Kauppalehti rahastot

Kauppalehti rahastot on lehden nettipalvelun “Oma raha” osaston sivusto, jossa voit vertailla suomalaisille tarjolla olevia sijoitusrahastoja.

Palvelu, jonka tiedot on tuotettu yhteistyössä Mornignstar.fi sivuston ja Suomen Sijoitustutkimuksen kanssa, sisältää pikavalikkoina informaatiota myös paperisessa muodossa julkaistun Kauppalehden rahastoista sekä Mandatum Life vakuutusyhtiön sijoituskoreista.

Voit suodattaa kaikista markkinoilla olevista rahastoista esiin vain haluamasi tyyppiset sijoitusrahastot usealla kriteerillä. Perusvalintoihin lukeutuu esimerkiksi suodatus rahastoyhtiön nimen perusteella, Aberdeen rahastoyhtiöstä Ålandsbankenin rahastoihin.

Kauppalehti rahastot

Lisäksi voit tarkastella vain tietyn tyyppisiä rahastoja: hedge-rahastot, korkorahastot, osakerahastot, sekä yhdistelmärahastot, kuin myös näiden perustyyppien ulkopuolelle luokitellut muut rahastot.

Valinnaisena löytyy myös rahastoluokka, mukana rahastoja aina Aasia (ilman Japania) rahastoista Yhdistelmä USD varovainen strategia rahastoihin.

Tämän suhteen voit tarkastella rahastoluokkia myös näiden luokkien kokonaistuottojen perusteella (sivuvalikosta), jotka on otettu Morningstar Europen kokonaistietokannasta laskettuina keskiarvoina.

Kutakin tietosivustoa voi järjestää klikkaamalla siltä löytyviä sarakeotsikoita, ja voit tutustua tarkemmin kyseiseen rahastoon Morningstarin sivuille menevillä linkeillä (mikäli rahasto on siellä mukana).

Jos haluat vain pikaisesti löytää tuottoisimmat rahastot 6kk ja 3v sijoitushorisontille, Kauppalehden palvelusta löytyy erillinen sivu näiden listaukselle.

Tähän vertailuun on otettu mukaan kaikki Morningstar.fi palvelun rahastot, joille on saatavissa tuotto laskentahetkellä.

Huomaa että “Eurooppa” rahastojen vertailuluvut sisältävät maantieteellisesti Eurooppaan sijoittuvat osakerahastot, muttei kuitenkaan Itä-Euroopan aluetta.

Itä-Eurooppa on sen sijaan laskettu mukaan “Aasia ja kehittyvät markkinat” -taulukkoon.