Handelsbanken rahastot vaihtoehtojen parhaimmisto

Handelsbanken rahastot vaihtoehtoihin kuuluu suomalaisille rahastosijoittajille 36 erinomaisen sijoitusrahaston valikoima, mukana indeksi-, osake-, korko-, sekä yhdistelmärahastoja.

Yksi helpoimmista tavoista aloittaa rahastosijoittaminen on tehdä se pitkäaikaisena rahastosäästämisenä, jossa säästät säännöllisesti, pienilläkin summilla, Handelsbankenin rahastoihin.

Handelsbanken tarjoaa tällaista lähestymistapaa ja säästämisstrategiaa varten verkkosivuillaan kätevän rahastosäästölaskurin, jonka avulla voit laskea automaattisesti kuukausisäästösi valitsemallasi kuukausierällä. Laskurin avulla voit helposti määritellä, kuinka pääset säästötavoitteeseesi.

Rahastosäästämisen alkuun pääset yksinkertaisesti suoraan verkkopankissa, ja aloittaa voit milloin vain ja valitsemallasi summalla. Voit valita yhden rahaston tai useamman. Voit myös muuttaa säästösummaa tai vaihtaa rahastoa milloin vain.

Handelsbanken Suomi asiakkuus.

Handelsbanken tarjoaa lisäksi rahasto-osuuksien merkinnät ja myynnit mobiilipankissaan, jossa voit lisäksi seurata rahastojen ja oman rahastosalkkusi kehitystä.

Jos sinulla ei ole Handelsbanken mobiilipankkia vielä käytössä, voit ladata sovelluksen, ja saat Handelsbanken rahastot salkkusi aina mukaasi.

Handelsbanken rahastot vuonna 2020

Handelsbanken Kestävä Energia rahasto.

Handelsbanken Aasia Teema
Handelsbanken Amerikka Pienyhtiöt Teema
Handelsbanken Amerikka Teema
Handelsbanken Brasilia Teema
Handelsbanken EMEA Teema
Handelsbanken Euro Korko
Handelsbanken Euro Obligaatio
Handelsbanken Euro Yrityslaina
Handelsbanken Eurooppa Indeksi Criteria
Handelsbanken Eurooppa Selective
Handelsbanken Eurooppa Teema
Handelsbanken Global Indeksi Criteria
Handelsbanken Global Pienyhtiöt Indeksi Criteria
Handelsbanken Global Selective
Handelsbanken Global Teema
Handelsbanken Japani Teema
Handelsbanken Kehittyvät Markkinat Indeksi
Handelsbanken Kehittyvät Markkinat Obligaatio
Handelsbanken Kehittyvät Markkinat Teema
Handelsbanken Kestävä Energia
Handelsbanken Kiina Teema
Handelsbanken Latinalainen Amerikka Teema
Handelsbanken Multi Asset 100
Handelsbanken Pohjoismaat
Handelsbanken Pohjoismaat Indeksi Criteria
Handelsbanken Pohjoismaat Selective
Handelsbanken Pohjoismaiset Pienyhtiöt
Handelsbanken Raaka-aine
Handelsbanken Ruotsalaiset Pienyhtiöt
Handelsbanken Ruotsi Selective
Handelsbanken Suomi
Handelsbanken Terveys Teema
Handelsbanken USA Indeksi Criteria
Handelsbanken Varainhoito 25
Handelsbanken Varainhoito 50
Handelsbanken Varainhoito 75

Miten rahastojen riskitasot on määritelty?

Matala riski: korkorahastot ja yhdistelmä-/allokaatiorahastot

Matalan riskin määritelmä kattaa rahastot, joiden kurssit pitkällä aikavälillä tarkasteltuna ovat heilahdelleet vain vähän.

Tämän vuoksi niiden riski on pienempi kuin esimerkiksi osakerahastoilla, joiden kurssi voi nousta ja laskea jyrkästikin.

Jos haluat sijoittaa matalan riskin rahastoihin, tälläisia ovat mm. Handelsbankenin lyhyen koron rahastot sekä jotkut yhdistelmärahastot, joissa korkosijoitusten osuus on suuri.

Keskitason riski: osakerahastot ja yhdistelmä-/allokaatiorahastot

Keskitason riskin rahastot ovat rahastoja, jotka pyrkivät tarjoamaan tilikorkoa paremman tuoton sijoitetulle varoille.

Keskitason riskin rahastoja ovat Handelsbankenin yhdistelmärahastot, jotka sijoittavat sekä osakkeisiin että korkoihin, kuin myös jotkut osakerahastot, joissa varat sijoitetaan osakkeisiin maailmanlaajuisesti.

Korkea riski: osakerahastot

Korkean riskin rahastot määritellään siten, että niiden arvo voi nousta ja laskea voimakkaasti.

Jos sijoitat tälläiseen rahastoon, sinulla on yhtäältä mahdollisuus hyvään tuottoon, mutta osuuksiesi arvo voi myös laskea voimakkaastikin.

Korkean riskin Handelsbanken rahastoja ovat osakerahastot, jotka sijoittavat esimerkiksi tiettyyn maahaan tai tietylle toimialalle.

Handelsbanken rahasto toiminta

Pankki on noteerattu rahoitusmarkkinoilla yhdeksi parhaista rahastojen hallinnoijaksi, ja mm. Morningstar Awards on palkinnut Handelsbanken Pohjoismaiset Pienyhtiöt -rahaston parhaana pohjoismaisiin osakkeisiin sijoittavana rahastona vuonna 2019.

Handelsbankenin rahastojen hallinnoinnin taustajoukkoihin kuuluu henkilöstö, jotka suorittavat esimerkiksi analyysien tekoa, varsinainen varainhoitoa, sekä arvopaperikauppoja.

Kullakin Handelsbanken rahastolla on oma salkusta vastaava varainhoitajansa, joka vastaa rahaston strategian toteutuksesta sen julkistettujen sääntöjen mukaisesti (löydät nämä säännöt kunkin rahaston rahastoesitteestä – ladattavissa Handelsbankenin verkkosivuilta).

Erikoistuneet salkkuanalyytikot puolestaan huolehtivat Handelsbankenilla mm. siitä, että rahastojen riskit vastaavat voimassa olevaa strategiaa.

On useampi tapa sijoittaa Handelsbankenin kautta saatavilla oleviin rahastoihin, mukaanlukien yksittäiset rahasto-ostot, rahastosäästäminen, tai siten että rahastot ovat osa Handelsbankenin varainhallintaa asiakkaan varainhallinnan toimeksiantona.

Handelsbanken rahastot rahastosäästäminen tapahtuu tyypillisesti esimerkiksi kuukausittain tasasummina tiettyyn rahastoon tai rahastoihin, vaikkapa palkkatuloista.

Jos käytössäsi on Handelsbankenin verkkopalvelu, voit tehdä rahastomerkintöjä sen kautta, kuin myös mobiilipankissa.

Jos et toisaalta ole vielä asiakkaana Handelsbankissa, voit aloittaa asiakkuuden lähimmän pankkikonttorin avulla, jossa voit tutustua myös tarjolla oleviin rahastoihin kussakin konttorissa olevien sijoitusneuvojien avulla.


Huomaa kuitenkin että aika sijoitusneuvojalle pitää tyypillisesti varata etukäteen.