Handelsbanken osakerahastot

Handelsbanken osakerahastot tarjoavat vaihtoehtoja maarahastoista toimialarahastoihin, sekä rahastoihin, jotka sijoittavat kohdeyrityksen koon perusteella.

Rahastojen toiminnan takaa löytyvä Handelsbanken on vuodesta 1871 toiminnassa ollut yleispankki, jolla on toimintaa yli 20 maassa, Suomessa vuodesta 1985, nykyisin kokonaisuudessaan 45 konttorin voimin.

Handelsbankenin tarjoamat osakerahastot ovat pääosin aktiivisesti hoidettuja, joissa rahaston salkku vaihtuu markkinatilanteen mukaan (rahaston sääntöjen puitteissa) salkunhoitajan harkinnan perusteella.

Tarjolla on myös passiivisesti hallinnoituja indeksirahastoja, joissa rahaston salkku on koottu vain seuraamaan tiettyä viiteindeksiä, ja muutoksia salkun koostumukseen tehdään vain indeksin sisällön muutosten myötä.

Kun harkitset rahastojen välillä sopivan sijoituskohteen löytymistä, ota huomioon että rahastojen riskiprofiilit vaihtelevat huomattavasti riippuen mm. käytetystä strategiasta ja kuinka paljon rahasto hajauttaa hallinnassaan olevaa varallisuutta.

Voit tarkistaa kunkin osakerahaston riskiprofiilin sekä sijoitusstrategian (sijoituksen avauksien, myyntisignaalien, ja riskinhallinnan suhteen) rahaston säännöistä, jotka voi ladata omalle koneelle Handelsbankenin nettisivuilta.

Jos haluat vähentää sijoitussalkkusi keskimääräistä riskiä, mutta pysyä edelleen osakemarkkinoilla, yksi vaihtoehtoinen tapa on sijoittaa korko-ja osakeyhdistelmärahastoihin, joissa varallisuus on osakkeiden ohella sijoitettu myös (keskimäärin) vähemmän riskisiin korkopapereihin.

Voit toisaalta alentaa osakesijoitustesi riskiä myös hajauttamalla varallisuutta vähän (tai negatiivisesti) korreloiviin osakerahastoihin. Esimerkiksi kehittyvien markkinoiden ja länsimaiden osakemarkkinoille sijoittavien rahastojen väliltä löytyy usein huomattavastikin hajautussuojaa tuovia vaihtoehtoja sijoitussalkun koostumukseksi.

Parhaiten teet riskitasosi räätälöinnin yhteistyössä Handelsbankenin asiakapalvelijan kanssa, sillä hän on tietoinen kaikista firman tarjoamista rahastoista, ja voi suositella parhaat kombinaatiot hajautusta silmälläpitäen.

Muista myös että Handelsbankenin sijoitusrahastoilla ei ole Sijoittajien korvausrahaston suojaa (pankkitilien tapaan).


Handelsbanken osakerahastot lista

Active 100
America Small Cap
Amerikafond
Brasilia
Eurooppa Aggressiivinen
Eurooppa Indeksi
Eurooppa Selective
Europafond Index
Far East
Global Criteria
Global Selective
Global Thematic
Intia
IT-fond
Japanfond
Kiina
Latinamerikafond
Läkemedelsfond
MSCI Emerging Markets Index
MSCI USA Index
Nordiska Småbolagsfond
Pohjoismaat Selective
Ruotsi Selective
Russia
Suomi
Tillväxtmarknadsfond
Uusi Energia
Östeuropafond