Kadonnut luottokortti

Katsaus niihin toimenpiteisiin, mitä pitää tehdä kun ongelmana on varastettu tai kadonnut luottokortti.

Ensimmäinen asia luottokortin katoamisen tai varastamisen jälkeen on ilmoittaa tapahtumasta kortin sulkupalveluun: kotimaassa numeroon 020 333ulkomailta soittaessasi numeroon +358 20 333. Varanumero ulkomailta toimii numerossa +358 800 1 2400.

Voit soittaa sulkupalveluun mihin tahansa aikaan vuorokaudesta, sillä se on avoinna näitä ilmoituksia varten 24/7 vuoden läpi.

Ylläolevien yleisten sulkunumeroiden lisäksi mm. American Expressiltä ja Diner’s Clubilta löytyvät omat erikoisnumeronsa kortin sulkemista varten. Nämä numerot on lueteltu sivustolla Korttiturvallisuus.fi/Apua/.

Kun soitat sulkupalveluun, sinulta tullaan kysymään henkilötunnustasi henkilöllisyyden vahvistamiseksi. Jos olet laittanut muistiin myös luottokorttisi numeron, sen kertominen nopeuttaa katoamisilmoituksen tekemistä ja kortin sulkemista.

Koska tämä ensimmäinen askel kortin varastamisen / katoamisen myötä on niin tärkeä, sinun kannattaa laittaa sulkupalvelun puhelinnumero matkapuhelimesi muistiin valmiiksi kaiken varalta.

Jos käytössäsi ei ole matkapuhelinta ulkomailla, voit tehdä kortin katoamisilmoituksen sulkemista varten myös VISA-tunnuksella varustettuun paikalliseen pankkiin.

Kun olet jättänyt katoamisilmoituksen sulkupalveluun, saat siitä vahvistuskirjeen postin kautta, ja uuden kortin (lähtökohtaisesti) automaattisesti joko pankkiisi tai kotiosoitteeseesi, reilun viikon kuluttua ilmoituksen jättämisestä.

Mikäli kadonnut kortti on VISA Classic, voit hätätapauksessa saada uuden kortin ulkomaille toimitettuna, mutta tästä palvelusta veloitetaan kuriiritoimituksen kulut. VISA Gold kortin haltijana voit saada uuden kortin (tai käteistä) ulkomaille kortin kadottua ilman näitä ylimääräisiä kuluja.

Kadonnut luottokortti – muita toimenpiteitä

Kun olet tehnyt katoamisilmoituksen kortistasi, vastuu sen mahdollisesta väärinkäytöstä siirtyy kortinmyöntäjälle.

Jos huomaat kuitenkin korttitililläsi virheellisiä korttitapahtumia, ole yhteydessä omaan pankkiisi tai Netsin asiakaspalveluun heti kun huomaat näiden virheiden olemassaolosta.

Oikaisupyynnön voit tehdä kirjallisesti, Nets Oy:n verkkosivuilta löytyvän lomakkeen täyttämällä.

Jos kortti löytyy katoaamisilmoituksen jälkeen, sitä ei saa käyttää (yhdistelmäkorttia ei saa käyttää edes pankkikorttina).

Mahdollisesti löytynyt ja kadonneeksi ilmoitettu kortti on leikattava kahtia, ja lähetettävä Nets Oy:n (entinen Luottokunta) asiakaspalveluun.

Jos korttisi on varastettu, sinun tulee luonnollisesti tehdä myös rikosilmoitus paikalliselle poliisille.