Halvin luottokortti

Halvin luottokortti tutkimuksia Suomessa tekee vuosittain Suomen Rahatieto, perustaen laskelmansa kortin hinnan todelliseen vuosikorkoon.

Tutkimuksia toteuttava Suomen Rahatieto on vuodesta 1994 toiminnassa ollut tietopalvelufirma, joka tuottaa kuluttajille (ja lehdistölle) tietoa luottokorttien ohella muun muassa asuntolainojen, kulutusluottojen, ja muiden rahoitustuotteiden hinnoista.

Firma on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi Taloussanomien ja Kauppalehden kanssa, tuottaen tilasto-ja tutkimustietoa luottokorttien ohella esimerkiksi asuntolainojen hinnoista sekä pikavippimarkkinoista.

Luottokorttien suhteen Suomen Rahatiedon tutkimuksia ilmestyy vähintään kerran vuodessa, mutta ajoittain myös useamminkin, joukkoon kuuluessa tilaustoimituksia lehdistölle.

Suomen Rahatieto vertailee luottokorttien hintoja niiden kulujen todellisen vuosikoron perusteella, luottoaikana yksi vuosi ja luotto nostettu kokonaan.

Koska SRT Oy laskee todellista vuosikorkoa luottokortille, firman laskelmiin on otettu huomioon kaikki kortin käyttämiseen liittyvät kulut: luoton perustamisen, luoton nostamisen, ja kaikki takaisinmaksun kulut.

Yksi viimeisimmis firman tekemistä tutkimuksista on huhtikuulta 2013.

Tämän huhtikuu/2013 luottokorttien hinnat tutkimuksen mukaan, todellisella vuosikorolla laskettuna, EUR 2000 summalle, kolme halvinta luottokorttia Suomessa olivat järjestyksessä (halvin ylimpänä):

  • S-Etukortti VISA (halvin)
  • Danske Bank VISA
  • Danske Bank MasterCard Gold

Näissä kolmessa Danske Bankin tarjouksissa on huomioitu vain halvimmillaan kortin saaminen pankilta, mutta riippuen asiakkuudesta, kortti voi tulla huomattavastikin kalliimmaksi.

Jos Suomen Rahatiedon tilastosta ottaa huomioon vain luottokorttitarjoukset ilman vaihteluväliä, S-Etukortin jälkeen halvimmaksi nousevat Hypo VISA sekä POP VISA Credit/Debit.

Ennenkuin teet luottopäätöksiä Suomen Rahatiedon tilastojen perusteella, muista tarkistaa firman nettisivuilta (rahatieto.fi), että tiedossasi on viimeisimmän luottokorttitilaston numerot.