Europea Rahoitus

Europea Rahoitus oli EUR 100 – 400 kokoisiin vippiluottoihin erikoistunut kotimainen yritys, joka siirtyi Risicum Oy:n omistukseen vuoden 2009 alusta.

Europea oli vippifirmana etenkin sähköiseen luotonantoon erikoistunut rahoitysalan yritys, jonka osaaminen luotonkäsittelyn ja asiakaskäyttöliittymien suunnittelussa oli yksi niistä syistä, minkä takia Risicum teki yrityskaupan.

Kun rahanhankinta pienlainoihin vielä oli mahdollista European kautta, lainaehtoihin kuuluivat mm. vähintään 21 vuoden ikä, julkinen (ei prepaid tai salainen) matkapuhelin liittymä, sekä knnossa olevat luottotiedot.

Ensiluottona firma myönsi maksimissaan EUR 100 suuruisia vippilainoja.

Ensiluoton pystyi palvelusta hakemaan sekä tekstiviestillä että verkkolomakkeella.

Ensimmäisen luoton kokonaan ja moitteettomasti suoritetun takaisinmaksun myötä asiakkaan toisen luoton lainasumma pystyi olemaan EUR 100 – 200.

Kahden ajallaan ja moitteettomasti takaisinmaksetun pienlainen jälkeen palvelusta pystyi hakemaan luottoja EUR 300 – 400 summille.

Luotoista kukin oli maksettavissa takaisin Europeanille kahdessa erässä, siten, että maksuaika kullekin luotolle oli 60 vrk.

Kun firman kautta luotonhakeminen tapahtui verkkolomakkeen avulla, luottopäätös tuli näkyviin suoraan tietokoneen ruudulle, jonka jälkeen rahat siirrettiin tilillesi. Lisäksi palvelu antoi ilmoituksen rahojen siirrosta tekstiviestinä.

Vuoden 2009 alusta saakka Europea vippilainoja on tarjottu Risicum rahoitusyhtiön kautta. Risicum on pienlainafirmana maan suurin, jolta saat lainaa ilman vakuuksia tai takuita.

Vuodesta 2013 (ja vippilainojen korkoja säädelleen lain voimaantulosta) alkaen Risicumin päätuotteina ovat olleet kulutusluotot. Firman omistaa amerikkalainen pörssiyhtiö DFC Global, jolla on rahoitusalan toimintaa monessa muussakin Euroopan maassa.