Luottokortti vertailu

Suomen tunnetuin luottokortti vertailu tutkimuksia tekevä firma on Suomen Rahatieto, jolta ilmestyy kattava vertailu kerran vuodessa.

Suomen Rahatiedon taustalla oleva SRT Oy tuottaa näitä tutkimuksia kahdelle kohderyhmälle, sekä tilauksesta lehdistölle että erillisenä palvelunaan yleisimminkin kuluttajille.

Kotimaisesta lehdistöstä luottokorttivertailuja ovat Suomen Rahatiedolta tilanneet etenkin Veronmaksajain Keskusliiton julkaisema Taloustaito-lehti sekä verkkolehti Taloussanomat.

Näiden vertailujen perusteella on helppo päätellä, että luottokorttien vertailu on kannattavaa, sillä mm. alkuvuodesta 2013 julkaistussa Suomen Rahatiedon vertailussa kalleimman ja halvimman luottokortin (todellisen vuosikoron) välisenä erona oli huikeat 10,7 prosenttiyksikköä.

Tässä 1/2013 tutkimuksessa halvin luottokortti oli S-Etukortti Visa, joka on tarjolla S-ryhmän osuuskaupan asiakasomistajille, 6,2 prosentin todellisella vuosikorolla tutkimuksen ajankohtana.

Suomen halvin luottokortti

S-Etukortti VISA luottokortti

SRT Oy:n Taloustaidolle 2013 alkuvuodesta tehdyssä luottokorttivertailussa vertailtiin myös mitkä ovat 2 000 euron luoton yhteenlasketut kulut vuodessa.

Myös tämän vertailun halvin oli S-ryhmän S-Etukortti Visa, jonka edullisuutta selittää osaltaan se, että tämä luottokortti on sekä kuukausi- että vuosimaksuton, eikä kortteja myöntävä S-Pankki peri asiakkailtaan laskutuspalkkioita.

Tärkein tekijä SRT:n luottokorttivertailussa on kuitenkin nimenomaan luottokortin todellinen vuosikorko, jossa mukana on luottokoron lisäksi kaikki muutkin luottoon liittyvät kustannukset (avausmaksut, vuosi- ja kuukausimaksut, laskutuspalkkiot jne).

Siten, jos löydät halvan luottokoron luottokorttitarjouksesta, sinun kannattaa tutustua kortin ehtoihin kokonaisuudessaan, erillisten piilokulujen sisältymisen vuoksi.


Jos haluat pysyä ajantasalla vuodesta toiseen sen suhteen, mikä on halvin luottokortti Suomessa, sinun kannattaa pitää silmällä Suomen Rahatiedon verkkopalvelua, osoitteessa www.rahatieto.fi. Usein firmalta ilmestyy useamminkin kuin kerran vuodessa tutkimus markkinoiden parhaista luottokorteista ja muista lainatuotteista.