Luottokortti yritykselle

Suomessa luottokortti yritykselle on saatavilla muun muassa Business Eurocard, OP-Visa Business Card, ja Nordea Business MasterCard muodoissa.

Yrityksille suunnatut luottokortit on usein räätälöity firmojen erikoistarpeisiin, kuten esimerkiksi bensan oston tarpeisiin, jota varten Suomesta löytyy muun muassa Shellin huoltamoilla käyvä luottokortti.

Kohdistettujen luottokorttien ohella on joukko erilaisia yritysten yleisluottokortteja, jotka toimivat kuten yksityisten luottokortit, antaen maksuaikaa käteisostoille, sekä luoton käyttömahdollisuuden, jos yritys ei lyhennä saldoaan nollaan kunkin laskutuskauden aikana.

Usein firmoille koituvat lisähyödyt luottokortin käytöstä liittyvät taloushallintoon, sillä luottokorttilasku antaa mahdollisuuden nopeasti siirtää tiedot sekä kirjanpitoon että kustannushallintaan.

http://youtu.be/AfPfmBWNPlM

Moniin yrityskortteihin kuuluu mukaan erilaisia etuja, joiden avulla rahoitusyhtiöt pyrkivät antamaan kannustimia firman kortin käytön keskittämiseen.

Kansainvälisesti tunnetuin ja yksi yleisin näistä kannustimista on ns. cashback-tarjous, jossa luottokortin käytön summasta maksetaan firmalle esimerkiksi 1% kokonaissummasta takaisin vuoden päätteeksi bonuksena.

Kannustimiin saattaa kuulua kortin liittäminen erilaisiin bonus-järjestelmiin, kuten Finnairin kanta-asiakkuuteen, jolloin paljon matkustelevien työntekijöiden yritys saattaa saada halvempia Finnairin lentoja myös muiden ostoksiensa avulla.

Toisaalta yritykset välttävät luottokorttia käyttämällä myös erilaisia kuluja, kuten pienlaskutuslisiä.

Suosittuja yritysluottokortteja Suomessa

Business Eurocard

Business Eurocard

Yksi suosituimmista luottokorteista yrityksille Suomessa on Business Eurocard, joka toimii kansainvälisesti kaikkialla, missä löydät MasterCard logon.

Business Eurocard, joka on Luottokunnan tarjoama palvelu, on maksuaikakortti, jonka profiili on optimoitu varsinkin suhteessa firmojen matka- ja edustuskulujen hallintaan.

Siten Business Eurocard on suosittu valinta varsinkin niiden yritysten työntekijöille, jotka matkustelevat paljon kotimaassa ja/tai ulkomailla.

MasterCard palvelupisteiden lisäksi Business Eurocard luottokortilla voi nostaa käteistä suomessa Ottopisteissä ja kansainvälisesti kaikkialla mistä automaatista löytyy MasterCard tunnus.

OP-VISA Business Card

Osuuspankki ryhmittymä tarjoaa yrityksille suunnattua luottokorttiaan yhteistyössä VISA:n kanssa, OP-Visa Business Card brändin kautta.

Tämä luottokortti yritykselle käy maksuvälineenä kaikkialla, mistä löydät VISA-tunnuksen maksupaikan yhteydestä, niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

Lisäksi OP:n yritysluottokortti toimii käteisen nostamiseen kaikilla kotimaisilla Otto-pisteillä ja ulkomailla käteisautomaateissa, joista löytyy VISA logo.

Voit tietysti estää halutessasi yrityksesi työntekijän luottokortilla tekemät käteisnostot muuttamalla kortin käyttöprofiilia.

Varsinkin ulkomailla luottokortilla tehdyistä käteisnostoista peritään huomattavia palkkioita, tätä kirjoittaessa kiinteä 2 euroa + 2,50 % noston määrästä, sekä mahdollisesti vielä erillinen, maakohtainen provisio.

Voit hakea yrityksellesi OP-Visa Business Card korttia siitä OP:n konttorista, joka on virallisesti yrityksesi tilikonttori. Jos yrityksesi on ollut toiminnassa alle 3 vuotta, hakemukseen on liitettävä tase- ja tuloslaskelma.

Nordea Business MasterCard

Nordea MasterCard Business

Nordea konsernin yritysluottokortti on MasterCardin kanssa yhteistyössä luotu ratkaisu, joka käy maksuvälineenä Suomen ohella yli 200 maassa, noin 30 miljoonassa ei myyntipisteessä.

Kuten muidenkin maksuaikakorttien kohdalla, Nordea Business MasterCard antaa keskimäärin 30 päivää korotonta maksuaikaa, ja kuukausittaisen laskun avulla seuraat helposti kulurakennettasi, ja yksinkertaistat kirjanpidon ajantasalla pitämistä.

Koska saat ostoista ja käteisnostoista kortinhaltijakohtaisen erittelyn, voit myös käteistä yksinkertaisemmin toteuttaa kuluseurantaasi, joka on yksi kulmakivistä useimpien yritysten tarjousten pohjalla.


Nordean Business MasterCardista löytyy etuna korttiin liitetty täydentävä matkavakuutus, joka on voimassa, kun maksat yritysmatkasi Nordea Business MasterCard luottokortilla.