Finnvera pienlaina

Finnvera pienlaina on valtion omistaman rahoitusyhtiön luottomuoto etenkin pienten ja alkavien yritysten toiminnan rahoittamiseen.

Finnveran luotto on tarkoitettu tällaisten yritysten liiketoiminnan kone- ja laiteinvestointien, käyttöpääomatarpeiden, ja muiden toiminnan aloittamis-ja laajennushankkeiden rahoittamiseen.

Jos yrityksesi hyväksytään tällaisen rahoituksen piiriin, luototuksen maksimimääränä on EUR 35 000, mutta myös muu Finnveran rahoitus on mahdollista pienluoton ohella.

Rahoituksen saaminen ei ole kiinni siitä, minkälaisen yritysmuodon olet valinnut firmallesi, ja myöskään Työ-ja elinkeinoministeriön myöntämä starttiraha ei ole este luoton saamiselle.

Pienluoton saamiseen on kuitenkin olemassa joukko muita ehtoja.

Näihin ehtoihin kuuluvat mm. …

  • yrityksessäsi saa työskennellä maksimissaan 5 henkilöä,
  • yrittäjäomistaja on mukana toiminnassa päätoimisesti, ja
  • yritys toimii muilla toimialoilla kuin varsinaisessa maatilataloudessa, metsätaloudessa, tai rakennusliiketoiminnan perustajaurakoinnissa.

Lisäksi rahoituspäätöstä edeltää aina selvitys firmasi mahdollisuuksista menestyä markkinoilla. Tähän selvitykseen kuuluvat analyysit yrityksesi tavoitteista, kehittämissuunnitelmista, markkinatilanteesta, ja paikallisesta kilpailutilanteesta.

Analyysien yksi osa-alue on liiketoimintasi kokonaisrahoituksen ja omarahoitusosuuden riittävyyden arviointi, siten, että liiketoiminnan on oltava kannattavaa, ja yrittäjän oman talouden on oltava kunnossa.

Firmasi saama Finnvera laina voi olla maksimissaan EUR 5 000 – 35 000, johon laina-aika on enintään 5 vuotta. Korkona Finnvera veloittaa kuuden kuukauden euriborkoron, marginaalilla lisättynä, mutta valtion korkotuella vähennettynä.

Lainan saannin yhteydessä lainaan tulevat myös takaukset, muun muassa osakeyhtiön pääosakkaiden suhteen omavelkaiset yleistakaukset.

Finnvera pienlainan hakeminen

Hakeaksesi pienlainan Finnveralta yrityksellesi, voit asioida hakemuksen jättämisen suhteen suoraan rahoitusyhtiön kotisivuilta, www.finnvera.fi.

Voit asioida myös uusyrityskeskuksien (www.uusyrityskeskus.fi), seudullisisten yrityspalveluiden, ja ELY-keskuksien (www.ely-keskus.fi) kanssa. Näiltä tahoilta tulee usein myös lausuntoja hankkeestasi, joita Finnvera käyttää apuna päätöksenteossaan.

Finnveran aluekonttoreita löytyy kaupungeista Helsinki, Joensuu, Jyväskylä, Kajaani, Kuopio, Lahti, Lappeenranta, Mikkeli, Oulu, Pori, Rovaniemi, Seinäjoki, Tampere, Turku, ja Vaasa.


Jos tarvitset apua lainanhaun hakemuksen täyttämiseen, voit ottaa yhteyttä Finnveran puhelinpalveluun, jossa neuvotaan myös muiden tarjolla olevien rahoituspalvelujen suhteen.