Käänteinen asuntolaina

Käänteinen asuntolaina tarjoaa mahdollisuuden muuttaa asunnon arvoa käteiseksi ja samalla jäädä asumaan asuntoon.

Suomessa käänteisiä asuntolainoja markkinoidaan esimerkiksi Nordean, Osuuspankin, Aktian ja Hypoteekkiyhdistyksen toimesta, ja varsinkin iäkkäämmille henkilöille, joiden merkittävin omaisuuserä on juuri asunto.

Käänteisessä asuntolainassa asunnon arvoa vastaan, jonka yleensä arvioi riippumaton kiinteistön arvioija, kuten kiinteistövälittäjä, asunnon omistaja myy käytännössä asuntonsa ja vuokraa sen takaisin käänteisen asuntolainan antajalta.

Tällä tavalla asunnon omistaja realisoi asuntonsa omaisuusarvon, saaden joko kertasummakorvauksen tai periodisia korvauksia omistuksen vaihtumista vastaan…

…ja samalla yleensä sovitaan osapuolten välillä myös siitä, että käänteisen asuntolainan ottaja saa vuokrata asuntoa, arvioitua käypää vuokraa vastaan, vähintään tietyn periodin, joka usein arvioidaan ennakoidun jäljellä olevan eliniän perusteella.

Hypoteekkiyhdistyksen mukaan yksi merkittävistä tekijöistä joka on saanut aikaan käänteisten asuntolainojen käyttöä…

…sen sijaan että asunto siirtyisi omaisuutena aikanaan perillisille, on se, että ihmiset elävät nykyisin pitempään ja iäkkäät lapset ovat usein paljon varakkaampia kuin iäkkäämmät sukulaisensa.

Niinpä vanhemmat henkilöt saattavat, Hypoteekkiyhdistyksen mukaan, käyttää tällaista käänteistä rahoitusratkaisua senioripäivinään vaikkapa toteuttaakseen elämänsä unelmia tai antamaan huomattavaa rahoituksellista lisäjoustoa päivittäiselämään.

Käänteisiä asuntolainoja on monia eri luokkia muutaman perusluokan ohella, ja sinun kannattaa aina tarkistaa minkätyyppinen järjestely on yksityiskohtaisesti kyseessä.

Internetin kautta paljon informaatiota suomalaisista käytännöistä käänteisten asuntokauppojen ja asuntolainojen suhteen saa Hypoteekkiyhdistykseltä, joka ensimmäisenä lanseerasi nämä rahoitusmuodot Suomessa.

Muita hyviä aloituspaikkoja käänteisen rahoituksen perusteiden ymmärtämiseksi ovat esimerkiksi:


Hypo.fi sivusto sinällään on myös erinomainen tietolähde Hypoteekkiyhdistyksen käänteisistä rahoitusmuodoista.

Leave a Comment