GDAX bitcoin pörssi

Yhdysvaltalainen Global Digital Asset Exchange (GDAX) on yksi maailman johtavista bitcoin pörsseistä ja markkinapaikoista digitaalisilla valuutoilla treidaamiseen.

GDAX (www.gdax.com), jonka omistaa bitcoin-välittäjä Coinbase, tarjoaa kaupankäyntiä sijoittajille ja treidaajille erilaisissa digitaalisissa valuutoissa sen ammattimaisesti toteutetun markkinapaikan kautta.

GDAX bitcoin pörssi.

Coinbase perusti GDAX:n tammikuussa 2015, alkuun nimellä “Coinbase Exchange”, nykyisen nimen tultua käyttöön toukokuussa 2016, jolloin treidattavaksi tuli bitcoinin (BTC) oheen myös digitaalivaluutat Ethereum (ETH) ja Litecoin (LTC).

GDAX:n luotettavuus treidaajien keskuudessa perustuu etenkin sen olemiseen Coinbasen tytäryhtiö, sillä Coinbasen taustalla on joukko maailman johtavia pääomasijoittajia ja finanssialan organisaatiota kuten New York Stock Exchange, Andreessen Horowitz, sekä Union Square Ventures, jotka ovat rahoittaneet Coinbasen toimintaa noin US$117 miljoonalla (vuoden 2017 alkuun mennessä).

Markkinapaikkana GDAX toimii pitkälle samaan tapaan kuin Coinbase, läpikäyden säännöllisesti IT-pohjaisia ja taloudellisia tarkastuksia, joiden ohella 98% asiakkaiden digitaalisen valuutan omaisuudesta on aina säilöttynä poissa internetistä (nettiservereiltä) ns. kylmäsäilössä.

GDAX tarjoaa palveluitaan Yhdysvalloissa, Isossa-Britanniassa, Australiassa, Singaporessa, sekä Euroopassa oleville asiakkaille, myös suomalaiselle asiakaskunnalle.

Eurooppalaiset / suomalaiset treidaajat ja sijoittajat voivat käydä kauppaa GDAX:n kautta digitaalivaluuttapareilla BTC/EUR, ETH/BTC, ja LTC/BTC.

Avataksesi tilin GDAX digivaluuttapörsissä, sinun tulee läpikäydä joukko tilinavaamiseen liittyviä askeleita.

Tilinavaaminen tapahtuu www.gdax.com nettisivuilla, jossa sinun tulee täyttää tilinavaamista varten oleva nettilomake, jonka lähettämisen jälkeen sinun tulee vahvistaa sähköpostiosoitteesi.

Sähköpostiosoitteen vahvistamisen jälkeen palvelu pyytää puhelinnumeroasi, sekä valitsemaan tilityypin, joko “Individual” tai “Institutional” tilin.

Jos valitset “Individual”, yksityishenkilöille varatun tilityypin, sinun tulee toimittaa GDAX:lle joukko henkilöllisyytesi todistavaa aineistoa.

Tämän jälkeen GDAX-tilisi on valmiina rahoitettavaksi, joko liittämällä sen pankkitiliisi tai siirtämällä varoja BTC tai ETH lompakostasi GDAX-tilillesi.

Varojen ollessa tililläsi voit alkaa treidata suomalaisille tarjolla olevilla digitaalivaluuttapareilla.

Ennenkuin aloitat treidaamisen, sinun on hyvä käydä läpi materiaali, jota GDAX tarjoaa asiakkailleen erilaisista kaupankäyntimetodeista, suhteessa mm. toimeksiantomuotoihin, välityspalkkioihin, ja avoimiin toimeksiantoihin.

Mikäli sinulla on olemassa Coinbase BTC tai ETH lompakko, voit siirtää voittojasi GDAX:sta ilman veloituksia ja välittömästi toteutettuina näihin lompakoihin ja toisinpäin.


Voit siirtää GDAX tililläsi olevia varoja myös takaisin pankkitilillesi euroina SEPA -pankkisiirtojärjestelmän kautta. Ohjeet tällaisen varainsiirron toteuttamiseen löytyvät pörssin nettisivujen asiakastukisivuilta. SEPA-pohjaiset tilisiirrot GDAX:n ja suomalaisen pankkitilisi välillä kestävät noin 1-3 pankkipäivää.