Luottokortti ulkomailta

Luottokortti ulkomailta onnistuu usein jos saat avattua pankkitilin kyseisessä maassa, ja hankit kortin kyseiseltä rahoituslaitokselta luottohistorian luomisen jälkeen.

Yleisin matkustelevan suomalaisen tapa ottaa paikallinen luottokortti, vaikkapa Yhdysvalloissa, on kuitenkin hankkia prepaid luottokortti matkan ajaksi.

Tällainen kortti on “luottokortti” vain nimellisesti, sillä se toimii etukäteen tehtyjen kortille rahanlatausten pohjalta, samaan tapaan kuin vaikkapa prepaid matkapuhelin ja prepaid laajakaista liittymät toimivat.

Kun olet ladannut rahaa tällaiselle luottokortille, esimerkiksi VISA prepaid luottokortille, se toimii maksuvälineenä sen jälkeen kaikissa VISA logolla varustetuissa maksupaikoissa (esimerkiksi hotelleissa), lataamaasi rahamäärään saakka, samoin kuin luottokortti, myös netissä.

Jos olet miettimässä luottokortin hakua ulkomailta luottotietojen kotimaassa menettämisen takia, prepaid luottokortteja saa nykyään myös Suomesta (eikä sen hankkimiseen tarvita kunnossa olevia luottotietoja).

Aikaisemmin prepaid luottokorttia lähellä oleva vastine oli myös vakuudellinen luottokortti. Tällaisessa kortissa pankki minimoi luottoriskinsä vaatimalla esimerkiksi EUR 1000 vakuuden luottokorttitille, ja korttia pystyi käyttämään vaikkapa puoleen tästä vakuussummasta saakka. Prepaid kortit ovat käytännössä pitkälti korvanneet vakuudelliset luottokortit.

Luottokortti ulkomaiselta rahoituslaitokselta

Prepaid ja vakuudellista luottokorttia huomattavasti suurempi prosessi on hankkia suomalaisena täysin normaali luottokortti ulkomailta.

Useimmiten tämä vaatii pankkitilin avaamista ulkomaisessa pankissa, ja sen jälkeen asiakashistorian luomista kyseisessä rahalaitoksessa, jonka perusteella he voivat arvioida luottoriskiä tilisi kohdalla.

Monissa maissa jo pelkkä pankkitilin avaaminen vaatii paikallista sosiaaliturvatunnusta tai pysyvää asuinpaikkaa maassa, joten myöskään luottokortin saaminen ei onnistu ilman näitä yksityiskohtia.

Yksi oikotie luottokortin saamiseen ulkomailta saattaa olla yrityksen perustaminen ulkomailla (joka on useimmiten sallittua myös ulkomaisille yksityishenkilöille), ja luottokortin hankkimista yrityksen nimiin.

Tällöin luottokortin saamisen kynnykset ovat usein samankaltaiset kuin muillakin paikallisilla uusilla yrityksillä, eli saatat joutua alkuun toimimaan prepaid luottokortin varassa, ja täyttämään joukon muita ehtoja ennen normaalin yritysluottokortin saamista.

International Man

Jos olet päättänyt hankkia luottokortin ulkomailta, sinun ei tarvitse hoitaa läheskään kaikkia yksityiskohtia itse, vaan voit ulkoistaa monet näistä pankkitilin ja luottokortin hankkimiseen liittyvistä asioista ulkomaisille asiantuntijayrityksille.

Yksi netin parhaista tietolähteistä näiden asiantuntija yritysten suhteen on InternationalMan.com, jonka takaa löytyy amerikkalainen sijoittaja Doug Casey, joka pitää tukikohtaansa Argentiinassa.

Hänen sivustonsa artikkeleista löytyy tietoja mm. miten voit avata ulkomaisen pankkitilin ja tehdä ulkomaisia sijoituksia, miten voit hankkia ulkomaisen toisen kansalaisuuden tai vaihtaa kansalaisuutta, ja kuinka voit pienellä vaivalla muuttamaan pysyvästi kohteisiin eri puolilla maailmaa.