Prepaid luottokortti työttömälle

Paras vaihtoehto hankkia luottokortti työttömälle on prepaid luottokortti, joita Suomessa myöntää muun muassa Aktia Pankki.

Prepaid luottokortti toimii prepaid kännyköistä tutulla tavalla, eli sinun täytyy ensin siirtää rahaa kortille, jonka jälkeen voit käyttää prepaid korttia normaalin luottokortin tapaan aina kortille ladattuun summaan saakka.

Normaalisti luottokortteja myönnetään pankkien ja muiden rahoitusfirmojen toimesta asiakkaille ehdoilla, joihin kuuluu mm. vakituinen työpaikka ja se, että asiakkaalla ei saa olla voimassa olevia luottohäiriö merkintöjä.

Nämä ehdot ovat normaaleissa luottokorteissa sen takia, että niissä oleva luotto-ominaisuus luo pankille merkittävän määrän luottoriskiä, joka toteutuu, jos asiakas ei maksa takaisin luottona käyttämäänsä määrää.

Tätä luottoriskiä ei ole prepaid korteissa, koska maksu tapahtuu debit pankkikorttien tapaan, suoraan kortilla olevalta saldolta, ilman luotto-ominaisuutta.

Prepaid kortti on myös erillinen kortti pankkitilistäsi, joten sen käyttö on turvallisempaa esimerkiksi ulkomailla, eikä kortin haltuunsa rikollisesti saava voi nostaa pankkitililläsi olevia varoja.

Koska kyseessä on normaalin luottokortin tapaan toimiva kortti, voit tehdä myös verkko-ostoksia paikoissa, joissa Debit pankkikortit eivät käy maksuvälineeksi.

Aktian Prepaid MasterCard työttömälle

Aktian MasterCard prepaid kortti on yksi Suomen markkinoiden parhoista prepaid luottokortti vaihtoehdoista.

Voit siirtää kortin arvotilille rahaa 20 – 2 500 euroa/vrk (alle 18 vuotiaille maksimina on 500 euroa) verkkopankin kautta tai missä tahansa Aktian konttorissa.

Koska kortti on MasterCard verkostoon kuuluva, se käy maksuvälineeksi kaikissa paikoissa, verkossa, kotimaassa ja ulkomailla, joissa näet MasterCard logon.

Samoin voit nostaa lataamasi rahan käteiseksi MasterCard kortteja hyväksyvistä automaateista.

Voit hakea Aktian prepaid luottokortti työttömälle tarjousta joko lähimmässä Aktian konttorissa tai voit täyttää prepaid korttihakemuksen netin kautta.

Ennen kuin päätät ottaa tällaisen prepaid kortin, tutustu huolellisesti sen ehtoihin ja kuluihin. Kuluihin kuuluu merkittävinä erinä mm. muilla kuin Otto-automaatilla tehdyistä käteisnostoista perittävä palkkio.