Louis Bacon

Louis Bacon on amerikkalainen hedgerahasto omistaja ja treidaaja, jonka Moore Capital Management kuuluu alansa suurimpiin toimijoihin.

Opiskeltuaan Columbia Business School yliopistossa rahoituksen MBA tutkinnon vuonna 1981, hän liittyi Bankers Trust investointipankin tradinghuoneen sales- ja trading-ohjelmaan.

Hän jätti myöhemmin firman, palaten aikaisempaan työpaikkaansa sijoitusyhtiö Walter N. Frank & Co.:ssa, jossa hän toimi valuuttatreidaajana.

Bacon kokeili myös toimintaa New York Cotton Exchange hyödykepörssissä, aloittaen “runner” positiossa, mutta päästäkseen takaisin treidauksen pariin, siirtyi Shearson Lehman Brothersin leipiin, nousten nopeasti firman futuuritreidaus divisioonan senior VP asemaan.

Tradinghuone-menestyksensä myötä hän kokeili omaa hedge rahastotoimintaa vuonna 1987, alkuun nimen Remington Trading Partners alla, jota seurasi hänen nykyisen sijoitusfirmansa, Moore Capital Management LLC perustaminen v. 1989, ja lippulaivarahaston aloittaminen v. 1990, perintönä saadun $25 000 avulla.

Louis Bacon

Moore Capital Management

Vaatimattomasta alusta kasvoi nopeasti yksi menestyneimpiä amerikkalaisia hedge rahastoja, ja vuoteen 2011 mennessä Moore Capital Managementin hallinnoima varallisuus oli sen päärahastoissa $7,4 miljardia (Moore Global Investment Fund) sekä $4,6 miljardia (Moore Macro Managers Fund).

Yhteensä firmalla on toiminnassa kuusi hedge-rahastoa.

Menestyksen ja hyvien sijoitustuottojen takana olevan Baconin tradingtyylin on usein sanottu pohjautuvan tarkkaan rahanhallintaan (money management), jossa sijoitusten tappio-riskiä rajoitetaan tarkkaan ennalta määritettyjen raamien puitteissa.

Se, mihin rahastot sijoittavat, perustuu puolestaan Baconin antamien haastatteluiden perusteella fundamentaali-analyysiin, jossa hän arvioi inflaation, talouskasvun, keskuspankin politiikan, sekä kansallisen politiikan trendejä.

Fundamentaalitutkimusta hänen tarpeisiinsa tuottaa 429 työntekijän organisaatio, mukana myyntihenkilökuntaa paikkakunnilla New York, London, Zurich, Hong Kong ja Washington, D.C.

Baconin on spekuloitu (koska varsinainen strategia on liikesalaisuus) käyttävän ns. pitkän sijoitushorisontin trendinseuranta (trend trading) strategiaa, fundamentaali-analyysin ja teknisen analyysin yhdistelmänä ja tiukalla rahanhallinnalla, johtaen useisiin ostoihin ja myynteihin (tuoton volatiliteetin alentamiseksi) matkalla trendiä ylös tai alas.

Moore Capital Managementia on puolestaan luonnehdittu globaalin makrostrategian sijoitusfirmaksi, käyttäen absoluuttisten tuottojen (ilman vertailuindeksiä) hankintaan käteistä, futuureja, sekä johdannaisia osana sijoitusportfoliota.


Hedge-rahastonsa menestyksen myötä Louis Baconista on tullut yksi maailman rikkaimmista ihmisistä, ja esimerkiksi Forbes-lehti arvioi hänen henkilökohtaisen varallisuutensa määräksi $1,4 miljardia vuonna 2012.