FXCM valuutta- ja CFD-välittäjä

Amerikkalainen FXCM on yksi maailman suosituimmista internet-valuuttavälittäjistä sijoittajille ja treidaajille.

FXCM perustettiin vuonna 1999, yhtenä maailman ensimmäisistä vähittäisfinanssimarkkinoille (yksittäiset sijoittajat / treidaajat) suuntautuneista forex-välittäjistä.

FXCM valuutta-ja CFD-välittäjä.

Firma (www.fxcm.com) tarjoaa eurooppalaisille asiakkailleen, myös suomalaisille, yksityisasiakkaille, yrityksille, ja instituutioille mahdollisuuden ottaa näkemyksiä etenkin valuuttamarkkinoiden suhteen kaikkien merkittävien valuuttaparien osalta.

Euroopan puitteissa FXCM:n kautta avautuviin finanssimarkkinoihin kuuluvat myös CFD (Contracts for Difference) instrumenttien kautta treidattavat tuotteet, kuten tärkeimmät indeksit ja hyödykkeet (ml. kulta ja raaka-öljy).

Yhtiön palveluita voidaan käyttää joko FXCM:n oman käyttöliittymän kautta, tai kolmansien osapuolten ohjelmistojen, kuten MetaTraderin tai NinjaTraderin, kautta. Tarjolla on lisäksi mobiili-sovellutus firman nettikäyttöliittymästä.

Koska firman palvelut ovat alusta saakka kehitettyjä vähittäismarkkinoiden käyttöön, sijoittaminen FXCM-palvelussa on tehty erittäin yksinkertaiseksi, helpoksi, ja vaivattomaksi.

Voit käydä kauppaa valuutoilla ja CFD-tuotteilla FXCM:n kautta viitenä päivänä viikossa (maanantai-perjantai), 24 tuntia vuorokaudessa.

Valuuttojen kaupankäynti FXCM-palvelua hyödyntäen on yhtä helppoa kuin mitä olet mahdollisesti tottunut osakekaupankäynnin suhteen, ja voit jopa ostaa ja myydä valuuttoja suoraan graafeista.

FXCM:llä on olemassa kolme erilaista asiakastilityyppiä: Mini, Standard, ja Active Trader.

Näistä tilityypeistä Mini on tarkoitettu etenkin aloittaville treidaajille ja valuuttasijoittajille, antaen mahdollisuuden osallistua valuuttamarkkinoille pienellä pääomalla.

FXCM Minin huonoihin puoliin kuuluvat sen leveämmät bid-ask spread valuuttanoteeraukset, eli osto-ja myyntikurssien väliset noteeraukset ovat leveämmät, joka huonontaa treidausstrategioiden tuottoa huomattavasti etenkin päivätreidauksessa ja muissa lyhyen aikavälin strategioissa.

Standard ja Active Trader -tilejä käyttävät sijoittajien keskimääräiset bid-ask spread noteeraukset ovat erittäin kilpailukykyisiä suhteessa valuuttojen tukkumarkkinoihin ja muihin nettivaluuttameklareihin, mutta niihin tulevat mukaan FXCM:n perimät välityspalkkiot.

Kun vertaat FXCM:n bid-ask spreadeja muihin valuutta ja CFD-meklareihin, sinun kannattaakin ottaa huomioon, että useat muut nettimeklarit eivät peri välityspalkkioita valuutta- tai CFD-ostoista tai myynneistä, vaan niiden ansaintalogiikka perustuu juuri bid-ask spreadin leveyteen.

Voit tarkistaa FXCM:n ajankohtaiset keskimääräiset bid-ask spreadit kullekin valuuttaparille sekä Standard ja Active Trader tilejä käyttäviltä perittävät välityspalkkiot firman virallisilta nettisivuilta (www.fxcm.com).

FXCM:n toimintaa sääntelevät Yhdysvaltain viranomaiset ja toimielimet, etenkin Commodity Futures Trading Commission (CFTC) sekä National Futures Association (NFA). Näistä etenkin NFA tarjoaa julkista tietoa FXCM:n toiminnan luotettavuudesta ja taustoista. Euroopan osalta firman toimintaa sääntelee myös Ranskan Autorité de Contrôle Prudentiel (ACP).

Kaikkiaan eri juridiikoissa yhtiön toimintaa sääntelee kaikkiaan viisi eri julkishallinnon organisaatiota, sillä FXCM:llä on toimistoja Yhdysvaltain ulkopuolella mm. Pariisissa, Sydneyssä, Milanossa, Berliinissä, Tel-Avivissa, Hong Kongissa, Tokiossa, Torontossa, ja Ateenassa.

Firman pitkä historia markkinoilla on tuonut sille paljon asiakkaita, yhteensä yli 220 000 asiakastiliä (2015), jotka käyvät vuosittain kauppaa FXCM:n kautta noin US$3,9 triljoonan määrällä (2015).

Kaikki FXCM:n asiakkaat voivat käydä kauppaa valuutoilla, mutta CFD-tuotteet ovat tarjolla firman asiakkaille vain Yhdysvaltojen ulkopuolella.

Mini-tilien asiakkaille tarjolla olevat valuuttaparit ovat AUD/CAD, CHF/JPY, EUR/NZD, GBP/JPY, TRY/JPY, USD/SEK, AUD/CHF, EUR/AUD, EUR/SEK, GBP/NZD, USD/CAD, USD/TRY, AUD/JPY, EUR/CAD, EUR/TRY, GBP/USD, USD/CHF, USD/ZAR, AUD/NZD, EUR/CHF, EUR/USD, NZD/CAD, USD/CNH, ZAR/JPY, AUD/USD, EUR/GBP, GBP/AUD, NZD/CHF, USD/JPY, CAD/CHF, EUR/JPY, GBP/CAD, NZD/JPY, USD/MXN, CAD/JPY, EUR/NOK, GBP/CHF, NZD/USD, sekä USD/NOK.

Mikäli valitset Standard tai Active Trader -tilin, tarjolla olevien valuuttaparien määrä on tosin huomattavasti pienempi, kattaen kuitenkin tärkeimmät, maailman treidatuimmat valuuttaparit.

Kaikkein suurimmat volyymit ja siten tyypillisesti parhaimmat bid-ask spreadit (kaikilla nettivälittäjillä) ovat valuuttapareilla EUR/USD, USD/JPY, GBP/USD, ja USD/CHF.

Valuuttatreidaukseet keskeisesti kuuluva vipuvaikutuksen (margin) käyttömahdollisuus on FXCM kautta asetettu perusasetelmassa maksimissaan 50:1 tasolle (eli 2% marginaali), mutta tämä taso riippuu huomattavasti siitä, mistä valuuttaparista on kysymys.

Ajankohtaiset vipuvaikutuksen maksimitasot ovat tarkastettavissa FXCM:n nettisivuilta, ja yhtiö päivittää niiden tasoja (vähintään) kerran kuukaudessa.

Paras tapa tutustua FXCM:n palveluihin ja siihen, miten firman perimät välityspalkkiot & bid-ask spreadit vaikuttavat treidausstrategiasi voitollisuuteen on avata riskitön demo-tili.

Demo-tilin kautta voit käydä FXCM:n kautta kauppaa valuutoilla ja CFD-tuotteilla, ilman että riskeeraat kaupankäynnissä oikeaa rahaa. Demo-tili vastaa kaikilta osiltaan sitä, miten kaupankäynti tapahtuu myös sen jälkeen, kun avaat oikeasti tilin firman kanssa.


Jos olet vasta aloittelemassa treidaamista tai CFD-/valuuttasijoittamista, FXCM:n nettisivuilta löytyy erilaisia koulutusmateriaaleja englanninkielellä suhteessa firman palvelun käyttöön, erilaisiin treidausstrategioihin, ja yleisesti liittyen valuuttamarkkinoiden antamiin mahdollisuuksiin sekä riskeihin.