EQ Pankki

EQ Pankki on kotimainen rahoitusalalla toimiva yritys, joka tunnetaan varsinkin Suomen ensimmäisenä osakkeiden internet välitystä harjoittaneena firmana.

Myöhemmin, saatuaan mainetta osakevälityksen parissa, eQ tarjosi myös laajan valikoiman pankkipalveluja asiakkailleen, tosin nykyisin yhtiö ei enää ole osakevälitys- tai pankkitoiminnassa mukana.

Pankki myytiin vuonna 2009 ruotsalaiselle Nordnetille, ja vuotta myöhemmin eQ Varainhoito konserni fuusioitui Amanda Capital Oyj:n ja Advium Corporate Finance Oy:n kanssa, ja uuden yhtiön nimeksi tuli “eQ”.

Yrityksen historia ennen tätä päivää on värikäs, sillä firma oli aloittaessaan vuonna 1998 Suomen ensimmäinen online osakevälittäjä yksityishenkilöille.

Alkuun yksityishenkilöt pystyivät käymään kauppaa vain Helsingin pörssin osakkeille, mutta toiminta laajeni ajan myöt myös muihin Eurooppalaisiin ja toisaalta myös likvideiltään parhaisiin Yhdysvaltalaisiin pörsseihin.

Ennen Nordnetin omistusta, eQ Pankin omisti vuodesta 2007 islantilainen Straumur-Burdaras Investment Bank hf.

Nykyisellään toimintaan kuuluvat muun muassa eQ Varainhoito Oy sekä eQ Rahastoyhtiö Oy, ja konsernin hallinnoituviksi varoiksi on ilmoitettu (v. 2013) yli 6,5 miljardia euroa.


Voit tutustua firman nykyiseen liiketoimintaan rahoitusalalla (varainhoito ja corporate finance) yrityksen virallisilta nettisivuilta, www.eq.fi.