FIM osakerahasto

FIM osakerahasto vaihtoehdoista löytyy länsimarkkinoille sekä kehittyviin markkinoihin (FIM:n erikoisosaamisalue) sijoittavia tuotteita, kuin myös toimiala-rahastoja.

Kuten muillakin rahastoyhtiöillä, S-Pankin omistaman FIM:n tarjoamat osakerahastot suosittelevat asiakkailleen korko-ja yhdistelmärahastoja pidempiä sijoitusaikoja, mielellään useita vuosia.

Tämä johtuu osakerahastojen tuottojen volatiliteetista lyhyellä aikavälillä, mutta pidemmällä aikavälillä niiden tuotto-odotus on vastaavasti korkeampi.

Näiden tuottojen volatiliteetti voi vaihdella huomattavastikin osakerahastosta toiseen, ja sinun kannattaakin tutustua kunkin rahaston sääntöihin yksityiskohtaisesti ennenkuin sijoitat niistä mihinkään.

Aktiivisesti hoidetuissa osakerahastoissa on tavoitteena normaalisti tietyn viiteindeksin tuoton ylittäminen, kun taas passiivisesti hoidetut osakeindeksirahastot on koottu seuraamaan tälläisen viiteindeksin tuottoja (ja vastaavasti niiden hallintamaksut ovat huomattavasti alhaisempia).

Sijoittamalla erilaisen tyyppisiin osakerahastoihin voit ottaa erilaisia näkemyksiä markkinoista, hajauttamalla samalla tehokkaasti sijoitussalkkuasi siten, että riskin yhden tietyn rahastosijoituksen osana olevan yhtiön suhteen on pieni.

Esimerkiksi jos näkemyksesi on, että ruotsalaiset osakemarkkinat tulevat kasvamaan voimakkaasti sijoitushorisonttisi aikana, mutta et osaa ottaa näkemystä yksittäisten yritysten suhteen, (Ruotsi) maarahaston osto voi toteuttaa tälläisen näkemyksen ottamisen tehokkaasti.

Lisäksi yksittäisten ulkomaisten osakkeiden ostaminen voi olla hyvinkin hankalaa, etenkin kehittyviltä markkinoilta, jolloin rahastosijoittaminen kotimaassa toimivaan mutta ulkomaille sijoittavaan rahastoon voi tehdä tälläisen strategian toteuttamisen erittäin helpoksi.

Maantieteellisen sijainnin lisäksi voit ottaa FIM rahastojen avulla näkemystä myös yksittäisistä toimialoista.

Näkemyksen ottamisen lisäksi osakerahastot ovat myös tehokas tapa hajauttaa sijoitustesi ja omaisuutesi riskiä. Voit esimerkiksi hajauttaa omasta yritystoiminnastasi saamiasi tuottoja rahaston avulla vaikkapa yrityksesi alasta riippumattomille (vähäinen tuottojen korrelaatio) muille toimi-aloille.

Tällaiset hajautukset ja näkemyksen ottamiset kannattaa ottaa aina yhteystyössä FIM asiakaspalvelijan kanssa, konsultaation ja riskinkartoituksen jälkeen, sekä rahastoesitteen yksityiskohtaisen läpilukemisen myötä.

Jos et pidä osakemarkkinoiden riskitasosta, voit sijoittaa rahasi myös vaihtoehtoisesti (tai osittain) myös yhdistelmärahastoihin (osake-ja korkopaperit) sekä korkorahastoihin.

Alhaisimmat riskitasot löytyvät lyhyen koron (alle vuoden juoksuaika) markkinoille sijoittavista rahastoista, joissa tavoitteena on pelkästään saada rahoille pankkitiliä parempi tuotto / inflaatiosuoja.

FIM osakerahastot – lista

Rahastoyhtiönä FIM on suomalainen, yksityissijoittajia, yrityksiä, yhteisöjä, sekä instituutioita palveleva yritys. Rahastojen ohella firmalta saa myös laajan kirjon muita sijoitus-, säästämis- ja varainhoitopalveluita, kuten arvopaperivälitystä, vaihtoehtoisia sijoitustuotteita, ja talletus- sekä luototustuotteita.

Jos haluat merkitä FIM rahasto-osuuden, voit asioida Helsingissä sijaitsevan pääkonttorin ohella yrityksen paikalliskonttoreiden kanssa, joita löytyy Jyväskylästä, Kuopiosta, Lahdesta, Oulusta, Tampereelta ja Turusta sekä Tukholmasta.


FIM Brands
FIM Brazil
FIM BRIC+
FIM BRIC+ Small Cap
FIM China
FIM Emerging Europe
FIM Fenno
FIM Frontier
FIM India
FIM Mondo
FIM Nordic
FIM Rohto
FIM Russia
FIM Russia Small Cap
FIM Sahara
FIM USA
FIM Unioni
FIM Visio