Kullan arvo

Katsaus tämänhetkiseen kullan arvo tilanteeseen sekä ilmaisiin analyysityökaluihin netissä, Finviz palvelusta Kitcoon.

Tämänhetkinen tilanne kullanhinnan suhteen on tarjolla live-chartteina muun muassa Monexilta (alla, jossa kullan hinta on Yhdysvaltain dollareissa), Amerikan suurimmalta kultakolikko ja -harkko kauppiaalta, joka on toiminut alalla yli 20 vuoden ajan.

Firma, joka käy kauppaa miljardien dollareiden arvosta arvometalleja vuosittain, on erikoistunut etenkin kultaan, hopeaan, platinumiin, sekä palladiumiin.

Monex Live Gold Price

Finviz kultamarkkinat

Finviz on nimensä mukaisesti finanssitietojen visualisointiin erikoistunut nettipalvelu, jonka kautta voit tarkastaa myös kultafutuurien hinnat, aina intraday hinnoista viikkohintoihin useamman vuoden historiatiedoilla.

Kokonaisuudessaan palvelun (finviz.com) tarjonta kattaa netin nopeimpiin kuuluvat osake-screenerit, interaktiiviset markkinakartat, markkina-analyysin, sekä institutionaalisia palveluita.

Palvelua ovat treidauksessaan käyttäneet apuna muun muassa Steven A. Cohenin hedgerahasto SAC Capital Advisors sekä korkorahastoistaan tunnettu PIMCO, mutta myös yksittäiset treidaajat & sijoittajat sekä institutionaaliset sijoittajat.

Finviz kullan hinta

Useimmista muista kultahinta-palveluista poiketen Finviz sisällyttää CFTC:n Commitments of Traders (COT) raportin tiedot kuvioonsa.

COT:n raportin avulla voit nopeasti verrata hinnan kehitystä markkinoiden COT-sentimenttiin, eli siihen kuinka paljon suuret / pienet kultatreidaajat sekä kaupalliset kurssimuutoksilta suojaavat tahot ovat keskimäärin pitkänä / lyhyenä kullan johdannaismarkkinoilla.

Kitco – kullan hinta

Kitco on yhdistelmä netin kautta toimivaa arvometallikauppaa, markkina-informaation tuottajaa, sekä arvometallien laboratoriotuotteiden toimittajaa, jolla on toimistoja Montrealissa, New Yorkissa, sekä Hong Kongissa.

Firman osto-ja myyntitoiminta on keskittynyt arvometalleihin kulta, hopea, platina, palladium, sekä rhodium, sekä näiden metallien säilytyspalveluihin maailmanlaajuisesti.

Firman tarjoamat chartit kuuluvat internetin suosituimpiin, sillä yli miljoona kävijää päivittäin tarkistaa kullan ajankohtaisen hinnan sivuston kautta.

Kitco kullan hinta

Voit sivuston avulla tehdä analyysiä mm. intraday kuvioiden perusteella, sekä historiallisten charttien 30 ja 60 vrk, 6 ja 12 kk, sekä 5 ja 10 vuotta pohjalta.


Karttoihin kuuluvat myös kultamarkkinoiden teknisen analyysin kartat, joita löydät myös mm. investing.com sivustolta. Jos kullan hinnan tarkoituksesi on esimerkiksi virallisia sopimuksia tai vastaavia varten, ns. “London fix” kullanhinnat on lueteltu omalla Kitcon alasivustolla, aina viimeisimpään iltapäivä (PM) hintaan saakka.