Kauppakorkeakoulu Helsinki

Kauppakorkeakoulu Helsinki mahdollisuuksiin kuuluvat itse asiassa sekä Helsingin Kauppakorkeakoulu (Aalto Yliopisto Business School) että Svenska Handelshögskolan (Swedish School of Economics and Business Administration).

Näiden kahden Helsinkiläisen yliopistotasoisen kauppakorkeakoulujen päärakennusten fyysinen etäisyys on itse asiassa vain kymmeniä metrejä toisistaan Helsingin Etu-Töölön kaupunginosassa, Runeberginkatu 14-16 läheisyydessä.

Helsingin suomenkielinen kauppakorkeakoulu perustettiin 1911 ja on nykyisin Suomen suurin kauppatieteellistä tutkimusta ja opetusta harjoittava yksikkö, osana Aalto Yliopistoa.

Yliopistossa voi suorittaa sekä kauppatieteellisen alan perustutkintoja ja jatkotutkintoja.

Perustutkintoihin kuuluvat kauppatieteiden kandidaatin tutkinto (KTK) sekä kauppatieteiden maisterin (KTM) tutkinto.

Näistä KTK tutkinnon voi suorittaa sekä Helsingissä että Mikkelissä, jossa yliopistolla on sivutoimipiste. KTM tutkinnon voi suorittaa ainoastaan Helsingissä.

Jatkotutkintomahdollisuuksiin kuuluvat kauppatieteiden lisensiaatin (KTL) ja kauppatieteiden tohtorin (KTT) ja filosofian tohtorin (FT) tutkinnot, jotka voi suorittaa Helsingin yksikössä.

Mikäli haluat lisätietoja miten hakea kauppakorkeiden koulutukseen Suomessa, Kauppakorkeakouluilla on yhteinen nettisaitti hakuohjeita varten osoitteessa www.kauppatieteet.fi.

Osana opiskelijan arkea Helsingin Kauppakorkeakoulussa toimii myös Helsingin kauppatieteiden ylioppilaat ry, joka huolehtii jatkossa HSE:n opiskelijoiden palveluista, yritysmaailma- ja alumnikontakteista, kauppatieteelliseen alaan liittyvästä edunvalvonnasta ja opiskelijakulttuurista.

Sillä on oma internet sivustonsa osoitteessa kyweb.fi.

Helsingin ruotsinkielinen kauppakorkeakoulu, Hanken, toimii osoitteessa Arkadiankatu 22, tosiaan siis aivan suomenkielisen kauppakorkeakoulun vieressä.

Mahdollisuudet opiskella Hankenilla alan perustutkintoja Helsingissä ovat samat kuin suomenkielisessä kauppakorkeakoulussa, sillä erotuksella että opetus tapahtuu pääasiallisesti ruotsin kielellä, mutta Hankenin (kuin myös suomenkielisen version) opetuksessa on myös paljon englanninkielisiä kursseja.

Molemmista Helsingin kauppakorkeakouluista on erinomaiset mahdollisuudet sijoittua kaupallisen alan näköalapaikoille niin Suomessa kuin ulkomailla. Varsinkin ulkomaisten yritysten rekrytointi näistä kahdesta kauppakorkeakoulusta on omaa luokkaansa Suomen mittakaavasta.

Leave a Comment