Ilmainen luottokortti

Ilmainen luottokortti eli luottokortti ilman vuosi- tai kuukausimaksuja on tarjolla muun muassa eri kauppayhtiöiltä, muun muassa S-ryhmältä sekä Stockmannilta.

Normaalisti pankkien myöntämissä luottokorteissa on vuosimaksu tai jopa kuukausimaksu, jolla pankki kattaa luottokortin asiakashallinnointiin meneviä kulujaan sekä luottoriskiään.

Kauppayhtiöiden myöntämissä luottokorteissa mukana on yleensä bonus-etujärjestelmä, jolla kortin haltijaa kannustetaan keskittämään ostoksensa saman kauppayhtiön myymälöihin.

Siten näille luottokorteille kertyy katetta myös niiden käytön yhteydessä, joten kauppayhtiöiden kannattaa tehdä tälläisen bonus-luottokortin ottaminen mahdollisimman helpoksi ja edulliseksi — ilman vuosi- tai kuukausimaksuja hallussapidosta.

Täysin ilmaista luottokorttia ei markkinoilta löydy, vaan luoton ottamisesta joutuu aina kuitenkin maksamaan luottokoron ja mahdollisesti muitakin luoton käyttöön liittyviä kuluja.

Luottokortteja ilman kiinteitä vuosi- tai kk-maksuja

S-Etukortti VISA luottokortti

Kaikkein tunnetuin luottokortti Suomen markkinoilla ilman kiinteitä vuosi-tai kk-kuluja on S-Etukortti VISA, joka on mm. Suomen Rahatiedon 1/2013 luottokorttivertailussa todettu Suomen halvimmaksi luottokortiksi.

Tämän vuosi-ja kuukausimaksuttomuuden ehtona on kuitenkin se, että sinun täytyy olla osuuskaupan asiakasomistaja.

Koska kyseessä on S-ryhmän bonusjärjestelmään liitetty etukortti, saat sen edullisen luotto-ominaisuuden ohella myös jokaisesta ostoksesta (S-ryhmän ja sen yhteistyökumppaneiden myyntipaikoissa) bonusta ja maksutapetua 0,5 %.

Maksat Visan luotto- eli credit-ominaisuudesta korkoa ainoastaan silloin, kun et maksa koko Visa-laskua kerralla. Näissä tapauksissa luoton korko lasketaan jäljelle jääneelle saldolle, laskun eräpäivän jälkeen.

Voit hakea S-Etukortti VISA korttiin hakemuksen yhteydessä luottorajaksi EUR 800–10 000, ja lisäksi voit pitää ottamasi luoton suhteen 2 maksuvapaata kuukautta per vuosi.

Stockmann luottokortti

Kuten S-ryhmän kortin kohdalla, myös tavarataloketju Stockmann pyrkii saamaan asiakkaansa keskittämään ostoksiaan firman myyntipaikkoihin, eikä firma siten peri kk-tai vuosimaksua tarjoamastaan Stockmann MasterCard luottokortista.

Maksat vain MasterCard luoton käytöstä – et kortin käytöstä, ja kullekin ostokselle saat keskimäärin 30 päivää korotonta maksuaikaa.

Ilmainen luottokortti on osa Stockmann kanta-asiakkuutta, ja sen luotto-ominaisuudella tehdyt ostokset (myös muualla kuin Stockmannin myymälöissä) rekisteröityvät kanta-asiakaskortillesi, vieden sinua (käyttämäsi summan verran) kohti Stockmann Exclusive-asiakkuutta.

Stockmann Exclusive -asiakkaaksi pääset, jos vuosittainen ostokertymäsi on yli 4000 euroa. Exclusive asiakkaana saat Exclusive-ostospäivänä (joita on 2 per vuosi) Exclusive-kortilla 10 %:n alennuksen Stockmann-tavarataloissa, Akateemisessa Kirjakaupassa, Stockmann Beauty -myymälöissä ja Stockmann Outlet -myymälässä, useimmista tuotteista.