Marko Erola Paras Sijoitus

Marko Erola Paras Sijoitus on opas aloittelevalle sijoittajalle sekä markkinoilla jo toimiville, kannustaen varsinkin indeksirahastojen käyttöön.

Kirjan alaotsikkona, sloganina, onkin “Itsepuolustusopas sijoittajille”, johtuen sen keskittymisestä kertomaan niistä tavoista, joilla voit alentaa sijoittamisesta aiheutuvia kustannuksia, keskimääräisiä odotettuja tuottoja kuitenkaan uhraamatta.

Keskeinen sanoma kirjassa on indeksisijoittamisen tuomat edut yli aktiivisen sijoittamisen, jonka Erola summaa ideaan “irtisano salkunhoitajasi”, oli kyseessä sitten sijoitusrahaston salkunhoitaja, sijoitusmeklari, tai yksittäinen sijoitusneuvoja.

Näiden markkinoilla toimivien, aktiiviseen sijoittamiseen kannustavien tahojen on osoitettu jo 1970-luvulta keskimäärin häviävän vertailu-indekseilleen, minkä takia Erola painottaa läpi kirjansa passiivisen, pelkästään indeksejä seuraavien rahastojen paremmuutta.

Passiivisissa rahastoissa, sekä osake- että korkorahastoissa, on yleensä huomattavasti alemmat hallinnointikustannukset, jotka näkyvät osaltaan sijoittajan reaalisesti (kustannusten jälkeen) saamaan sijoituksensa tuottoon.

Näiden indeksirahastojen hyviin puoliin kuuluu halpojen sijoittamiskustannusten ja pitkän aikavälin aktiivista salkunhoitoa parempien tulosten ohella myös yksinkertaisuus ja sijoittamisen helppous. Indeksirahastosijoittaminen ei vaadi erikoisosaamista, erityistietoa, tai edes ylimääräistä vaivannäköä.

Koska indeksirahasto seuraa aina tiettyä indeksiä, tiedät aina hetkestä hetkeen mitä sijoituskohteita indeksirahaston salkusta löytyy.

Aktiivisessa salkunhoidossa saatat usein olla täysin eri mieltä salkunhoitajan sijoituskohteiden valinnoista, joka voi johtaa kalliisiin rahastojen vaihtoihin (lunastus-ja merkintäkustannusten myötä).

Marko Erola Paras Sijoitus

Paras Sijoitus Marko Erola – kenelle kirja sopii

Kirja sopii sekä aloitteleville sijoittajille että jo pitkään markkinoilla mukana olleille sijoittajille.

Kirjasta löytyy oma lukunsa riskiprofiilisi kartoittamiseen, jonka avulla voit etsiä kotimaisilta ja kv. markkinoilta juuri omaan riskinsietokykyysi ja tuottotoiveisiisi kohdistettu rahasto, passiivisen indeksirahaston muodossa.

Kirjan etuihin kuuluu myös sen painottaminen, minkä takia indeksisijoittaminen on järkevää rahojen pankkitileillä pitämisen sijasta, kun inflaatio (keskuspankkien luoma uusi raha) vie sijoittamattoman rahan reaalista ostoarvoa ajan myötä.

Paras Sijoitus on (pokkarina) kaikkiaan 214 sivun pituinen teos, jonka luet pitkän viikonlopun aikana, ollen hetkessä ajantasalla indeksisijoittamisen eduista.


Voit hankkia kirjan myös MP3-äänikirja muodossa, jolloin voit “lukea” kirjan vaikkapa hölkkäyslenkkien, työmatkojen, tai punttisalikäyntien aikana.