streetille tai muualle Yhdysvaltoihin alalle, käsitteen ymmärtäminen täytyy olla hallussa.

Dead Cat Bounce sai käsitteenä alkunsa uutislähteistä, etenkin Financial Times lehden journalismista ja Singaporen ja Malesian vuoden 1985 lamakauden yhteydestä, kun niiden pörssit tekivät lyhyeksi jääneen elpymisen, ennenkuin romahdus jatkui.

Amerikkalaisilla tv-kanavilla toimivat analyytikot käyttävät termiä etenkin niissä yhteyksissä, joissa sen käytölle löytyy pitkän aikavälin laskutrendi teknisen analyysin perusteella.

Siten lyhytaikainen hinnan elpyminen jyrkän laskutrendin yhteydessä voidaan ennustaa olevan “Dead Cat Bounce”.

Jos käytät sijoittamiseesi tai treidaamiseesi teknistä analyysiä, “Dead Cat Bounce” on yksi hintagraafeista hahmotettavissa olevista kuvioista ja teknisen analyysin perusteita.

Tässä kuviossa vaikuttaa alkuun trendinkääntymisen kuviolta, mutta nousu ei pysty läpäisemään merkittäviä resistanssitasoja, jonka jälkeen laskutrendi jatkuu läpäisten aikaisemman alimman hintanoteerauksen.