Luottokortteja – 3 vaihtoehtoa Suomen rahoitusmarkkinoilla

Katsaus kolmeen erilaiseen luottokortteja tarjoavaan rahoitusyhtiöön ja niiden erilaisiin luottokortti tyyppeihin, aina prepaid korteista luotollisiin bonuskortteihin saakka.

S-Etukortti Visa Credit/Debit

Suomen Rahatiedon (Taloustaidolle) tekemän tutkimuksen mukaan S-Etukortti VISA Credit/Debit luottokortti oli Suomen edullisin lajissaan.

Kortin edullisuuteen, ilman vuosi-tai kuukausimaksuja (osuuskaupan asiakasomistajille) sekä alhaisella luottokorolla, on useita syitä, tärkeimpänä kuitenkin se, että kortti on myös S-osuuskaupan bonuskortti.

Täten Etukorttia käyttävät asiakkaat keskittävät ruoka-ja muut ostoksensa S-ryhmän myymälöihin, joka parantaa luottokortin käytöstä saatavaa katetta, joka näkyy alempina kuluina.

Kun käytät luottokorttia, voit maksaa sillä valintasi mukaan Credit tai Debit puolelta, joko suoraan käyttötililtäsi tai kortin luotto-ominaisuutta käyttäen.

Jos päätät käyttää kortin luotollista (Credit) puolta, saat tekemillesi ostoille keskimäärin 30 vuorokautta korotonta maksuaikaa. Lisäksi kustakin ostoksesta tulee bonusta ja maksutapaetua 0,5 %, riippumatta siitä maksatko kortin Debit tai Credit ominaisuudella.

Luottorajoina S-Pankin myöntämissä S-Etukortti VISA:ssa on EUR 800 – 10 000, ja luottoraja liitetään korttiin asiakaskohtaisen harkinnan pohjalta. Voit pitää luotollisen puolen käytöstä lisäksi maksimissaan 2 maksuvapaata kuukautta per vuosi.

Nordea Finnair Plus MasterCard

Jos matkustelet paljon, yksi tapa hyödyntää sekä luottokortin että Finnairin käyttöä on ottaa Nordeasta Finnair Plus MasterCard luottokortti.

Normaalisti Finnair Plus pisteesi kerääntyvät, kun käytät Finnairin tai sen matkailu-alan yhteistyökumppaneiden palveluja.

Finnair Plus MasterCard laajentaa tätä ominaisuutta muihinkin luottokortti ostoihisi, sillä saat Finnair Plus -pisteitä aina, kun maksat kortin maksuaika- tai luotto-ominaisuutta käyttäen. Voit liittää korttiin myös Debit puolen, jolloin maksut menevät suoraan pankkitililtäsi.

Kun haet korttia, voit valita korttiisi luottorajaksi 1000 ja 8500 euron väliltä olevan summan. Voit lisäksi liittää perheenjäsentesi ostot kerryttämään Finnair Plus pisteitäsi, rinnakkaiskortin tai -korttien hankkimisen kautta.

Mukavana lisänä pajon matkustavalle on Finnair Plus MasterCard korttiin sisältyvä matkavakuutus ulkomaanmatkoille, joka on voimassa, kun maksat matkasi kokonaisuudessaan Finnair Plus MasterCard -kortin maksuaikaa ja luottoa käyttäen.

Aktia Prepaid MasterCard luottokortteja

Jos luottotietosi eivät ole hyvät ja jos maksuhäiriörekisteristä löytyy kohdaltasi ajankohtaisia merkintöjä, perinteisen luottokortin hankkimisen sijasta vaihtoehdoksi nousee usein tällaisissa tapauksissa prepaid luottokortti, joita saa esimerkiksi Aktialta.

Aktia MasterCard Prepaid kortti on tosin “luottokortti” vain nimellisesti, sillä sinun tulee ladata rahat kortille etukäteen, mutta tämän jälkeen voit tehdä kortilla ostoksia kuin muillakin luottokorteilla, myös netissä shoppaillen.

Koska kortin myöntämisestä ei kerry luottoriskiä pankille, prepaid luottokortti myönnetään mm. työttömille, opiskelijoille, ja luottotiedottomille.

Prepaid MasterCard on käytössä reaaliaikainen maksukortti, jolle voit ladata 20 – 2 500 euroa/vrk, joko verkkopankkisi kautta, tai asioimalla lähimmässä Aktian konttorissasi.

MasterCard korttina voi myös nostaa käteistä sillä kaikilta automaateilta, Suomessa ja ulkomailla, joista löytyy MasterCard logo.


Vaikka sinulla olisi jo perinteinen luottokortti, Prepaid MasterCard kortti on hyvä vaihtoehto ottaa mukaan vaikkapa ulkomaanmatkalle, sillä tappiot sen hukkaamisesta tai ryöstetyksi tulemisesta rajoittuvat vain siihen summaan, jonka olet ladannut kortille, eikä korttia ole linkitetty pankkitiliisi.