Delta rahasto

Delta rahasto on rahasto joka sijoittaa hallinnoimansa varat kotimaisille, suomalaisille osakemarkkinoille.

Deltan tarjoaa OP rahastoyhtiö, ja rahasto on tarkoitettu olemaan varsinkin vaihtoehtoinen tapa sijoittaa osakesijoituksille suorille osakesijoituksille.

Deltan ideana on olla vaihtoehtona kun suomalainen sijoittaja harkitsee sijoitussalkkunsa ydinsijoituskohteita kotimaastaan.

OP Rahoitusyhtiön suosituksena on että sijoitukset tähän rahastoon kannattaa tehdä ainakin noin seitsemän vuoden historialla, sillä rahaston kurssi vaihtelee Suomen osakemarkkinoiden muutosten myötä ja siten myös tappiot ovat mahdollisia.

OP-Deltan varat sijoitetaan ainoastaan julkisesti Suomen Helsingin pörssissä noteerattujen firmojen osakkeisiin.

Rahastolla on kahdenlaisia osuuksia tarjolla tietojen perusteella.

Osuustyypeistä ensimminen on kasvuosuudet (A-osuudet) joissa saat niiden arvonnousun mukaisen tuoton myydessäsi rahasto-osuuden.

Tuotto-osuudet (B-osuudet) saavat vuotuista tuottoa kerran vuodessa joka on vähintään kolme prosenttia vuoden viimeisenä pankkipäivänä lasketusta rahaston B-osuuden arvosta.

Rahastoon pääsee mukaan pienelläkin sijoituksella, joten se on hyvä myös jatkuvaan säästö-rahasto-sijoittamiseen.

Jos et ole varma onko rahasto sijoitusprofiilillesi oikeanlainen tyypiltään, saat apua sijoituskysymyksiisi OP:n puhelinpalvelusta tai omasta osuuspankistasi.

Jos käytät OP:n Internet-palvelua, voit tehdä merkinnän myös itse nettipalvelun kautta.


Joka tapauksessa sinun kannattaa tutustua OP Deltan rahastoesitteeseen, joka kertoo rahaston säännöt, kulut, sekä sijoitusstrategian.