Luottoa ilman luottotietoja

Luottoa ilman luottotietoja on mahdollista saada etenkin vakuutta sekä takaajaa lainanhaun apuna käyttäen.

Jos haet vippilainaa, kulutusluottoa, tai perinteistä suurempikokoista lainaa, näissä palveluissa yleensä vaaditaan, että hakemuksesi läpäisee luottotietojen tarkistuksen, joko Suomen Asiakastiedon tai Soliditet Finlandin rekisteristä tarkistettuna.

Mikäli lainanhaun tarkistusprosessissa löytyy voimassa oleva luottohäiriömerkintä, tämä yleensä tarkoittaa, että luottohakemuksesi hylätään. Luottotiedot ovatkin yksi kulmakivistä, jonka perusteella lainaajat arvioivat kykysi maksaa lainan pääoma ja korot takaisin ajallaan ja moitteettomasti.

Ilman kunnossa olevia luottotietojakin voit saada kuitenkin lainaa erilaisia keinoja apuna käyttäen.

Pantti / vakuus

Yksi yleisimmistä keinoista on hakea lainaa takuutta vastaan, jossa laitat lainasumman takaisinmaksun vakuudeksi omaisuuttasi. Esimerkiksi VippiPojat tarjoaa tällaista lainaa summille EUR 2000 – EUR 50 000 asettamaasi takuutta apuna käyttäen.

Vippipoikien palvelussa takuuksi/pantiksi kelpaavat mm. rekisteröidyn ajoneuvon paperit eli ilmoitusosa, osakehuoneisto, kiinteistö, tila tai tontti omalla maapohjalla, sekä tontin vuokraoikeus rakennuksineen kuin myös perintö-/kuolinpesäosuus.

Muiden, etenkin pienemmän arvon omaisuuserien suhteen saat lainaa niitä vastaan perinteisistä panttilainaamoista, joista suurin kotimainen toimija on Helsingin Pantti.

Panttilainaamossa viet ensin omastamasi esineen panttilainaamon toimipisteeseen arvioitavaksi, ja jos hyväksyt annetun laina-arvion, saat rahat heti mukaasi. Tämän lisäksi saat panttikuitin, joka oikeuttaa hoitamaan lainaasi, ja voit lunastaa panttaamasi esineen takaisin neljän kuukauden kuluessa.

Tällaiseen panttilainaamisen, VippiPoikien tai Helsingin Pantin kautta, et tarvitse kunnossa olevia luottotietoja, sillä antamasi varallisuuserä toimii takaisinmaksun takeena.

Takaaja

Pantin antamisen ohella useissa tapauksissa kyseeseen tulee myös takaajan käyttö, joka on ollut vaihtoehtona lainansaantiin yhtä pitkään kuin panttilainaamotkin.

Takaajan käytön myötä velkasi takaisinmaksun takeeksi tulee toinen henkilö, jolla on luottotiedot kunnossa, ja jos et kykene maksamaan lainaasi takaisin, se peritään lainan taanneelta osapuolelta korkoineen.

Useimmiten takaajana toimivat luottotiedotonta lainanhakijaa lähellä olevat osapuolet, kuten lähisukulaiset, jotka ovat paremmin perillä lainanhakijan kyvystä maksaa rahat takaisin.

Takaajan käytön huonoina puolina on se mahdollisuus, että se huonontaa luottamuksellisia ihmissuhteita, tapauksissa, jossa lainaaja ei kykenekään maksamaan ottamaan luottoa takaisin.

Muut keinot saada lainaa ilman luottotietoja

Yksi perinteisimmistä suomalaisista tavoista saada lainaa ilman kunnossa olevia luottotietoja on ottaa “kottia”, eli palkka-ennakkoa työnantajalta.

Useimmat työnantajat ovat erittäin joustavia etenkin pitkä-aikaisten työntekijöidensä suhteen, ja saatat saada palkkaennakon jopa täysin ilman korkoa.

Samaan tapaan jos hallussasi on luotollinen luottokortti, voit nostaa luottokortilta rahaa tilillesi sen limiittien puitteissa, vaikka luottotietosi eivät olisikaan kunnossa.


Tällainen tilille nosto tulee maksettavaksesi kortilla ostojen tapaan seuraavassa laskussa, ja voit luotollisissa korteissa maksaa sen kokonaan tai vähitellen pois kuukausierinä.