Luottoa ilman vakuuksia

Luottoa ilman vakuuksia on mahdollista ottaa vippilainana sekä kulutus-ja joustoluottona kotimaisista rahoitusfirmoista.

Kulutus-ja joustoluotoissa sekä pikalainoissa vaaditaan rahoitusyhtiöiden puolesta vakuuden sijaan yleensä joukkoa muita luottoriskiä alentavia tekijöitä.

Pienien summien kohdalla tärkein tekijä on se, että sinulla on luottotiedot kunnossa, eikä ajankohtaisia maksuhäiriöitä luottotietorekisterissä.

Koska pienetkin summat voidaan viedä helposti perintään kotimaassa (mutta tällainen toiminta tulisi liian kalliiksi tehdä eri maissa ulkomailla), vakuudettomissa pikavipeissä vaatimuksiin kuuluu useimmiten myös vakituinen asuinpaikka Suomessa ja Suomen kansalaisuus.

Luottoriskiä alentavien tekijöiden määrä lisääntyy useimmiten pankeissa, mitä suurempaa luottoa olet hakemassa.

Pienissä vippilainoissa, summina noin 400 EUR saakka, tarvitaan useimmiten vain perusvaatimukset luottotietojen ja asuinpaikan / kansalaisuuden suhteen.

Isommissa pikavipeissä ja kulutusluotoissa rahoitusyhtiöt vaativat lisänäyttöjä siitä, että pystyt maksamaan lainaamasi rahat takaisin ajoissa ja kokonaisuudessaan.

Esimerkiksi yli 1000 EUR kulutusluotoissa tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että sinulla tulee olla vakituinen työpaikka ja vakituiset työtulot.

Jos täytät nämä vaatimukset, vakuudettomia kulutusluottoja saa Suomessa aina noin 15 000 euroon saakka, useimmiten riippuen tulojesi tasosta.

Erilaisia vakuudettomia luottoja

Useimmat pikavippejä alkuvuoteen 2013 saakka tarjonneista yrityksistä tarjoavat nykyisin (lakimuutoksista johtuen) vain kulutusluottoja.

Näissä pikavippi yritysten tarjoamissa kulutusluotoissa sinun tulee normaalisti osoittaa tulotasosi ja takaisinmaksukykysi, jonka jälkeen sinulle myönnetään luottolimiitti.

Voit nostaa rahaa tämän luottolimiitin puitteissa, pieniäkin summia, ja maksat useimmiten korkoa vain siitä rahamäärästä, jonka lainaat rahoitusyhtiöltä (lue tarkkaan läpi luottosopimus ennen sen hyväksymistä) luottolimiitin puitteissa.

Perinteisten pankkien myöntämät vakuudettomat kulutusluotot toimivat yleensä puolestaan siten, että koko hakemasi luottosumma maksetaan kokonaisuudessaan tilillesi sen myöntämisen jälkeen, ja myös korko alkaa juosta välittömästi koko summalle.

Tällaisissa pankeista otetuissa kulutusluotoissa onkin järkevää miettiä ja budjetoita rahantarpeesi tarkkaan, ettet maksa ylimääräistä korkoa rahasta, jota et olisi edes tarvinnut luottona. Voit tietysti maksaa tällaisen luoton etukäteen pois ylimäääräisiltä osiltaan, mutta varmistu ettei näistä suunniteltua nopeammista takaisinmaksuista koidu ylimääräisiä kuluja.

Suomessa vakuudettomia luottoja myöntävät pankeista esimerkiksi…

  • Nordea
  • Osuuspankki
  • S-pankkiryhmä
  • Aktia

Pikalainoihin erikoistuneista, myös kulutusluottoja tarjoavista luottoyrityksistä tunnetuimpiin kuuluvat puolestaan:

  • Santander Consumer Finance
  • Risicum
  • Ferratum
  • Vippi.fi