Luottokortti opiskelijalle

Luottokortti opiskelijalle on tarjolla rahoitusyhtiöistä muun muassa Osuuspankista, Tapiolasta, Nordeasta, Säästöpankista, sekä Aktiasta.

Useat opiskelijoille tarjottavat luottokortit ovat tiukemmille rajoilla varustettuja palveluita, siten, että muun muassa luottoraja on usein alempi verrattuna standardikortteihin, ja takaisinmaksuun saattaa liittyä erityisehtoja.

Osuuspankki

Osuuspankki tarjoaa opiskelija-asiakkailleen OP-VISA korttia, joka käy maksuvälineenä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, sekä tietysti nettiostoksiin.

Kortin saatuasi voit valita, veloitetaanko ostoksesi kortin Debit puolelta vai Credit puolelta. Credit puoli tarjoaa korotonta maksuaikaa sekä mahdollisuuden käyttää myös kortin luottoa.

Vähintään 20-vuotiaille opiskelijoille luottokortin myöntämisen suhteen sinun tarvitsee täyttää muutama perusehto.

Näihin ehtoihin kuuluvat korkeakouluopiskelu-paikka sekä vähintään 90 opintopistettä (kotimaisesta korkeakoulusta). Korttiin tulee normaalikorttia pienempi luottoraja, maksimissaan EUR 1000.

Hakiessasi luottokorttia, sinulla tulee olla mukanasi ajankohtainen opintosuoritusote.

Tapiola

Tapiola myöntää LähiTapiola MasterCard luottokortteja yhteistyössä Ab Compass Card Oy Ltd firman kanssa, myös opiskelijoille.

MasterCard luottokortit käyvät netin ostospaikkojen lisäksi maksuvälineenä yli 30 miljoonassa käyttöpaikassa kotimaassa sekä ulkomailla.

Luottokortin hakeminen Tapiolalta on mahdollista, jos olet yrityksen asiakas, olet vähintään 20 vuotta täyttänyt, ja sinulta ei löydy maksuhäiriöitä.

Normaalikorteissa vaatimuksiin kuuluvat myös säännölliset tulot, mutta opiskelijoiden suhteen vaatimuksena sen sijaan on, että olet suorittanut vähintään 60 opintoviikkoa tai 90 opintopistettä.

Nordea

Nordea pyrkii antamaan etuja, jos keskität kaikki pankki-asiasi opiskelijana, sekä luottokortin että vaikkapa opintolainan, samaan pankkiin.

Tätä varten pankista löytyy oma ohjelmansa, tuotenimen “Check-in” alla, joka on tarkoitettu 18-28 vuotiaille, myös muille kuin opiskelijoille.

Tämän kanta-asiakkuusohjelman kautta voit opiskelijana hakea Nordea MasterCard Silver luottokorttia, maksimissaan 1500 euron luottolimiitillä.

Kortin saamisen ehtoihin kuuluvat vähintään 90 opintopistettä kotimaisesta yliopistosta, korkeakoulusta, tai ammattikorkeakoulusta.

Vaihtoehtoisesti voit hakea luottokorttia myös ilman opintopisterajoituksia, 20-vuotta täyttäneenä Check-in-asiakkaana, mutta tällöin luottolimiitin maksimimäärä on kiinteä 500 euroa.

Säästöpankki

Säästöpankin VISA kortti on 1000 – 10 000 euron luottolimiitillä varustettu luottokortti, jonka hakemisen edellytyksinä ovat normaalisti säännölliset tulot, vähintään 18 vuoden ikä, sekä kunnossa olevat luottotiedot.

Näistä ehdoista poiketen voit saada Säästöpankki VISA:n myös korkeakouluopiskelijana, jos sinulla on koossa opinnoistasi vähintään 90 opintopistettä.

Kun sinulle on myönnetty Visa-kortti Säästöpankin kautta, voit liittää mukaan tällaiseen korttiin myös rinnakkaiskortin.

Aktia

Aktian luottokortti opiskelijalle on tarjolla Aktia VISA:na, joka käy Suomessa maksuvälineenä yli 80 000 myyntipisteessä (yli 30 miljoonassa pisteessä maailmalla), ja lisäksi voit nostaa rahaa yli miljoonasta käteisnostopisteestä ja -automaatista globaalisti.

Luottorajana Aktian VISA kortissa on 1000–5000 euroa, ja se myönnetään normaalisti asiakkaille, jotka ovat täyttäneet 18 vuotta, joilla on säännölliset tulot, ja joilla ei ole rekisteröityjä maksuhäiriöitä.

Näistä ehdoista poiketen voit hakea korttia opiskelijana, jos sinulla on takana vähintään 60 opintoviikkoa (90 opintopistettä). Opiskelija VISA luottokortti palvelussa luottorajana on aina 1000–1200 euroa.