Laskulle ilman luottotietoja

Mikäli olet vailla arkitavaroita (kuten kodinkoneita) laskulle ilman luottotietoja hankkimisen sijaan sinun kannattaa harkita arkitavaroiden vuokrausta.

Tällaisessa lainaamisessa ja vuokraamisessa saat tarvitsemasi tavaran, esimerkiksi vaatteidenpesukoneen, teeveen, tai vaikkapa merkkivaatteita heti käyttöösi, ja maksu niistä tapahtuu vain siltä ajalta, jonka tarvitset niitä.

Suosittuja vuokrauskohteita kotimaisissa piireissä ovat olleet etenkin kodinkoneet, design-vaatteet, taulut, urheiluvälineet, sekä lastentarvikkeet.

Vuokraamoja on kahdenlaista, joissa toisessa suomalaiset voivat lainata omistamiaan tavaroita toisilleen korvausta vastaan, ja toisessa vuokraamisen mahdollistavat alan vuokraamot.

Vuokraajalle vuokraamisesta on useita hyötyjä, joista ehkä tärkein on, että vuokraaminen on joustava tapa hankkia tarvittuja tarvikkeita, esineitä, ja kodinkoneita, ilman että kodin pääomia sitoutetaan tälläiseen hankintaan.

Vuokraamalla vältetään myös kalliit virheinvestoinnit, ja jos esimerkiksi elektroniikka jää vanhentuneeksi, vuokraamalla sellainen on helppo vaihtaa uuteen aina tarvittaessa.

Esimerkiksi kodinkoneiden vuokraus on erittäin suosittua Isossa-Britanniassa ja Yhdysvalloissa, mutta Suomessa tämä toiminta on vasta saamassa vauhtia alleen, uusien vuokraajien tullessa markkinoille.

Suomalaiset tavaravuokraamot

Suomesta löytyy nykyisin vuokraamoja laidasta laitaan, ja niitä yhteen kokoavista palveluista tunnetuimpiin kuuluu iRent.fi.

Tästä palvelusta löytyvät vuokraamot muun muassa audio & visio tuotteille, elektroniikalle ja tietotekniikalle, kalusteille ja huonekaluille, lasten ja vauvantarvikkeille, pukeutumiseen, sekä vapaa-aikaan ja urheiluun.

Huomaa, että osa iRent sivustolla vuokraukseen tavaroita tarjolle laittavista on yksityisiä, ei alan vuokrayrityksiä. Tiedoista löytyy aina vuokraukseen liittyvä kohtauspaikka, jossa saat tuotteen käyttöösi ja teet vuokrasopimuksen.

Toinen vuokrausta yhteen nettisivustoon kokoava palvelu on Kuinoma.fi, jossa yksityiset tahot voivat vuokrata tavaraansa toisilleen.


Vuokrauskohteiden listaamisen lisäksi Kuinoman oheispalveluihin kuuluvat kuljetuspalvelut sekä säilytyspalvelut.