Finnair Plus luottokortti – Danske Bank kortit

Finnair Plus luottokortti on yksi Danske Bank kortit valikoiman suosituimmista vaihtoehdoista, ja tarjoaa joukon etuja varsinkin paljon matkustaville.

Dansken myöntämä kortti on VISA luottokortti, joka on saatavilla kahtena eri versiona – Finnair Plus Visa- sekä Finnair Plus Visa Gold.

Molemmat kortit tuovat sinulle kaikki Visan tutut ominaisuudet, jonka oheen ne antavat erilaisia etuja paljon matkailevalle, tärkeimpänä se, että kerrytät ostoksillasi samalla Finnair Plus -pisteitä.

Finnair Plus luottokortti - Danske Bank kortit.

Korttia käyttämällä ostoksiin saat samalla yhden Finnair Plus-pisteen jokaista ostoihin käyttämääsi euroa kohden (1 euro = yksi piste).

Kertyneet pisteet tulevat kuukausittain Finnair Plus-tilillesi ja pääset hyödyntämään ne vaikka saman tien. Mitä enemmän tililläsi on Finnair Plus -pisteitä, sitä parempia Finnair Plus -etuja saat.

Huomaa, että käteisnostoista ei kerry Finnair Plus-pisteitä ja että rinnakkaiskorteilla tehdyistä ostoista ansaitut pisteet kertyvät pääkortin haltijan Finnair Plus -tilille.

Danske Bank Finnair luottokortti.

Lisäksi kumpikaan kortti, Finnair Plus Visa tai Finnair Plus Visa Gold, ei korvaa Finnair Plus -jäsenkorttia, eivätkä kortilla ansaitsemasi pisteet vaikuta jäsentasoosi.

Peruskortti, Finnair Plus Visa, jonka luottoraja on 1 000 – 10 000 euroa, tuo 2 000 pistettä myönnetystä pääkortista sekä 2 000 ylimääräistä Finnair Plus –pistettä 1. vuotena kiitoksena asiakkuudestasi.

Finnair Plus Visa Gold kortti, jossa luottoraja on 5 000 – 20 000 euroa, antaa puolestaan 10 000 pistettä myönnetystä pääkortista ja 10 000 ylimääräistä pistettä joka vuosi – saat nämä pisteet toisesta käyttövuodesta alkaen, luottokortin vuosimaksun yhteydessä.

Matkavakuutus – Finnair Plus luottokortti – Danske Bank kortit

Kun maksat vähintään 75 % matkastasi Finnair Plus Visalla, saat voimaan korttiin sisältyvän matkavakuutuksen ulkomaanmatkoille sinulle ja perheenjäsenillesi.

Finnair Plus Visa peruskortissa oleva matkavakuutus on ominaisuuksiltaan täydentävää turvaa antava, jonka ohella sinulla on hyvä olla myös muu matkavakuutus voimassa matkustaessasi ulkomailla.

Täydentävänä matkavakuutuksena Finnair Plus Visan kautta saat täydentävää turvaa mm. matkatapaturman- ja sairauden hoidon varalle sekä tapauksissa, joissa matkasi peruuntuu / keskeytyy, lentosi myöhästyy, menetät matkakassasi, tai matkatavarasi vahingoittuvat / menetät matkatavarasi / matkatavarasi viivästyvät.

Finnair Plus kortit - Finnair Plus luottokortti.

Finnair Plus Visa Gold kortin matkavakuutus on ominaisuuksiltaan kattavampi, ja sen kautta saat turvaa muun muassa matkatapaturman tai –sairauden hoidon varalle (ilman ylärajaa), matkasi peruuntumisen tai keskeytymisen varalle, lennon myöhästymisen varalle, matkakassan menetyksen varalle, ja matkatavaroiden vahingoittumisen tai menetyksen ja viivästymisen varalle.

Näiden ohella Finnair Plus Visa Goldin matkavakuutus sisältää “Hole in One” turvan: jos teet hole-in-one lyönnin matkallasi, vakuutuksesta korvataan samalla golfkentällä olleille muille pelaajille juomatarjoilusta aiheutuneet kustannukset.

Molempiin korttiin sisältyvä Falck Global Assistance on matkahätäpalvelu, jossa esimerkiksi korttisi kadotessa ulkomailla saat tarvittaessa hätäkäteistä.

Kortilla maksaminen – Danske Finnair luottokortti

Voit maksaa kortillasi ostoksesi kaupoissa maksupäätteillä, etämaksuna, ja nostaa käteistä VISA logolla merkityistä käteisautomaateista missä ikinä oletkin – kotimaassa tai ulkomailla.

Ulkomailla voit saada maksupäätteellä kysymyksen, että haluatko maksaa kortilla euroissa tai maan paikallisessa valuutassa. Vaihtoehdoista maan paikallisessa valuutassa maksaminen antaa sinulle useimmiten paremman valuutanvaihtokurssin.

Tällaista ostamista tukemaan Danskella on mobiilipankissaan valuutanmuuntaja, jonka kautta voit helposti laskea valuuttakurssin ostoksillesi ulkomaan valuutassa.

VISA Secure logo.

Finnair Plus luottokortti verkko-ostokset tapahtuvat puolestaan turvallisesti Visa Secure –ostopaikoissa.

Kun seuraat korttitapahtumiasi, voit tehdä reklamaation korttitapahtumasta pankkiin, mikäli:

  • et tunnista maksutapahtumaa, tai
  • maksutapahtuma on virheellinen.

Sinun tulee toimittaa reklamaatio pankille ilman aiheetonta viivytystä sen jälkeen, kun olet havainnut virheen.

Jos maksutapahtuman veloittaja on mielestäsi toiminut virheellisesti, sinun tulee reklamoida maksutapahtumasta ensin veloittajalle.

Voit tehdä reklamaation Danskelle myös silloin, kun veloittajan sopimusrikkomuksen takia reklamaatiosi kohdistuu luotolla maksettuun summaan.

Finnair luottokortin hinta

Vastapainona Danske Finnair Plus luottokortti etuihin siihen kuuluu myös erilaisia kustannuksia omistajuudesta ja käytöstä eri tilanteissa.

Finnair Plus Visa peruskortissa vuosimaksu 3,65 % luottorajasta, kuitenkin max 150 € euroa, ja rinnakkaiskortin vuosimaksu 0 euroa.

Jos käytät kortin sisältämää luotto-ominaisuutta (etkä maksa siten luottokorttilaskusi saldoa kokonaisuudessaan eräpäivään mennessä, vaan jätät luottosaldoa tilillesi), tämän käytetyn luoton (jonka myöntää Danske Bank A/S, Suomen sivuliike) korko on 3kk Euribor + 13 %.

VISA lähimaksaminen.

Todellinen vuosikorko on kuitenkin 22 % laskettuna 1 500 euron luotolle (1.6.2019) ja arvioitu maksettavaksi tuleva luoton kokonaismäärä korkoineen ja kuluineen on 1 657,84 euroa laskettuna 1500 euron luotolle (1.6.2019).

Finnair Plus Visa Gold kortissa vuosimaksu on puolestaan 150 euroa, luottorajasta riippumatta ja rinnakkaiskortin saat pääkorttiin ilman vuosimaksua.

Finnair Plus kortti - Danske Bank kortit.

Gold kortin kohdalla hyödyntämäsi luotto-ominaisuus kortin saldollesi on hinnaltaan 3kk Euribor + 9 %.

Todellinen vuosikorko Finnair Plus Visa Gold -luottokortin kohdalla on 15,6 % laskettuna 5 000 euron luotolle (1.6.2019) ja arvioitu maksettavaksi tuleva luoton kokonaismäärä korkoineen ja kuluineen on tällöin 5 385,30 euroa.

Mikäli käytät kortin käteisnosto-ominaisuutta joko Dansken verkkopankissa tai ulkomaisella käteisautomaatilla, tämän noston hinta on 2,00 + 3,0%.


Jos ulkomaan ostoksiisi sovelletaan valuutan vaihtokurssia, sen hinnaksi muodostuu Visan tukkukurssi +1,95%.