Kulta rahaksi Helsinki

Kulta rahaksi Helsinki vaihtoehtoja ovat muun muassa KultaRahaksi Oy (3 toimipistettä), Aurumia, Tavex, sekä K.A. Rasmussen.

Jos omistat kultaa pääkaupunkiseudulla, alueelta löytyy useita fyysisiä paikkoja, joihin voit viedä kultasi arvioitavaksi ja myydä tuotteen.

Myymisen ohella sinun kannattaa harkita kullan viemistä arvioitavaksi panttilainaamoon, esimerkiksi maan suurimpaan alan toimijaan Helsingin Panttiin (pantti.fi), jolla on viisi toimipaikkaa pääkaupungissa (Töölö, Kamppi, Rautatieasema, Itäkeskus, sekä Sörnäinen).

Panttilainaamosta kullan rahaksi muuttaminen on hyvä vaihtoehto varsinkin tilapäiselle, pienelle rahantarpeelle, esimerkiksi vippilainan vaihtoehtona, ja voit lunastaa kultaesineesi takaisin, esimerkiksi Helsingin Pantissa neljän kuukauden kuluessa myynnistä, maksamalla lainan takaisin korkoineen.

KultaRahaksi Oy

www.kultarahaksi.fi

KultaRahaksi on etupäässä internetin ja postilähetysten kautta kultaa ostava yritys, jolla on kuitenkin myös toimistoja eri puolilla maata, mukaanlukien Helsinki.

Ennenkuin myyt kultasi firmalle, voit tarkistaa ajantasalla olevat hinnat, jotka KultaRahaksi maksaa asiakkailleen, suoraan heidän www-sivujensa kautta, aina 24K kullasta 14K kultaan saakka.

Toimittamalla henkilökohtaisesti kultasi firman Helsingin konttoreihin, etuina ovat netti/postipalveluun verrattuna mm. se, saat nopeamman kultapitoisuuden arvioinnin, korkeamman hinnan, sekä henkilökohtaisen asiakaspalvelun, muun muassa vastaukset mahdollisiin kysymyksiisi myyntiprosessista.

Yrityksen fyysiset toimipisteet Helsingissä sijaitsevat osoitteissa Hämeentie 28, Mannerheimintie 108, ja Fredrikinkatu 59. Firmalla on ostokonttorit myös Vantaalla (Tikkuraitti 18) ja Espoossa (Läkkisepänkuja 2).

Aurumia

www.aurumia.fi

Aurumia on myös etupäässä netin/postin kautta kultaa ostava yritys, mutta yrityksen toimintaan kuuluvat myös konttorit (myös Helsingissä) sekä kultakiertueet, paikkakunnilla, joissa firmalla ei ole kiinteää toimipistettä.

Etupäässä Aurumia käyttävät yksityishenkilöt, muihin keskeisiin asiakaskuntiin kuuluessa esimerkiksi perikunnat, kultasepät, koruliikkeet, ja hammaslääkärit.

Ennenkuin myyt kultasi firmalle, voit tarkistaa heidän ajankohtaisen kullan osto hinnastonsa, suoraan firman www-sivuilta, 24K kullasta 14K kullalle saakka.

Helsingissä firmalla on kullan ostopisteitä kahdessa paikassa, Ateneum (Ateneuminkuja 2, Mikonkadun päässä) sekä Kamppi (Fredrikinkatu 34 A 10). Vantaalla toimipiste on K-citymarket Koivukylän yhteydessä (Koivukylän Puistotie 11).

Tavex

www.tavex.fi

Tavex on virolainen kultaa ja hopeaa ostava liike, joka on toiminut Suomen markkinoilla yli 15 vuoden ajan. Suomen lisäksi yrityksellä on toimipisteitä myös Ruotsissa, Latviassa, Virossa, Tanskassa ja Bulgariassa.

Yritys toimii siten, että sinun täytyy fyysisesti viedä kultasi, kunhan sen pitoisuus on vähintään 375/9K (ei kuitenkaan kultapölyä, kultarakeita, tai puhdistamatonta hammaskultaa), yrityksen ostokonttorille, jossa se arvioidaan.

Rahat tuomasta kullastasi maksetaan arvioidun kultapitoisuuden mukaan heti. Voit tarkistaa firman ajankohtaiset kullan ostohinnat suoraan heidän nettisivuiltaan.

Fyysiset Tavex toimipaikat Helsingissä sijaitsevat osoitteissa Fabianinkatu 12 sekä Helsingin rautatieaseman asematunnelin yhteydessä, ydinkeskustassa.

K.A. Rasmussen

www.sijoitakultaan.fi

K.A. Rasmussen kuuluu vuodesta 1872 toiminnassa olleeseen, Pohjoismaiden suurimpaan, norjalaiseen jalometalliyritykseen.

Yrityksen erityisosaamiseen kuuluvat jalometallien suhteen kulta-, hopea-, platina- ja palladiumtuotteet, ja firma ostaa osana toimintaansa kultaa, jonka se sulattaa, jalostaa, ja jälleenkäyttää raaka-aineena tehtaallaan Norjan Hamarissa.

Voit myydä kultasi (ja muut jalometallisi) K.A. Rasmussenille sen Helsingin asiakas-ja noutopalvelupisteessä, osoitteessa Eteläranta 14, Helsinki. Päivän hinnat löytyvät suoraan firman verkkosivuilta.


Sama piste myös myy jalometalliharkkoja ja -kolikoita, jalometallien puolivalmisteita, korunosia sekä työkaluja.